Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

544 syf.
·
Puan vermedi
·
62 günde okudu
Bu kitap hakkında neler yazılmış diye bakarken, bir kişinin bu kitabın felsefe tarihini anlatan değil, Russell'ın felsefe tarihi üzerinden kendi düşüncelerini anlattığı bir kitap gibi bir yoruma denk geldim ve gülümsemedim desem yalan olur. Tabi o biraz serzeniş ediyordu ama olsun. Bu kitabı şöyle tanımlayabilirim, anlattığı konulara oldukça hakim olduğu tartışma götürmez bir hoca, size tüm felsefe tarihini, düşünürleri, oldukça güzel bir şekilde anlatıyor, fakat herhangi bir üniversite ders kitabından farkı, bir, tabiki Russell'ın çok beğendiğim üslubu ve konuya hakim olması, ikincisi, Russell'in bu fikirlerden sadece bahsetmekle kalmaması, kendisinin de bu fikir tartışmalarına girmesi; ele aldığı tüm filozofları ve düşüncelerini, kendi bakış açısıyla değerlendirmesi ve tartışmalara kendisinin de müdahil olması. Bunu, bahsettiğim gibi, ancak konusuna oldukça hakim birisi yapmaya cesaret edebilir ki, Russell da öyle birisi. O yüzden ben bir serzenişte bulunmayacağım bununla alakalı. Bu kitap Türkçe 3 ciltlik bir seri olarak yayınlanmış; 1. kitap Antik Yunan'dan başlıyor ve Hıristiyanlığa kadar geliyor; 2. kitap Hıristiyanlığın ve Kilise'nin önemli düşünürlerini ele alıyor; 3. kitap ise Rönesans'tan başlayarak Kant, Hegel, Nietzsche, Marx gibi modern filozofları konu ediniyor. Ben konuyla ilgilenenlere ve bu konuları merak edenlere okumalarını öneririm. Okuması oldukça kolay ve sade bir kitap.
Batı Felsefesi Tarihi Cilt 1
Batı Felsefesi Tarihi Cilt 1Bertrand Russell · Alfa Yayıncılık · 20161,100 okunma
·
1.136 görüntüleme
Sorel okurunun profil resmi
Ben eski basımını okumuştum. Muammer Sencer çevirmişti sanırım. Anlaşılması zordu çünkü eski türkçe deyimler kullanılmıştı. Felsefe dersleri için iyi bir kaynaktı benim için. Şimdi yeni basımı var tabi. Aslında üçünü alıp okusam hiç fena olmaz. Hem belki üzerinde konuşma fırsatı da yakalariz.
Bahri U. okurunun profil resmi
Elimdeki bu baskıda (5. Basım) çeviren Ahmet Fethi olarak görünüyor, ben çeviride ara sıra aksamalar hissetmedim değil ama genel anlamda iyiydi; eski Türkçe neredeyse hiç yoktu diyebilirim. Şu an için sadece birinci cildini bitirdim, ama üçüncü ciltte Schopenhauer gibi çok beğendiğim düşünürler olduğu için kaçamak şekilde o cilde de baktım; Schopenhauer'un ele alınış şekli hayal kırıklığı yaşattı bende diyebilirim ama diğer yazarlara da bir bakmam gerek, umarım modern dönem de Antik Yunan gibi iyidir.
Sorel okurunun profil resmi
O kadar baskı yapmış mı yahu? Gerçi benim elimdeki baya eskiydi. Neyse ki başkasına verdim 😀
Bahri U. okurunun profil resmi
İlk Baskı 2016, 2 senede 5 baskı bence de çok iyi. Ben şimdi hazır Yunan felsefesinde hafızamı tazelemişken Popper'ın Açık Toplumun Düşmanlarına atlayacağım, bir de Popper'dan dinleyelim Sokrates ve Platon'u.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.