Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yiğithan Köroğlu

Yiğithan Köroğlu
@Yigithankoroglu
Homo Faber “Benim manevi mirasım bilim ve akıldır.”
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
open.spotify.com/user/arysr5bv8p...
Ne diren, ne zorla. Yolunu değiştirene izin ver. Sana uğramak istemeyenin yoluna çıkma. Birlikte yürümen gerektiğin kişiyle, kendi yolunda yürürken karşılaşacaksın. Kendine ve yoluna odaklan. Daha iyi olmaya, daha mutlu olmaya odaklan. Senin olan seni bulacaktır.
Reklam
Yalnızlık
Bilmezler yalnız yaşamayanlar, Nasıl korku verir sessizlik insana; İnsan nasıl konuşur kendisiyle; Nasıl koşar aynalara, Bir cana hasret, Bilmezler.
Orhan Veli Kanık
Orhan Veli Kanık

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Yalnızlık
Kuş uçmaz, kervan geçmez bir yerdesin. Su olsan kimse içmez, Yol olsan kimse geçmez, Elin adamı ne anlar senden? Çıkarsın bir dağ başına, Bir ağaç bulursun Tellersin pullarsın Gelin eylersin. Bir de bulutları görürsün, bir de bulutları görürsün, bir de bulutları görürsün. Köpürmüş gelen bulutları. Başka ne gelir elden? Çın çın ötüyor yüreğimin kökünde şu dünyanın ıssızlığı. Tanrı kimsenin başına vermesin böyle bir yalnızlığı!
Yaşar Kemal
Yaşar Kemal
Yiğithan Köroğlu tekrar paylaştı.
"Ülken senin için ne yapabilir diye sorma, sen ülken için ne yapabilirsin, onu düşün." Milyardersen, üstelik kırk üç yaşında ABD başkanı seçilmişsen bunu söylemek kolay! Ama ülkende ne çalışabiliyor, ne tedavi olabiliyor, ne barınabiliyor, ne eğitim alabiliyor, ne özgürce oy kullanabiliyor, ne görüşlerini ifade edebiliyor, ne de sokaklarda dilediğin gibi dolaşabiliyorsan, John F. Kennedy'nin bu meşhur sözü kaç para eder ki? Beş para etmez!"
Reklam
Yiğithan Köroğlu tekrar paylaştı.
Ahmaklar zamanı nasıl öldüreceğini, akıllılar ise nasıl kazanacağını düşünür.
Alain Badiou
Alain Badiou
%29 (90/303)
·
Beğendi
Maus
MausArt Spiegelman
9.1/10 · 679 okunma
Defne Ormanı
Köle sahipleri ekmek kaygusu çekmedikleri için felsefe yapıyorlardı, çünkü Ekmeklerini köleler veriyordu onlara; Köleler ekmek kaygusu çekmedikleri için Felsefe yapmıyorlardı, çünkü ekmeklerini Köle sahipleri veriyordu onlara. Ve yıkıldı gitti Likya. Köleler felsefe kaygusu çekmedikleri İçin ekmek yapıyorlardı, çünkü Felsefelerini köle sahipleri veriyordu onlara; Felsefe sahipleri köle kaygusu çekmedikleri İçin ekmek yapmıyorlardı, çünkü kölelerini Felsefe veriyordu onlara. Ve yıkıldı gitti Likya. Felsefenin ekmeği yoktu, ekmeğin Felsefesi. Ve sahipsiz felsefenin Ekmeğini, sahipsiz ekmeğin felsefesi yedi. Ekmeğin sahipsiz felsefesini Felsefenin sahipsiz ekmeği. Ve yıkıldı gitti Likya. Hala yeşil bir defne ormanı altında.
Melih Cevdet Anday
Melih Cevdet Anday
Beşiktaş Aşkı
Siyahına büründüm beyazına can feda Yağmurunla ıslandım seni sevdiğim anda Böyle bir aşk var mıdır söyleyin şu cihanda Bekliyoruz sevgilim İstanbul Beşiktaş da Kartallar yalnız uçar pençeleri demirden Çarşı anlar sadece garibanın dilinden Anlıyoruz ulan biz aşkın en saf halinden Siz de anlayın artık çıkış yok İnönü’den —Metin Keleş Attığım her gönderiyi istisnasız olarak beğendiği için koyu Beşiktaşlı dostuma teşekkür ederim.
Enfes bir kitap
Üç kıtayı zangır zangır titreten büyük bir imparatorluğun çöküşüne tanık olduğu sıralarda Selma Sultan henüz yedi yaşındaydı. İstanbul'da Çırağan Sarayı'nda dünyaya gelmesiyle başlayan hayat çizgisi zaten gerçek bir masal olarak yazılmıştı. Üstelik masal olamayacak kadar gerçek, gerçek olamayacak kadar masalsıydı bu hayat. İmparatorluk ailesi, saltanatın sona ermesiyle birlikte sürgüne gönderilip Lübnan'a yerleşmişti. Hem ülkesini hem de babasını yitiren Selma, orada "yamalı çoraplı prenses" oldu, hayatının ilk aşkını tattı ve ömründe hiç görmediği bir Hint racasıyla evlenmeyi kabul etti. Hindistan'da mihracelerin şatafatlı hayatını, Britanya İmparatorluğu'nun son günlerini ve Gandi'nin başlattığı bağımsızlık savaşlarını yaşadı. Ancak Lübnan'da olduğu gibi orada da yabancı kaldı. Sevmek istediği halk tarafından dışlanınca Paris'e kaçmaktan başka çare bulamadı. Sonunda gerçek aşkı orada buldu, ancak savaş yüzünden sevdiğinden ayrılmak zorunda kaldı. Bir kız çocuğu dünyaya getirdikten sonra, yirmi dokuz yaşındayken, yoksulluktan öldü. Selma Sultan'ın kızı olan bu romanın yazan Kenize Murad, Osmanlı sarayını ilk kez sarayın içinden, Fransız mandası Lübnan'dan, feodal Hindistan'dan bakarak gözlerinizin önüne seriyor bu romanda. Saraydan Sürgüne, büyük bir aşkı anlatan, ender bulunabilecek romanlardan... Bugün öylesine alıp okuduğum ama beni çok fazla etkileyen bir roman oldu:')
Saraydan Sürgüne
Saraydan Sürgüne
Kenize Mourad
Kenize Mourad
Reklam
Yiğithan Köroğlu

Yiğithan Köroğlu

, bir kitabı okumayı düşünüyor
Ayrılık Sevdaya Dahil
Ayrılık Sevdaya DahilAttila İlhan
8.2/10 · 5,1bin okunma
Her Gün Seninle
Sesini duymadığım gün Yaşanmış değil Açan çiçek değil Öten kuş değil Yüzünü görmediğim gün İçimde yıldızlar sönük Güneşler güneş değil Seni sevmediğim gün Seni anmadığım gün Olacak iş değil…
Ümit Yaşar Oğuzcan
Ümit Yaşar Oğuzcan
Yiğithan Köroğlu

Yiğithan Köroğlu

, bir kitabı okumayı düşünüyor
Saraydan Sürgüne
Saraydan SürgüneKenize Mourad
8.3/10 · 418 okunma
1.319 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.