Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

380 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
25 günde okudu
Evren Avucunda
Evren AvucundaChristophe Galfard
8.9/10 · 652 okunma
·
55 görüntüleme
♡ λiβerellα δe λucens ✰ツ okurunun profil resmi
Madde Anti madde Karanlık madde Karanlık enerji
♡ λiβerellα δe λucens ✰ツ okurunun profil resmi
Ben seni çok özledim biliyor musun🥹 Hiçbir kitap sen değil... olamıyor...
♡ λiβerellα δe λucens ✰ツ okurunun profil resmi
6. Bölüm: Tekillikler Syf. 297 uzay-zaman çökebilir mi?
♡ λiβerellα δe λucens ✰ツ okurunun profil resmi
Pauli dışlama ilkesi: Bizim duvarların içinden geçemememizin, yerin içine düşmememizin nedeni bu dışlama ilkesidir. İlke aynı zamanda bu kitabı neden elinizde tutabildiği­nizi de açıklar: Kitap kapağındaki atomların, parmak ucunuzda­ki atomların elektronlarına yerini terk etmeyi tamamen redde­den dış çeper elektronlarına sahip olması. Sizin elektronlarınız da yerinden kıpırdamaz. Bu yüzden de birbirlerinden ayrı du­rurlar. Kendi gücünüzle bunlardan herhangi birini başka türlü davranmaya zorlamanız mümkün değildir.
♡ λiβerellα δe λucens ✰ツ okurunun profil resmi
Yıldızlar arası bağlantı sağlayan bir telefonumuz olsa: Aydan dünyayı aramamız 1 saniye ve cevap almamız da 1 saniye sürer, yani toplam 2 saniye. Güneşten dünyayı aramamız ise 8 dk 20 saniye cevap almamız da 8 dk 20 saniye, bu da toplam 16 dk 40 saniye eder. (Yazar "Soru ile cevap arasında on altı dakikadan fazla beklemek gerekeceğinden, sohbet epeyce zorlaşır." diyor... mesajlarıma 2 gün sonra cevap verenler utanır mı acaba...🙃) Proxima Centauri’den açacağınız bir telefon ise ancak dört yıl iki ay kadar sonra çaldırır. Sorduğunuz sorunun yanıtını almanızsa en az sekiz yıl dört ay sürer...
♡ λiβerellα δe λucens ✰ツ okurunun profil resmi
Taramalı tünelleme mikroskobu: Mikroskop atomların kendisini görebiliyordu. Hayret verici bir hassasiyete sahipti: Bir hidrojen atomu çapının yüzde 1 ila 10’u arası. Diğer bir deyişle, hidrojen atomunun ayakları olsa taramalı tünelleme mikroskobu onları hatta ayak parmaklarını sayabilirdi. Bugün insan yapımı ve son teknoloji ürünü malzemelerin yanı sıra, etrafımızı çevre­leyen diğer malzemelerin içinde farklı türden atomların birbiriyle nasıl dolaşık olduğunu görmek için kullanılıyor. Mühendisler bu mikroskop sayesinde atomların yerlerini teker teker değiştir­me yetisini kazandı.
14 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.