Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

berceste

Sabitlenmiş gönderi
Rage against the real
Reklam
berceste tekrar paylaştı.
"Anlamak isteyen sesinden de anlar, sessizliğinden de." (
Paulo Coelho
Paulo Coelho
)
Özünde değişmeyen bir evrenin hep var olduğu ve var olmaya devam edeceği ilişkin eski fikir, sonlu bir zaman önce bir başlangıca sahipmiş ve sonlu bir zaman ardından da sona erecekmiş gibi görünen, değişen ve genişleyen bir evren anlayışına yerini tamamıyla bıraktı.
Sayfa 53 - ALFA BİLİMKitabı okuyor

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Genel göreliliğin bir başka öngörüsü de zamanın dünya benzeri olağanüstü büyük bir cismin yakınında yavaşlıyor görünmesi gerektiğiydi. Bunun sebebi ışığın enerjisi ile frekansı (eşdeyişle ışığın saniyedeki dalga sayısı) arasında bir ilişki olmasıdır: enerji ne kadar büyükse frekans da o denli yüksektir.
Sayfa 51 - ALFA BİLİMKitabı okuyor
Uzak galaksilerden geldiğini gördüğümüz ışık, bu galaksileri milyonlarca yıl önce terk etmiş durumda; keza bugüne kadar gördüğümüz en uzak nesneden gelen ışığın bu nesneyi sekiz milyar yıl önce terk ettiğini biliyoruz. Dolayısıyla evrene baktığımızda, onu sanki geçmişteymiş gibi görüyoruz.
Sayfa 45 - ALFA BİLİMKitabı okuyor
Reklam
Sözgelimi güneş şu anda parlamaya bırakacak olsaydı, dünyada halihazırda olup biten şeyleri etkilemezdi, çünkü bunlar güneş döndüğü sıra daha olayın başka bir yerinde bulunurlardı.
Sayfa 45 - ALFA BİLİMKitabı okuyor
Hubble'ın gözlemleri büyük patlama denilen, evrenin sonsuz küçük ve sonsuz yoğun olduğu bir zamanın varlığını ileri sürüyordu. Bu koşullar altında bilimin tüm yasaları ve dolayısıyla geleceği öngörebilme kabiliyeti işlevsizdir. Eğer söz konusu zamandan (Büyük Patlamadan) önce belirli olaylar gerçekleşmişse, bu durumda şimdiki zamanda olup biteni etkileyemezler. Bu olayların varlığı göz ardı edilebilir; zira gözlemlenebilir herhangi bir sonuç yaratamazlar.
Sayfa 21 - ALFA BİLİMKitabı okuyor
berceste
@gamzemrys·Bir kitabı okumaya başladı
Zamanın Kısa Tarihi
Zamanın Kısa TarihiStephen W. Hawking
8.4/10 · 9,5bin okunma
Aristoteles dünyanın hareketsiz olduğunu; güneşin, ayın, gezegenlerin ve yıldızların dünyanın etrafında dairesel yörüngede hareket ettiğini düşünmekteydi. Aristoteles buna inanıyordu çünkü birtakım gizemli sebeplerden ötürü, dünyanın evrenin merkezinde bulunduğuna ve dairesel hareketin en mükemmel hareket olduğuna kanaat getirmişti.
Sayfa 12 - ALFA BİLİMKitabı okuyor
83 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
25 saatte okudu
Satranç
SatrançStefan Zweig
8.4/10 · 237,1bin okunma
Reklam
Bir kere bir saplantının pençesine düşen biri her daim tehlike altındadır ve -atlatılmış da olsa- satranç zehirlenmesine maruz kalmış biri için en iyisi santranç tahtasının yanında bir hiç yaklaşmamasıdır...
Bir kitaptı bu! Dizlerim titremeye başladı: Bir KİTAP! tam dört aydır bir kitap tutmamıştım elimde ve yan yana dizilmiş kelimeleri görebildiğin, satırlarından, sayfalarından başka, yeni, yabancı, oyalayıcı düşünceleri okuyup takip edebildiğin, beynine nakşedebildiğin bir kitabı sırf tasavvur etmenin bile insanı hem büyüleyen hem de sarhoş eden bir tarafı vardı.
Yeniliği aç gözlerimle farklı, nihayet farklı, nihayet başka şeylere bakabiliyordum, gözlerim her bir ayrıntıya tırnak geçirir gibi hırsla yapışıyordu.
Hiçliğin bu korkunç baskısı altında sinirlerimin laçkalaşmaya başladığını hissediyordum ve tehlikenin bilincine vararak, beni oyalayacak herhangi bir şey bulmak ya da icat etmek için sinirlerimi adeta kopma noktasına kadar gerdim.
Fakat ne kadar soyut olsalar da, sonuçta düşüncelerin de bir dayanak noktasına ihtiyacı vardır, yoksa yalpa vurmaya ve anlamsızca kendi etraflarında dönmeye başlarlar; düşünceler de katlanamaz hiçliğe.
151 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
36 günde okudu
Düşüncenin Gücü
Düşüncenin GücüJames Allen
7.7/10 · 2.375 okunma
1.227 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.