Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

birsimurgun kitapları

"Yorgunuz hepimiz” diyorum aslında. "Devamlı acele yaşamaktan ve devamlı bir yerlere yetişmeye çalışmaktan ama hep de bir şeylere geç kalmaktan yorgunuz."
Reklam
"Müslüman çağın gözüyle İslama bakmaz, İslam'ın gözüyle çağa bakar."
Rasim ÖzdenörenKitabı okudu
Rasim Özdenören: "Allah'tan başkasına kulluk edeni Allah her şeye kul eder."

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Sevgili Dost, Merhameti gördün mü? Tamam, söyleme, biliyorsan yerini. Bari hayatta olduğunu haber ver. ''Merhamet ölmedi, değil mi?"
Dünya ne zaman masum olmuş ki masumiyetini kaybetsin. Ölüm ne zaman kendini kabul ettirebilmiş ki, hayat kendine çekidüzen versin. Ne zaman “var” olabilmiş ki insan, varoluş acısını çeksin.
Reklam
Vicdanın öldüğü yerde hayattan söz edilebilir mi! Hayatta kalmak, göğsün inip kalkması mıdır, üzerinde enkazlar taşıyarak.
Mujica, "Ben insanların geceleri yatacak bir saçak altı bile bulamadıkları bir dünyada, başkalarının 500 metrekarelik malikânelerde yaşamasını anlamıyorum. Evsizler için ev, suyu olmayanlar için su lazım, açlar için de ekmek. Sen böyle bir dünyada özel uçağım olsun ve oraya, buraya gideyim diyorsun. Eğer herkes daha fazlasını isterse, bir gün kimseye bir şey kalmayacak!" cümleleriyle âdeta hayat dersi veriyor.
"Yoksul çok şeye ihtiyaç duyandır çünkü ona hiçbir şey yetmez, der filozof Seneca. Ben yoksul değilim, sadece aklım başımda. Bir şeyi paranızla değil, hayatınızın o parayı kazanmak için harcadığınız kısmıyla alırsınız. Az harcarsam sevdiğim şeyleri yapmak için daha fazla zamanım olur. Özgürlük budur. Basit bir hayat sürüyorum ama varoluş şeklimi kimseye dayatmak istemiyorum. İnsanların çok mut- suz yaşaması beni endişelendiriyor, hep ödenecek borçlar var, para yetmiyor, ümitsizler. Bunun bir sınırı olması lazım. Bunu uzun süre hiçbir şeyim olmadan hücrede kaldığımda öğrendim. Bana yatak verdikleri gece mutlu olmuştum çünkü. Sonuçta dünyaya gelirken çıplağız, dünyadan ayrılırken de."
Ben sahip olduklarımın tadını çıkarmayı öğrendim hayatta. Sahip olamadıklarımın ve olamayacaklarımın acısına ise ayıracak zamanım yok. Hayat çok kısa. Mina Urgan
Zira bilmek başka, bilinen şeyi hakkıyla uygulamak bambaşkadır ve bu konudaki noksanlığımız aşikârdır.
Reklam
"İnsanlar artık ihtiyaç duyduğu için tüketmiyor, tüketmeye ihtiyaç duyuyor," diyen ünlü Fransız düşünür Jean Baudrillard, Tüketim Toplumu adlı kitabında gerçek ihtiyaçlar ile sahte ihtiyaçlar arasındaki ayrımın ortadan kalktığından ve nesnelerin tüketimiyle toplumun kontrol altına alındığından bahseder.
"Çok modern bir ikilem... Sayısız televizyon kanalı var ama seyredecek ilginç bir şey yok. Çok fazla seçenek insanları mutsuz eder." Haemin Sunim
İslam dünyasında Eflatun olarak bilinen meşhur filozof Platon, "Önemli olan hayatta en çok şeye sahip olmak değil, en az şeye ihtiyaç duymaktır." sözü ile içine doğduğumuz tüketim toplumunu bir kere daha sorgulamaktadır.
Minimalizme göre sahip olunan her şey, beraberinde kaybetme endişesi getirir. Endişe ise kişinin hem ruhsal hem bedensel özgürlüğünün önündeki en büyük engellerden biridir.
2.663 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.