Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Şeyma A.

Şeyma A.

Şeyma A.

, bir kitabı okumaya başladı
Müslüman Psikologların Çıkmazı
Müslüman Psikologların ÇıkmazıMalik Babikir Bedri
9.1/10 · 315 okunma
Reklam
101 syf.
·
Puan vermedi
·
6 saatte okudu
İslam Deklarasyonu
İslam DeklarasyonuAliya İzzetbegoviç
9.1/10 · 7,7bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Şeyma A.

Şeyma A.

, bir kitabı yarım bıraktı
İslam İnancı
İslam İnancıAhmed es-Seyyid
9.5/10 · 33 okunma
ibni Kayyim' in da (rahmetullahi aleyh) dedigi gibi: "Mârifetullah, Allah sevgisi, Allah'ı zikretmeyle ulaşılan gönül rahatlığı,mutluluk, O'na yakin olmakla hissedilen ferahlık ve O'na kavuşmayı arzu etmek olmaksızın ne nimet ne lezzet ne ferahlık ne de kemâl elde edilir. Iste bunlar Allah'ın dünyadaki cennetidir. ibadet ruhuna sahip olmayanlar ahiret cennetine de giremezler. Ahiretteki cennete erişebilmek ancak dünyada ona yakın olmakla mümkündür. Allah'ın iki cenneti vardır, ilkine giremeyen ikincisine giremez.”
Reklam
Resûlullahtan (sallallâhu aleyhi ve sellem) gelen sahih bir hadise göre ihlas suresi Kur' anın üçte birine denktir.
İlim talebesinin misyonu; Vaktin önemini idrak ederler. Günlerinin saatlerine düşkündürler ve o saatleri heder etmezler. Tutuşan azimleri, sürekli yenilenen motivasyonları ve ilme sarılan çözülmez kolları bulunur.
Sayfa 114Kitabı okudu
Merkezi kitaplara (ana kaynaklara) örnekler: Hadis: İbni Salah, Mukaddime Fıkıh usulü: imam Şafii, er-Risale (Furû’ Fıkıh: el-Kudûrî) Makâsıdu’ş-Şeria: İmam Şâtibi, el-Mûvafakât Siyer: ibni Hişâm, Sîret Nahiv: ibni Akil, Şerhu İbni akîl alâ elfiyyeti İbni Malik İslam tarihi: İbni kesir, el-Bidâye ve’n-Nihâye Hadis: Tirmizî, Tahrîru Ulumi’l-hadis veya Fethul’Mugîs Tasavvuf: İmam Nevevî, Riyazus-Salihin, İbni Kayyım, Medâricu’s-Sâlikîn
Sayfa 105Kitabı okudu
“Allahı zikretmeye önem ver. Çünkü zikir yüce bir ameldir. Yapması kolay gibi görünür ancak mizanda ağır basar. Bu hususta asıl başarıya ulaşanlar Allah’ın muvaffak kaldığı kimselerdir.”
“Başkalarının seni nasıl gördüğüne dair sürekli kaygılandığın bir hayat yaşıyorsan, tek derdinin “ben” olduğu benmerkezci bir yaşam tarzın var demektir”
Sayfa 182Kitabı okudu
Reklam
Sağlıklı bir aşağılık duygusu insanın kendini başkalarıyla kıyaslamasıyla değil, kişinin kendini ideal benliğiyle kıyaslamasıyla gelir.
61 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.