Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Feyzullah

Gam'zedeyim devâ bulmam.
Reklam
"Yaratmaya çalıştığınız şey ne olursa olsun, bir şeyin mevcut duruma göre yaratacağı fayda, etkileyeceği insan sayısına göre değişir. Bu nedenle büyük fark yaratan ve küçük bir grubu etkileyen bir şey üretmek kadar, küçük bir fark oluşturan ama çok sayıda insanı etkileyen birşey üretmenin de önemli olduğunu düşünüyorum"
Feyzullah tekrar paylaştı.
Turing & Enigma
Alan Turing Matematikle savaş kazanan adam Alan Turing, II. Dünya Savaşı'nda Almanlar'ın "çözülemez" dediği şifrelerini çözen çok zeki bir matematikçi, bir kahraman ve intihara sürüklenmiş bir dahiydi. Bayan Clayton, 1954'ün haziran ayında, akşamüstü eve yaklaşırken bir şeylerin yanlış gittiğini biliyordu. Her gün ev sahibine yemek

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Feyzullah tekrar paylaştı.
Ölberg, Zeytindağı'nın Almancası! Cebelizzeytûn Arapçası, Zeytindağı sadece kitabımın adı. Bir Türk Kudüs'ü yoktu. Bir Arap Kudüs'ü var mıydı? Hayır. Ne Katolik, ne Ortodoks, ne de Yahudi Kudüs'ü! Kudüs Haçlı alemli, Davud mühürlü sancaklar altında göze görünmez orduların sessizce alıp verdikleri bir yer.
Sayfa 11 - Milli Eğitim Basımevi- Devlet Kitapları, 1000 Temel EserKitabı okuyor
Feyzullah tekrar paylaştı.
"Cermenlik" ülküsü, Prusya'nın Napolyon ordusu tarafindan ayaklar altında çiğnendiği büyük felaket anında coşarak ortaya çıktı. O zamana kadar, "Ulusum insanoğludur, yurdum yeryüzü," diyen filozof Fichte bile o anda iliklerine kadar Cermen olduğunu duydu ve duyurdu.
Reklam
Feyzullah tekrar paylaştı.
Mustafa Kemal, Büyük Harp'e girme aleyhinde idi:Kafa ve sanat adamı olduğu için! Mustafa Kemal, Kurtuluş Harbini bırakma fikrinde asla bulunmadı: Vatan adamı olduğu için.
Sayfa 105Kitabı okudu
Feyzullah tekrar paylaştı.
"Sonra? Bu benim ne işime yarardı?" diye karşılık verdi Attila ona. Bir anda tekrar eski ciddiyetine bürünmüştü. "Sizin düşünce tarzınızdaki ikinci hata da işte bu! Cermenler, Yunanlar, Romalılar veya isminiz her neyse - asla tümüyle size ait olmayacak bir şeye sahip olmak konusunda ısrar ediyorsunuz: Toprak! Üzerine evler inşa edebileceğiniz, ekip biçebileceğiniz ve kendi malınız olarak adlandırabileceğiniz bir yer yüzü parçası... Üstelik bunu pis bir noterin kaleminden çıkan anlamsız bir parşömen parçası ile belgelemeye çalışıyorsunuz! Tüm bunlara ne gerek var? Hiçbir şey bizi yaratan, bize kısa bir yaşam armağan eden, sonra da bizi tekrar kül ve toza dönüştüren doğa üzerinde hak iddia etmek kadar anlamsız olamaz!"
Feyzullah tekrar paylaştı.
Arapça ve Farsça geometri terimlerine Türkçe karşılıklar türetti. Boyut, uzay, yüzey, çap, yarıçap, kesit, yay, çember, teğet, açı, yatay, düşey, dikey, konum, üçgen, dörtgen, çokgen, köşegen, eşkenar, ikizkenar, yamuk, artı, eksi, çarpı, bölü, eşit, toplam, oran, orantı, türev, alan, düzey, çizgi, paralel, hacim, kare, metrekare, koni, küp, piramit, silindir, pi sayısı, teori, teorem, varsayı kelimelerinin tamamını Mustafa Kemal türetti.
Feyzullah tekrar paylaştı.
Şanlıurfa/Harran :
Harran'ı ilk önce kuran İbrahim Aleyhisselam'ın kardeşi "Haran" olduğu için "Harran" adı verilmiştir.Nuh tufan'ından Sonra kurulan ilk şehirdir.
Feyzullah tekrar paylaştı.
Güç büyük, ama İsrail'in konduğu Toprak bu güçleri barındıracak yeterlilikte büyük değil. O halde yayılması gerek..önce savaştı ama olmadı ,o halde İsrail şimdi Savaş dışı bir strateji ile karşımıza çıkacak demektir bu..
Sayfa 221Kitabı okudu
Reklam
Feyzullah tekrar paylaştı.
"Hayattan beklentiniz belliyse, teknolojinin o şeyi elde etmenize yardımı dokunur. Ama hayattan ne beklediğinizi bilmiyorsanız, teknolojinin amaçlarınızı şekillendirmesi ve hayatınızın kontrolünü ele geçirmesi çok kolaydır. Özellikle de teknoloji insanları daha iyi anladıkça, o size hizmet edeceğine siz ona hizmet eder hale gelirsiniz hızla. Suratları akıllı telefonlarına yapışmış şekilde sokaklarda dolaşan zombileri gördünüz mü? Sizce onlar mı teknolojiyi kontrol ediyor, yoksa teknoloji mi onları?"
Feyzullah
@TURGUD·Bir kitabı okumayı düşünüyor
21. Yüzyıl İçin 21 Ders
21. Yüzyıl İçin 21 DersYuval Noah Harari
8.3/10 · 7,6bin okunma
Feyzullah tekrar paylaştı.
Beylikler Dönemi (11-14. Yüzyıl)
Ötekileştirilmiş düşmanlarla yapılan savaşları anlatmak kolaydır. Asıl zor olan diliyle, diniyle, kültürüyle aynı olanla yapılan savaşın açıklanmasıdır. Genelde bu duruma şöyle bir çözüm bulunmuştur. Öncelikle bu devletler beylik olarak anılmış ve sanki küçük bir boşluktan yararlanılarak kurulmuş geçici, yerel hanedanlar gibi sunulmuştur. İki Türk devletinin mücadelesinde taraf tutmak her şeye rağmen zordur; bu durumda da Türk devletinin bütünlüğüne zarar veren "yaramaz kardeşler" olarak anılmışlardır. Bu devletlerin kendilerine ait yazılı kaynakları azdır. Mimarî anıtları, az da olsa vakfiyeleri, kitabeleri, sayısız sikkeleriyle tarihleri hakkında azımsanmayacak bir bilgiye ulaşılır. Bu devletler hiç de kendilerini küçük, yerel ve iktidara musallat olan yaramaz kardeş, hain gibi görmemiştir. Sikke basmış, hutbe okutmuş, hükümdar unvanları kullanmış, anıtsal yapılar inşa ettirmiştir. Birbirleriyle ve komşu güçlerle ilişkiler içerisine girmiş, antlaşmalar imzalamış, ittifaklar kurmuş, zaferler kazanmış yani devlet olmanın bütün şartlarını yerine getirmiştir.
Sayfa 24 - Hayri Fehmi YılmazKitabı okudu
Feyzullah tekrar paylaştı.
Gaflet Seansları
Bereketli Hilal Avrupa karşısındaki o çok ileri konumunu işte böyle kaybetti. Peki Çin niçin kaybetti? Onun geri kalması öncelikle şaşırtıcıdır çünkü Çin tartışmasız üstünlüklere sahipti: Yiyecek üretimi neredeyse Bereketli Hilal'deki kadar erken bir tarihte başlamıştı; Kuzey Çin'den Güney Çin'e, kıyılardan Tibet platosunun yüksek dağlarına kadar
Sayfa 541 - Tübitak
Feyzullah
@TURGUD·2018 okuma hedefini ekledi.
2018 OKUMA HEDEFİ
0/5 kitap - %0 tamamlandı
Henüz kitap okumadı
5 kitap
0 sayfa
0 inceleme
1 alıntı
2.011 öğeden 1.996 ile 2.010 arasındakiler gösteriliyor.