Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

304 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
56 günde okudu
İnsanlık komedisini 144 eserden oluşturmaya planlayan Balzak, 91 ni tamamlamıştı, “Goriot Baba” 1935 yılında yayınlandı. Romanda karşılaştığımız kahramanlar, sonraki eserlerinde hayatlarını devam ediyorlar. Burada ise başlangıcın yeridir ve gençliğin /Eugene de Rastignac’ın/kayıplara karışan yanılsamalarına vedası söz konusudur. Romandaki sözü
Goriot Baba
Goriot BabaHonore de Balzac · Can Yayınları · 201714,9bin okunma
··
1.220 görüntüleme
Bu yorum görüntülenemiyor
Nihrir okurunun profil resmi
Nina hanım, çok güzel bir inceleme olmuş. Ellerinize ve yüreğinize sağlık. Bu incelemenin sizin tarafından gelmesi beni ayrıca sevindirdi. Bu kitap hakkında doğru dürüst bir inceleme yok sayfada. Ben de bundan sonra okuyacağınız kitapları değerlendireceğim .:))
Nina okurunun profil resmi
Yazımın sizin dikkatinizi çekip ilginizi uyandırabilmeyi başardığına sevindim, Oblomov Bey. Okumanızı tavsiye ederim :)
dostamisc okurunun profil resmi
Evet, haklısınız Nina Hanım. daha önceleri de birkaç kez belirtmiştim inceleme yapmayacağım konusunda. Bu konuda anlayış gösterdiğinizi de biliyor ve teşekkür ediyorum. :)) Ama sizlerin incelemelerinizi okumaktan büyük keyif almaktayım, tekrar belirtmeliyim bunu. Bir de bu incelemelerin altında üstadın bilgilendirici yorumları geldiğinde keyif daha da doruk oluyor kesinlikle ve buna şüphe yok. Bu bir abartı değil ama, onu tanımlamaya benim de kelimelerim kifayetsiz kalır ki en başta mütevaziliğidir. :)
Bu yorum görüntülenemiyor
Nihrir okurunun profil resmi
Hüsnü zanınız ve güzel sözleriniz için teşekkürler. :) Fransız edebiyatının en büyüğü Balzac mı yoksa Proust mudur ?Balzac olduğunu söylerler. Tabii benim için Proust'tur. Fazla detaylı bilgi vermeyeceğim Balzac hakkında ,girersem çıkamam diye korkuyorum. :) Nina hanım ,kimseye yapmadığım bir şey yapacağım ,sizi edebiyat konusunda yönlendireceğim. Ama Önerdiğim kitapları burada görmek istemiyorum ve haklarında hiç bir inceleme yapmayacaksınız. Tek şartım. :)
Nihrir okurunun profil resmi
Mehmet üstat, önceden burada yazılan şeyleri ciddiye alıyordum ama bir süre sonra gördüm ki sürü psikolojisiyle hareket eden bir kitle var. Gecen gün budalalıkla ilgili bir şeyler gözüme çarptı ve üzerinde düşündüm, budalalıktan kurtulmak için insanın bunu istemesi lazım yoksa kurtulamaz.:) Kitle nasıl , niçin ve neden okuduğunu bilmeden okuyor. Birileri okumasını öğrettiği ve istediği için okuyor. Bu kitle özgürleşmek için okuduğunu zannederken çelik levhalarla sarılıyor etrafı ,düşünmesi sekteye uğratılıyor. Kültür emperyalizminin etkileri hayatımızın her noktasında bizim entropimizi artırıyor. Takip ettiğim sayılı insan var ,zaten zamanım ve öyle bir lüksüm de yok. Karl Marx bu durumu görseydi, o da ağlardı. :)
Bu yorum görüntülenemiyor
dostamisc okurunun profil resmi
Sıkı dur Nina Hanım. :)))
Nina okurunun profil resmi
Teşekkür ederim, Zafer Bey. Aslında sizden de yorumunuzu beklerdim çünkü zamanda zaten sözleşmiştik bu kitabın incelemesini beraber yapacağız diye :) Daha önce yaptığınız incelemelerinize bakılırsa özümseyemediğiniz kitap kalmadı. ''Goriot Baba'' için birkaç cümle yazmanızı isterdim.
27 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.