3. Dünyanın Batılılaştırılması

Paul Harrison

3. Dünyanın Batılılaştırılması Sözleri ve Alıntıları

3. Dünyanın Batılılaştırılması sözleri ve alıntılarını, 3. Dünyanın Batılılaştırılması kitap alıntılarını, 3. Dünyanın Batılılaştırılması en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Gelişmekte olan ülkelerin gelişmişlere teknoloji açısından ölümüne muhtaç olmasının sebebi, bilim adamlarının ve araştırmacıların tamamına yakınının Batı'da bulunuyor olmasıdır.
Sayfa 242Kitabı okudu
Köylerin kanı, kentlerin görkemli binalarının yapımında kullanıldı
"İngiltere, Hindistan'ın kentlerini sömürdü. Hindistan'ın kentleri ise kırsal kesimini sömürdü. Köylerin kanı, kentlerin görkemli binalarının yapımında harç niyetine kullanıldı." Gandhi
Reklam
Teknolojik gelişmeler, günün en öldürücü silahları ile donanmalarını sağlamıştı. Avrupa mozayiğinin bölünmüşlüğü ve bunun bir sonucu olarak aralarında hiç eksik olmayan savaşlar, askeri alandaki yeteneklerini geliştirmişti.
aşırı derecede fukara çok sayıda insanla aşırı derecede zengin az sayıda
"Bir toplum, aşırı derecede fukara çok sayıda insanla aşırı derecede zengin az sayıda insandan meydana geliyorsa, mevcut yönetim tarzı ne olursa olsun, ya oligarşiye ya da diktatörlüğe evet demek durumunda kalacaktır." Seymour Martin Lipset
Sayfa 291Kitabı okudu
siyasi ve medeni haklar
Fukaralığın ve eşitsizliklerin koyu olduğu bir ortamda siyasi ve medeni haklardan söz etmenin fazla bir manası yoktur.
Sayfa 313Kitabı okudu
orta yolcu diktatörlükler
Refahın geniş halk kitlelerine yayılmadığı, mutlak fukaralığın önce azaltılıp sonra kökünün kazınmadığı bir ortamda ister sağcı, ister solcu, ister orta yolcu diktatörlükler var olmağa devam edeceklerdir.
Sayfa 313Kitabı okudu
Reklam
Doğu Hindistan Kumpanyası
Hollanda, İngiliz ve Fransız imparatorlukları, ticari faaliyetlerinin genişlemesinin bir sonucu olarak büyüdüler. Hollandalılar ve İngilizler gelişmelerin doğal akışına kendilerini kaptırıp büyük ticari işletmeler kurdular. "British East India Company" ve "Vereenigde Oestindische Campagnie" şirketleri kuruldu.
Batı'nın kalkınma sebepleri...
Tüccarlar, Asya ile yaptıkları ticaretten dehşetli para kazandılar. Değersiz eşyalar satıp, değerlilerini aldılar. Böylece Batı ile Üçüncü Dünya arasında sürüp giden gayri adil ticareti başlatmış oldular. Kazandıkları paralar, daha büyük ölçekli üretim birimlerinin kurulabilmesi için gerekli olan kaynağı oluşturdu.
Bartolomé de Las Casas
Bir Cizvit gözlemcisi, Bartolome de Las Casas, o günkü izlenimlerini şöyle anlatmaktadır: "Bu insanlara yapılan muamele ve sırtlarına yüklenen yük, vahşi hayvanların bile tahammül edemiyeceği kadar ağırdı."
'Diktatör' kelimesi,
'Diktatör' kelimesi, Latince'den gelmektedir. Roma senatosu, içerde veya dışarda karışıklık çıktığında her türlü yetkiyle donatılmış diktatörler atamayı adet haline getirmişti. Başlangıçta diktatör altı ay için atanıyordu, bu sürenin sonunda görevi otomatik olarak tamamlanmış sayılıyordu. Roma'da sınıf çatışmaları ve savaşlar kronikleşince diktatörlük sürekli bir yönetim tarzı olma vasfını kazandı
Sayfa 306Kitabı okudu
151 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.