Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

375 syf.
·
Puan vermedi
Kişisel Gelişi(m) ?
Sahi nereden geldi kişisel gelişim ya da neden ihtiyaç duyduk kişisel gelişimeye ,kim karar veriyor gelişmemiz gerektiğine ya da nasıl gelişeceğimize? Kişisel gelişim kitabı okumayalı yıllar olmuştur en son sınav zamanı falan okumuştum baya da etkilenmiştim hani, Mümin Sekman'nın (
Her Şey Seninle Başlar
Her Şey Seninle Başlar
)kitabıydı okuduğum ilk kişisel gelişim kitabı o dönem hocaların da tavsiyesi üzerine başlamıştım okurken de çok hoşuma gitmişti çünkü yazarın söylediği tek şey "sen iste yeter, Herşey seninle başlar!! "Daha ne olsun dimi...! Oysa benim istemem de yetmeyecekti , herşey benimle başladığı da yoktu. İşte tam da bu sebepten bıraktım kişisel gelişim kitaplarını.Evsensel yazılmış bir kitabın beni kişisel olarak geliştireceğine inanmıyordum bence en büyük sorun da buydu binlerce insana hitap eden kitapların adı kişisel gelişim olmamalıydı. Neyse zaten daha fazla kaptırmadan bırakmıştım kişisel gelişmeyi ! :)) Kitaba gelecek olursam Yazarın asıl hedefi; kapitalist Kişisel Gelişimciler , kişisel gelişim kitapları ve kişisel gelişim adı altında batılaşan toplumumuz .ki yazar da kitapta neden hedefinin onlar olduğunu gayet net bir şekilde açıklıyor. Galiba kitabın eleştireceğim en önemli noktası yazarın kullandığı örneklerle ilgiliydi okurken "yani olmasa da olur" dediğim bir çok örnek vardı kitapta, ki bu örneklerin kitaba katkı sağladığını da düşünmedim yazar desteklemek için eklemiş olabilir lakin çok ta gerek yokmuş yani, çünkü kitapta daha kaliteli örnekler de mevcuttu .kitapla ilgili bir diğer eleştirim,yazarın böyle bir üslup kullanması pek doğru bulmadım açıkçası yazar dini yönden baktığı için bu kullanım tarzı da biraz daha kucaklayıcı olabilirdi bence.yazarın yazım tarzını bildiğim için bu bana itici gelmemiş olsa da ilk defa okuyacaklar için biraz öyle olabilir. Artısı ve eksisiyle güzel bir kitaptı hem gülüp hem düşündüm yeri geldi şaşırdım, anlam veremedim? Yeri geldi gerek var mıydı? dedim... Yazar gerek düşünceleriyle gerekse bunu yazıya aktarımıyla herzaman olduğu gibi oldukça korkusuz davranmış, galiba ben de yazarı da bu yüzden seviyorum üslubu biraz sert gelebilir ya da bunu aktarış şekli biraz tuhaf olabilir ki buna ben de katılıyorum fakat zaten yazarın her kitabında bu böyleydi yapılan espiriler ,göndermeler hem güldüp hem düşündüren tarzdaydı. Önyargı ile okumayacak olan herkese tavsiye ederim:) "Bu kitabı gülümseyerek okumuş olabilirsiniz ama ben, eserimi yazmaya karar verdiğim iki yıl zarfında 1000 e yakın Kişisel Gelişim kitabı okurken sinir kriz­lerine girdim. İnşallah, Allah’ın yardımıyla okuduklarımı unut­mam uzun sürmez, yoksa hayvanlaşmam çok az za­man alacak! Lütfen, kişiliği gelişsin diye çocuklarınıza okuttuğunuz kitaplara dikkat edin, sokağa çıkınca av hayvanlarıyla birlikte soluk almak istemiyorum."
İçinizdeki Öküze Oha Deyin
İçinizdeki Öküze Oha DeyinBülent Akyürek · Fincan Yayınları · 2017980 okunma
··
906 görüntüleme
KÜBRA okurunun profil resmi
Bir kitaba elbette ön yargı ile başlamamak gerekiyor. Ama bu yazar için de geçerli. Kişisel gelişim kitaplarının hepsi aynı değil. Kendisi de birçok başarılı kişisel gelişim kitabına ön yargı ile yaklaşmış gibi.
pârsekci okurunun profil resmi
Elbette ki olabilir :)) benim de önyargı ile baktığını düşündüğüm yerler vardı
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.