Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ekrem Tunçdemir

Ekrem Tunçdemir
@ekremtdemir
Turist Rehberi
Ege Üniversitesi - Turizm Rehberliği
Istanbul
9 okur puanı
Ocak 2021 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
284 syf.
·
Puan vermedi
8-9 Senedir Kendimi İyi Hissetmiyorum
8-9 Senedir Kendimi İyi HissetmiyorumFeyyaz Yiğit
7.4/10 · 503 okunma
Reklam
128 syf.
·
Puan vermedi
Dindar kekemeliğin diline ket vuran, seçiş ve özgürlüğü öğütleyen - her şey insan için, biricikliğim ve iyilik dolu narsistik varoluşumla süper bir yaşam beni bekliyor, bana dokunmayan yılan bin yaşasın, ehlilik, mükemmel uyum motivasyonundan uzak âdeta " tarafını seç! " diyen bir anlatı. Varolusçuluğa yöneltilen eleştirilere yanıt veriyor yazarımız. Insan seçmeden edemez ve bir bağlanmaya göre tanımlarız onu diyor. Kendini kurmak, sorgulamak, karşılaştırıp varlığın özüne inmek gerek. Bilginin arkeologluğunu yapmalı. Aşkın olana inanıp "kaderine" boyun eğmek , dağların ardında görünmez bir düşman yaratmak (ya da içimizde bir şeytan? ) , kötülüğün uğramadığı mutlu sonu düşünmek premium paketi de mevcut tabii ki.
Varoluşçuluk
VaroluşçulukJean-Paul Sartre · Say Yayınları · 20193,170 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
128 syf.
·
Puan vermedi
Varoluşçuluk
VaroluşçulukJean-Paul Sartre
8.2/10 · 3.170 okunma
Reklam
" Tatmin fantezileri, arzuya karşı geliştirilmiş müdafaalar, arzunun taşıdığı riski fantezi dahilinde ortadan kaldırma girişimleridir. "
Şunların arasında sevilmeye değer birkaç kişi niye olmasın? Tok karın iyimserliği mi yoksa?
158 syf.
10/10 puan verdi
·
6 günde okudu
" Yaşamın gündelikliğinin böylesine önem kazandığı bir dünya ise ölümlülüğün bir travma olarak inkarı üzerine kurulabilir ancak. " Insanin anlamsızlık , boşluk ve yanlızlık duygularının arttığı bir dünyada büyüklenmeyi istemesi ölümsüzlüğün, iz birakabilmenin onun imajının peşinden koşması ve bir barkod- tanımlanma ihtiyacının olduğunu görüyoruz sık sık . Yaşamımızı nasıl anlamlı hâle getireceğiz? Neden anlam arayışı içerisindeyiz ? Insan kendi içindeki tanrıyı ortaya çıkarmaktan mı korkar pısırıklığından mı ? Yoksa ortaya karışık biri olmaktan mı çekinir? Aşkın olana tutunma ihtiyacı nereden gelir ? Kohut 'un kendiliğin yapılanması, değerlerin yeniden değerlendirilmesi felsefesinden öğüt veriyor yazarımız. Peki " ne "şimdi bu ? diyerek. Peşinden gidilesi..
Şeyh ve Arzu
Şeyh ve ArzuSaffet Murat Tura · Metis Yayıncılık · 2002104 okunma
160 syf.
·
Puan vermedi
Insanın haz hedefi nedir ? Nelerin peşinden koşar? Freud, Uygarlığın Huzursuzluğu kitabında insanı paylar. Erotik yapıdaki kişi diğer insanlarla duygusal ilişkileri ön plana alacak, kendi kendine yeterli olmaya yönelen narsistik kişi esas tatmini ruhsal iç süreçlerde arayacak eylem insanı ise gücünü sınayabileceği dış dünyadan vazgeçmeyecek der. İnsanın bazı hazlara ulaşmasını engelleyen yoluna taş koyan üstben,yani ahlak ve vicdanın kötüleyici sesi aile,din, devlet üçgeninde düzenleyici işlevi görür, ayrık bir ses kabul etmez ,tekbencidir, biz doğmadan önce söylenenleri tekrar eder. Allah deyip ötesi geçiverilir. Toplumsal roller belirlenmiştir ,davranışlar dizginlenir. Uyum içinde olmak büyük önem taşır . Adam Philllips, yasamaya devam edebilmemiz için yasak olan hazları çok düşünmek zorunda kaldığımızı ,yasak olanın bizi düşünmekten alıkoyduğu asıl meselenin yasak olmayan hazlar olduğunu söyler. Itaat , özeleştiri ve hayatın yaşamaya değer olup olmadığı gibi anlamlı başlıklarda derdini anlatır. " Belli ki hiç durmadan sondan bahsetmek yasak olmayan bir hazdır. " Engellerle bilinçdışı arzularımızı gizledigimizden bahseder. " en yasaklayici yönlerimizle tartışabilmeli ve başkalarının da tartisabilmesine izin vermeliyiz. "
Yasak Olmayan Hazlar
Yasak Olmayan HazlarAdam Phillips · Metis Yayıncılık · 2018559 okunma
34 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.