Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Esra

Esra
@ezraklc
22 Mart
328 okur puanı
Haziran 2020 tarihinde katıldı
Sabitlenmiş gönderi
İçimizde yaşayan gerçek Martı Jonathan’lara...
🪶“Gözünle gördüklerine sakın inanma. Görünenlerin hepsi sınırlıdır. Anlayarak bakmaya, bildiklerinin ötesine geçmeye çalış. O zaman uçmanın anlamını daha iyi öğreneceksin.”
Martı Jonathan Livingston
Martı Jonathan Livingston
Richard Bach
Richard Bach
Reklam
Telepati
“Telepati; düşüncelerin, duyguların yazı ya da söz olmaksızın beyinler arasında iletilmesine telepati deniyor. Telepati bir tür duyular Ötesi hissetme olarak tanımlanabilir. Telepati sözcüğü, eski Yunancadaki “tele” (kulak) ve “pati” (duygu) terimlerinden geliyor. Telepati yalnızca düşüncelerin ve duyguların aktarılmasını değil, çeşitli olayların önceden hissedilmesini de kapsıyor. İşitme, görme, dokunma, koklama ve tat alma gibi beş duyuya ek olarak altıncı bir duyu kabul edilen bu özellik, Sigmund Freud’a göre, baskılanmış eski bir özelliktir ve ancak belirli koşullarda ortaya çıkar. İlkel insanlardaki telepatinin tehlikelerden korunmak için gerekli bir mekanizma olduğu düşünülüyor. Bazı durumlarda kişilerin algılama özelliklerinde değişiklik olabiliyor. Örneğin bir yakınını kazada, savaşta ya da hastalıktan kaybetmiş kişiler bazı olayları ya da tehlikeleri önceden hissedebiliyorlar. Beyinde anlık bir düşünce ya da görüntü olarak ortaya çıkan bu durum, kişinin günlük programlarını ya da kararlarını bile etkileyebiliyor. Telepati kişinin duygusal durumuyla da yakından ilgili. Bu özellik daha çok kadınlarda bulunuyor. Bunun nedeni belki de kadınların davranış ve düşüncelerinin, erkeklere oranla duygusal temellere daha çok dayanması.”

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Esra
@ezraklc·Bir kitap okudu
136 syf.
·
Puan vermedi
·
17 günde okudu
Gönül Hanım
Gönül HanımAhmet Hikmet Müftüoğlu
7.6/10 · 1.574 okunma
Reklam
Çocukların deneyimlerine ortak olabilir miyiz?Bu hayal ruhunu yakaladığımızda daha yaratıcı yetişkinler olabilir miyiz? Kendi anılarımız çocuklarımızın yetişmesinde bize yardımcı olur mu? Erich Kastner bunların olabileceğine inanıyor. “ Anılarımız içimizde yaşıyor. Anılarımız içimizde uyurlar, canlıdırlar ve nefes alıp verirler, bazen de gözlerini açarlar. Anılar avuçlarımızda, ayaklarımızda, burun deliklerimizde, kalbimizde, pantolonlarımızda yaşar, nefes alır ve uyurlar.”
Sayfa 36
Cehaletin kara örtüsü altında ne hakikatler kaybolup gidiyor.
Ne gariptir ki insanoğlu iyi kişileri bir defa görmekle sever.
Reklam
Okudukça okumak, öğrendikçe öğrenmek istersin.
319 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.