Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

168 syf.
5/10 puan verdi
·
32 saatte okudu
Psikonet Yayınları'nın Bilişsel ve Davranışçı Terapiler Serisi' nin bir parçası olan bu kitap ismiyle müsemma. Çağımızda sıklıkla görülen, bilhassa gençlerde karşılaşılan kronik yorgunluğun ne olduğunu, semptomlarını, bu kronik rahatsızlığı yaşayan gerçek kişilerden örneklerle yaşanabilecek olası senaryoları, çözüm yöntemlerini, kendine yardım
Gençlerde Kronik Yorgunluk ve Üstesinden Gelmek
Gençlerde Kronik Yorgunluk ve Üstesinden GelmekKatharine Rimes · Psikonet Yayınları · 2016238 okunma
··
354 görüntüleme
İrem Özbek okurunun profil resmi
Merhaba, Öncelikle yorumunuz için teşekkürler. Kitabı okumayı düşünüyorum bu nedenle de araştırma yaparken yorumunuzla karşılaştım. Kitap hakkında genel yorumunuzdan iyi bir izlenim edindim, ancak zaman geçtikçe net düşüncenizin ortaya çıkacağını ve etkisini net olarak anlayacağınızı belirtmişsiniz. Ben de kitapta verilen tekniklerin etkili ve kalıcı olup olmadığını uzun süre önce okumuş birine sormak istedim. Kitap zaman kaybı mı, yoksa iyi hissetmek gibi etkili bir kitap mı acaba? Keyifli okumalar.
Mâh okurunun profil resmi
Merhabalar, İncelememe yönelik değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kitaptan sonra ilk zamanlar yaşamımı bu kronik yorgunluk hissinin üstesinden gelmeye daha elverişli hâle getirmeye çalışmıştım. "İşe yaramadı" diyemem. İşlevsiz düşünce ve davranışlarla başa çıkma, stres ve endişe yönetimi gibi başlıklara sık sık geri dönüp teknikleri olabildiğince rutinime yerleştirmeye çabaladım. Birkaç gün içinde hemen bir sihirli değnek etkisi beklemedim, ne zaman sıkılıp bırakacak gibi olsam bunun bir süreç olduğunu ve devamlılık gerektiren uygulamaları olduğunu kendime sık sık hatırlatmaya çalıştım. Yavaş yavaş "her zaman yorgun" halimden sıyrıldığımı, daha normal, daha baş edilebilir bir yorgunluk hissine eriştiğimi hatırlıyorum. Ama uyku konusunda, o zaman içinde bulunduğum yaşam standartları sebebiyle ben yeterince doğru adımlar izleyememiş ve etki görememiştim mesela. Daha sonra ne yazık ki hepimizin az ya da çok derecede yaşamını sarsan pandemi sürecine girince benim de rutinlerim ve alışkanlıklarım hayli etkilendi ve (serüvene yeni eklenen başka unsurlarla birlikte) başa dönmüş gibi oldum, bu nedenle bu kendine yardım kitabından alabildiğim verim kısıtlı süreyle sınırlı kaldı. Toparlamak gerekirse, bir zaman kaybı olduğunu düşünmüyorum. Eğer BDT tekniğinin yapı taşı gibi kullandığı "ödev"lere ve kazandıracaklarına yönelik bir önyargınız yoksa, bunları istikrarla uygularsanız, uygulamalarda gerektiğinde ya da uzun zaman sonra tazelemek istediğinizde kitaba yeniden göz atarsanız yardımcı olacağına, etki görebileceğinize inanıyorum. Ama tabii ki herkes için yeterli olmayabilir, bireysel olarak baş edilemeyen bir noktada psikolog/psikiyatr desteğinin yanında sürece katkı sağlayacak bir yardımcı olarak da görülebilir. Yorumunuzla kitabı çok gerekli bir zamanda hatırlattınız, ben de yeniden faydalanmaya çalışacağım :) Umarım bunlar aklınızdaki soru işaretlerine bir nebze cevap olabilmiştir. Sevgiler.
3 sonraki yanıtı göster
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.