Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Fulya

Fulya
@cehovsever
Öğrenci
İstanbul, 2003
39 okur puanı
Şubat 2020 tarihinde katıldı
Sabitlenmiş gönderi
"Ekmek ne kadar Allahınsa Lili de o kadar Allahın Lili."
Sezai Karakoç
Sezai Karakoç
Reklam
177 syf.
·
Puan vermedi
Hazan Bülbülü
Hazan BülbülüHüseyin Rahmi Gürpınar
7.9/10 · 1.544 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
176 syf.
·
Puan vermedi
Leyla Erbil'i bu denli geç keşfediyor oluşuma üzülüyorum lakin daha okuyacağım birçok hikayesi olduğu gerçeğini düşündükçe avunuyorum. Şairlik iddasında bulunun herkesin bir kez olsun Leyla Erbil'i okuması gerekir Ahmed'in kalbini anlar,kadın ruhunun inceliklerinde törpülür. Esere gelecek olursak dönemini realist bakışıyla kendine has üslubuyla hayran bıraktırdı Erbil.Birbiriyle bağlantılı öykülerden oluşuyor ve ana karakterimiz bir kadın.Hem de tuhaf bir kadın hatta ve hatta tuhaflaştırılan.Anlamadığı şeylere "tuhaf" der insan.O diyen insanları da yazmış Erbil.Kadın da etrafında pek anlaşılmasa da Leyla Erbil sonunu bile keskin bir biçimde bitirmeden bırakarak "anlamlandırma çabasına" itiyor okuyucuyu. Anlamlandırdığımız günlere...
Tuhaf Bir Kadın
Tuhaf Bir KadınLeyla Erbil · İş Bankası Kültür Yayınları · 20211,966 okunma
176 syf.
·
Puan vermedi
Tuhaf Bir Kadın
Tuhaf Bir KadınLeyla Erbil
7.4/10 · 1.966 okunma
Reklam
48 syf.
·
Puan vermedi
Gürpınar,topluma getirdiği eleştirel bakışı oldukça usta bir biçimde mizahla bizlere sunuyor. "Meyhane'de Hanımlar" isimli romanı bir hikaye kadar kısa olmasına karşılık yazar, Efsuncu Baba'daki gibi konuyu uzatma gafletine düşmeden eseri tam tadında bırakıyor.Modernleşme adı altında Batılılaşma'nın ne denli farklı yönlere çekildiği,dönemin toplumunda nasıl karşılık bulduğu objektif bir biçimde ele alınıyor.
Meyhanede Hanımlar
Meyhanede HanımlarHüseyin Rahmi Gürpınar · Türkiye İş Bankası Yayınları · 20222,098 okunma
296 syf.
·
Puan vermedi
Evvela Menteş'in şiire olan yatkınlığının daha ağır bastığını belirteceğim zira ustaca yazılmış bir roman olduğunu söyleyemeyeceğim.Birbirine benzemeyen karakterlerin benzer şekilde düşünmesi,konuşması ve aynı kültürel donanımda olması ancak yazarın monotonluğu ile anlaşılabilir.Kendisi ciddi bir entelektüel birikime sahip,takdir ediyorum lakin romanın ve tüm karakterlerine bunu yansıtmış olması okuyucuyu boğuyor. Yapıtta üslûp,kurgunun önüne geçtiği zaman okuyucu karakterlerle bağ kuramadan yazara odaklanıyor.Postmodernizmin getirdiği birçok kelime,duyulmamış tamlamalarla kullanılmış onun dışında karakterler zamana uygun olsa da mekanlarına ait değiller.Realizme yakın ama bir o kadar uzak.Gerçekten de "kaotik" bir roman.
Dublörün Dilemması
Dublörün DilemmasıMurat Menteş · Alfa Yayınları · 202015,2bin okunma
260 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.