Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Muaz Çimen

Muaz Çimen
@abdullahmuazcimen
Çocukken ve ergenken okuduğum birçok kitabın ismini, tamamen okuyup okumadığımı hatırlamıyorum. Çocuk kitaplarını buraya yazmam da abes olur dedim. :) Okuduğum doğru düzgün kitaplardan hatırladıklarımı yazacağım.
Sosyoloji
İzmir
24 Ekim 1986
10 okur puanı
Kasım 2023 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
Ben zabit arkadaşlara açtığım yeni muhasebelerimde Fransa Büyük İnkılabı'ndan [Fransız İhtilali'nden] sonra artık milliyetçilik cereyanının her tarafa kök saldığını ve Osmanlı camiasında Hristiyanların çoktan bu mefkûreyi benimsediklerini, Arapların da Türkleri katiyen sevmediklerini küçük yaşımdan beri gördüğüm misalleriyle (Arabistan'da Türklere "Nasranî-Gâvur" dediklerini ve düşmanlık güttüklerini bizzat görmüştüm) anlattım.
Sayfa 86 - Kronik KitapKitabı okudu
Reklam
ISFAHAN, NISF-I CİHAN
Nitekim bir ara şehrin ortasına işbilir belediyecilerin; para kazanırız, hem de şan olur deyu dikmeye çalıştığı -gerçi bizimkilerle kıyaslanamaz- gökdelen, UNESCO'nun ve İran aydınlarının tepkisini çekti diye, "yarı yıkık" duruyor. Onlar da açgözlü ama Isfahan'ın ortasında veya kenarında çürük diş gibi dikintiler yok. Oysa Bakü'nün iç şehrinde bir KGB şefinin yenilerde diktiği binaya bakınca; bu gibi rezaletin sadece para hırsı ile izah edilmesi mümkün değil. Galiba bizim Türk kavminin estetik kıstaslarında önemli bir sapma var.
Sayfa 117 - Aşina KitaplarKitabı okudu
312 syf.
·
Puan vermedi
Kelile ve Dimne
Kelile ve DimneBeydeba
8.1/10 · 6,4bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Reklam
Devlet, Garp'ta millete hizmet eden bir siyasi teşekkül haline gelmeye başlarken birçok Şark memleketlerinde ve Osmanlı saltanatında o, millet için bir gaile [sıkıntı] ve bazen de bir haile olmaya yüz tutmuştur. Zevk ve sefasına düşen hükûmet adamları içinde halkın ızdırabıyla âdeta eğlenenler vardı. Bunlar; dinî ve ahlaki prensipleri bilmeyen, bilseler de inanmayan yahut bunların manevi müeyyidesine aldırmayan ve milletin içinden çıkan hukuki bir murakabe [denetleme] teşkilatı da bulunmadığı için alabildiğine şımaran bir takım türemişti. Bunlara artık devlet adamı denemezdi.
Sayfa 26 - Kronik KitapKitabı okudu
On sekizinci yüzyıla gelindiğinde Hindistan ve Endonezya'dan Arabistan'daki kutsal şehirlere giden Müslüman hacılar dahi daha hızlı, daha ucuz ve daha güvenli olduğu için İngiliz, Felemenk ve Portekiz gemilerinde yer ayırtıyordu. Ancak Avrupa'nın yükselişi, genel itibarıyla yurtiçindeki idari ve mali meselelerle ilgilenen Lütfi Paşa ve diğer reform öneren yazarların dikkatlerinin dışındaydı.
Sayfa 33 - Kronik KitapKitabı okudu
31 Mart 1325 [13 Nisan 1909] irticaını tenkil eden Hareket Ordusu'nun Beyoğlu ve Yıldız hareketlerini yapan Mürettep İkinci Fırka'nın [Tümen'in] erkân-ı harbiye reisi [kurmay başkanı] idim.
Sayfa 21 - Kronik KitapKitabı okudu
Bir toplumda bir şeyler artık gizlenemeyecek veya görmezden gelinemeyecek kadar yanlış gitmeye başladığında sorulabilecek çeşitli sorular ortaya çıkar. Dün Avrupa bugün ise Ortadoğu için en yaygını şudur: "Bunu bize kim yaptı?" Bu soruya verilen cevap genellikle dış veya iç günah keçilerine, yani yurtdışındaki yabancılara veya yurtiçindeki azınlıklara suç atmaktır.
Sayfa 32 - Kronik KitapKitabı okudu
79 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.