Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Fettah

Fettah
@fadamvet
Cehalete karşı savaş ilan ediyorum!
Veteriner Hekimi
26 Kasım
16 okur puanı
Şubat 2021 tarihinde katıldı
Fettah tekrar paylaştı.
Tarih yazmak kolay değildir… Ama ondan da zor olan, yazdığın tarihte yüzyıllarca yaşamaktır. İşte o, bu nedenle yalnızca Mustafa Kemal değil, Mustafa Kemal Atatürk’tü. Adı vardı, ruhunun gücünü yansıtan. Ve ruhu vardı, adını herkesten çok taşıyan ve yaşatan… Kalbi vardı, kendisi için atmayan, ama milyonlara nefes olmak isteyen. Mucize adamdı
Reklam
Dünyada acıya neden olan her şey, acınacak halde olanların yalanlarıdır.
Sayfa 217
Çok değil, ufak bir tebessüm, ön yargısız yaklaşımlar, bir gün bu dünyadan göçüp gideceğimizi bilerek dokunmak hayata...

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Kimsenin sizi bulmasını beklemeyin; nitelikli insanları siz arayın! Neticede kimse gelip beni keşfetmedi. Kimsenin gelecek hali de yokt!
288 syf.
9/10 puan verdi
Daha önce İlber hocanın ‘Tarihin Sınırlarına Yolculuk’ kitabını yorumlamıştım. Orada bahsettiğim bir çok unsurdan bahsedebilirim. Her iki kitapta da İlber hoca ile bir söyleşi söz konusu. En önemli fark bu eser yalnızca tarih değil, hayatın bir çok alanı işlenmekte. Sorulan konular üzerindeki bilgi birikimlerini kendi perspektifi ile biz okurlarına ışık tutmakta. İlber hocanın kendine has realist tarzı ve değindiği enstanteler beni esere sıkıca bağladı. İçimi ısıttığı kadar hayaller de kurdurdu. Ayrıca değinmek isterim ki; cevaplar kadar, sorulan sorular da bir o kadar önemli. Bitmesini istemediğim bir şarkı etkisi yarattı. İncelememe İlber hocanın güzel bir tavsiyesi ile son vermek istiyorum: “Bizde kimse yerinden kıpırdamaz. Halbuki değişmeyi, değiştirmeyi bileceksin. Konforundan vazgeçmeyi göze alacaksın. Kendi dünyanı yerinden kendin oynatacaksın. Bir insanın bittiği an, miskinliğe esir olduğu andır.”
Bir Ömür Nasıl Yaşanır?
Bir Ömür Nasıl Yaşanır?İlber Ortaylı · Kronik Kitap · 202055,1bin okunma
Reklam
288 syf.
9/10 puan verdi
Bir Ömür Nasıl Yaşanır?
Bir Ömür Nasıl Yaşanır?İlber Ortaylı
7.9/10 · 55,1bin okunma
Ey dağların dertlerini dinleyen rüzgâr! Benim artık yalnız sana itimadım var.
Sayfa 58 - YKYKitabı okudu
Etrafımın sözlerine aklım ermedi, Etrafımda bana asla kulak vermedi.
Sayfa 58 - YKYKitabı okudu
Ruhumun dalgaları, koşup kabarmayınız. Her damlanız tutuşan göğsüme birer bıçak. Kalbim bir kayadır ki, neredeyse yıkılacak, Hayalden köprülerle kalbimi sarmayınız.
Sayfa 119 - YKY, Varlık(43), 15 Nisan 1935Kitabı okudu
Bir zamanlar bir pula satarken kainatı, Kendi elimle ittim bu kaygısız hayatı.
Sayfa 156 - YKYKitabı okudu
Reklam
161 syf.
5/10 puan verdi
Sabahattin Ali’nin şiirlerini okurken ask acısı, yalnızlık acısı, varolus acısı, özgürlüğü yitirmenin ve insanlara kendini ifade edememenin acisi gibi acıları ceken bir insanın ağlayışını dinler gibi hissettim coğu kez. Cözümsüzlüğü, tükenmeyen yakınmaları ve şiirinde ses ve söz sanatlarının adeta bir kısır döngüde gibi kendini tekrar edişi dikkatimi çekerken; şiirde o aranan bilmecevari esrarlı bir söyleyiş yerine, açık ve ortada bir anlatım ortaya koyduğunu düşünüyorum.
Bütün Şiirleri
Bütün ŞiirleriSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 201920,9bin okunma
161 syf.
5/10 puan verdi
Bütün Şiirleri
Bütün ŞiirleriSabahattin Ali
8.1/10 · 20,9bin okunma
Oysa biz, dışarıdan taşların eklenebileceği binalara değil; dallarının bir sonraki budağını, yapraklarının bir üst tabakasını kendi öz suyundan oluşturan ağaçlara benzeriz.
47 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.