Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sena Şahbaz

Sena Şahbaz bir yorumu yanıtladı.
101 syf.
9/10 puan verdi
·
25 saatte okudu
Kitabı, İnci isimli bir roman ne anlatıyor olabilir merakıyla okudum. İçinden bu kadar anlamlı bir hikaye çıkacağını beklemiyordum. Baş karakter Kino'nun çok değerli bir inci bulduktan sonra nelerle karşılaştığı, bir anda her şeyin nasıl değiştiği anlatılıyor. Elde edilen güçle birlikte gelen ; hırs, hayaller, umutlar... Ve herkesin dikkatini üzerine çeken Kino, bu elde ettiği gücü doğru kullanabilecek mi? Bunu okuyorsunuz. Toplum psikolojisini de anlatan, güzel tespitleri olan bir kitap. Vermek istediği mesajları da çok beğendim. John Steinbeck'in diğer kitaplarını da okuyacağım.. :)
İnci
İnciJohn Steinbeck · Sel Yayıncılık · 202337,9bin okunma
Sercan okurunun profil resmi
Gazap Üzümleri ve Bitmeyen Kavga'yı ilk okumanı öneririm.
Sena Şahbaz okurunun profil resmi
Teşekkür ederim tavsiye için, bende Gazap Üzümlerini okumayı düşünüyordum😊
Reklam
Sena Şahbaz bir yorumu yanıtladı.
1/10 puan verdi
Boşşşş. Tavsiye ettiğim bir kitap değil nasıl bu kadar puan aldığına bile inanamıyorum. İslamla bilimi bağdaştırmaya çalışmak araştırmayın demek bile saçmalık
Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler
Kimsenin Bilemeyeceği ŞeylerSinan Canan · Tuti Kitap · 20152,844 okunma
Feyza okurunun profil resmi
Büyük fizikçi Einstein "Bir önyargıyı parçalamak, atomu parçalamaktan daha zordur" diyor. En zor koşullar altında bile kendine uygun bir yaşam ortamı oluşturmak üzere çevresini kendisi için düzenleyebilen bir varlık insanoğlu. Kanımca bu yeteneği, onun sabit fikirlere sahip olmasında en büyük etken. Diğer canlılar çoğunlukla çevrelerine uyar ve değişir. İnsan ise tam tersini yapar. Belki bunun bir uzantısı olarak, bazılarımız fikirlerimizi - yanlış olduğunu düşünmeye başlasak bile - ne pahasına olursa olsun korumaya çalışıyoruz. Değişime direniyoruz. Biraz güncele dönüp televizyonlardaki tartışma programlarına bir göz atalım. Bildiğiniz gibi bunlar, her kafadan bir sesin çıktığı birçok fikrin savunulduğu platformlardır. Bu tip programların çözüm bulalım, uzlaşalım, gelişelim, değişelim diye yapıldığı söylenir. Seyrettiğiniz herhangi bir tartışma programında, taraflardan birinin veya herhangi bir kişinin, ilk savunmaya başladığı fikri değiştirebildiğine, onun yanlışlığını veya eksikliğini teslim ettiğine şahit oldunuz mu? Kimse kimseyi dinlemez, herkes kendi önermesini kuvvetlendirmek ve karşıdakini mağlup etmek peşindedir. Peki, sadece televizyon programları mı? Günlük hayatta da binlerce benzer olayla karşılaşıyoruz. En samimi arkadaşımızla konuşurken bile "Haklısın ama..." diye başlayan ve aslında tüm anlamı ve önemi "ama"dan önceki kısımda yer alan bileşik cümleleri duyabiliriz. Bunun anlamı şudur: "Sen haklısın, dediklerin doğru ve önemli 'ama' ben bunları anlayamayacak (anlamak istemeyecek) veya uygulayamayacak (uygulamak istemeyecek) kadar fikrime veya yaptığım şeylere bağlıyım (bağımlıyım)." Bildiklerinin "her şey" olduğunu sanan insanlarla dolu etrafımız. Kitapta senden de bahsetmiş biraz Sinan Hocam Melisa:)