Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Muaz Çimen

Muaz Çimen
@abdullahmuazcimen
Çocukken ve ergenken okuduğum birçok kitabın ismini, tamamen okuyup okumadığımı hatırlamıyorum. Çocuk kitaplarını buraya yazmam da abes olur dedim. :) Okuduğum doğru düzgün kitaplardan hatırladıklarımı yazacağım.
Sosyoloji
İzmir
24 Ekim 1986
10 okur puanı
Kasım 2023 tarihinde katıldı
Gazi Ahmed Muhtar Paşa kabinesinden sonra göreve gelen Kâmil Paşa hükümeti döneminde savaşta ağır yenilgiler yaşanmış; Edirne düşmüş, Bulgarlar Çatalca'ya kadar ilerlemişti. İttihatçılar, kabineyi görevinden uzaklaştırmak amacıyla Babıâli Baskını'nı düzenlediler.
Sayfa 4 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okuyor
Reklam
Muaz Çimen
@abdullahmuazcimen·Bir kitabı okumaya başladı
Talat Paşa'nın Anıları
Talat Paşa'nın AnılarıAlpay Kabacalı
8.2/10 · 305 okunma
456 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
80 günde okudu
Hatıralar
HatıralarAlpay Kabacalı
8.8/10 · 90 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Cemal Paşa, 18 Mayıs'ta Almanya'dan ülkelerine hareket eden Rus tutsakları arasına karışarak Reval'e, oradan yine tutsaklarla birlikte Petersburg üzerinden Moskova'ya ulaştı (27 Mayıs). Burada, İttihatçıların ve Ankara hükümetinin temsilcisiymiş gibi, Sovyet hükümetiyle ittifak görüşmeleri yapmak istedi. Gerçek amacı ise "Hindistan ihtilali"ydi. İngilizlerin tutsak durumuna getirdiği Doğu milletlerinin kurtarılmasını öngörüyor; Türkiye'nin de bu yolla kurtulacağını umuyordu.
Sayfa 7 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Bana öyle geliyor ki, bizim memleketimizde, hatta Türklerin en münevver geçinenleri arasında bile, Arap meselesinin mahiyeti ile onu idare edenlerin emellerinin ne olduğunu bilen pek az kimseler vardır.
Sayfa 70 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
272 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Kitabın ismine takılarak alacaklar; efsane ve gerçeklerden ziyade tarihi olayların daha kapsamlı, adeta konuşma dilinde ama biraz da akademik dille anlatıldığını bilmeliler. Yani benim, almadan önce tahmin ettiğim gibi madde madde efsaneler ve bunların gerçekteki karşılıkları ortaya serilmiyor. Uzun konu bütünlüğü içinde yer yer, yer veriliyor. Olaylarla ilgili orijinal belgeler ve kısmi açıklamaları paylaşılıyor. Ama her halükarda, Halil İnalcık üstadın kaleminden çıkması kitabı değerli kılıyor.
Osmanlı Tarihinde Efsaneler ve Gerçekler
Osmanlı Tarihinde Efsaneler ve GerçeklerHalil İnalcık · Kronik Kitap · 20171,693 okunma
160 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Kitabın namını çok defalar duymakla birlikte; gerek ismi, gerekse yazarından dolayı bir ön yargım vardı. Sonunda bundan vazgeçip kitabı elime aldım. Gerçekten hoşuma gitti. Baş karakterlerden biri olan Raif Efendi'de kendimden bir şeyler buldum. Kitap da akmaya başladı. Kitabı, çevirmen ve yayınevine bakmaksızın rastgele edinmiştim ama eski Türkçe kelimelerin parantez içinde yeni karşılıklarının verilmesi özellikle hoşuma gitti. Dönem kitaplarına ilgisi olanların kesinlikle hoşuna gidecektir. Okumayanlara tavsiye ederim.
Kürk Mantolu Madonna
Kürk Mantolu MadonnaSabahattin Ali · Venedik Yayınları · 2019315,2bin okunma
Ben zabit arkadaşlara açtığım yeni muhasebelerimde Fransa Büyük İnkılabı'ndan [Fransız İhtilali'nden] sonra artık milliyetçilik cereyanının her tarafa kök saldığını ve Osmanlı camiasında Hristiyanların çoktan bu mefkûreyi benimsediklerini, Arapların da Türkleri katiyen sevmediklerini küçük yaşımdan beri gördüğüm misalleriyle (Arabistan'da Türklere "Nasranî-Gâvur" dediklerini ve düşmanlık güttüklerini bizzat görmüştüm) anlattım.
Sayfa 86 - Kronik KitapKitabı okudu
79 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.