Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Âb-ı Hayat 2

Ömer Faruk Dönmez

Âb-ı Hayat 2 Sözleri ve Alıntıları

Âb-ı Hayat 2 sözleri ve alıntılarını, Âb-ı Hayat 2 kitap alıntılarını, Âb-ı Hayat 2 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Şehirde elektrikler kesildiği zaman kötü adamlar gezinmeye başlar ya; cinayetler, tecavüzler, soygunlar hep karanlıklarda yapılır, işte karanlık cehalettir ki o cehalette ne cinayetler işlenir, ne tecavüzler ne soygunlar yapılır."
Sayfa 46 - İz YayıncılıkKitabı okudu
"Sadece bedenler görülüyor, bedenlerle muamele ediliyor, bedenler yediriliyor içiriliyor, gezdiriliyor giydiriliyor yaşatılıyor, hep riya, hep sahtekârlık. Mevcudat bunlar üzerinde dönüyor. Hakikati yaşayan kim, bulan kim, hakikate yanan kim?"
Sayfa 180 - İz YayıncılıkKitabı okudu
Reklam
"Ormanda büyüyen adam azgını Çarşıda pazarda insan beğenmez Medrese kaçkını softa bozgunu Selam vermek için kesan beğenmez Elin kapısında karavaş olan Burunu sümüklü gözü yaş olan Bayramdan bayrama bir tıraş olan Berbere gelir de dükkan beğenmez Âleme ta'n eder yanına varsan Seni yanıltır bir mesele sorsan Bir cim çıkmaz eğer karnını yarsan Camiye gelir de erkân beğenmez Daģlarda kırlarda gezen bir yörük Kimi tımar sıpah kimisi bölük Bir elife dili dönmeyen hödük Şehristana gelir ezan beğenmez"
Sayfa 353 - İz YayıncılıkKitabı okudu
"Kızgınlık duyduğun kişileri sürekli aklında ve kalbinde tutuyorsun, sürekli onlarla meşgul oluyorsun, içten içe onlarla tartışıp duruyorsun; bu neye benzer, sevmediğin kişileri evine almışsın salona doldurmuşsun, oturmuşsun karşılarına kavga edip duruyorsun. Hâlbuki sevmediğin kişileri ne çağırıyorsun evine? Başına dert mi arıyorsun? Bırak gelmesinler."
Sayfa 481 - İz YayıncılıkKitabı okudu
... başkasının yaptığı yanlış, senin yanlışını temize çıkarır mı...
Sayfa 9
Bir de, iyi olmak yorar, iyilik ağır bir yüktür, iyiliği taşımak yorar, o yüzden iyi insanlar genelde yorgun olur...
Sayfa 8
Reklam
"İmam-ı Azam'ın, oğluna tartışmayı yasaklamasını hatırladım, dedi Harun; oğlu, 'fakat babacığım siz tartışma yapıyorsunuz' şeklinde itiraz edince, büyük imam şöyle cevap veriyor: 'Biz bir konu hakkında tartışırken, muhatabımızın başına bir kuş konmuş da onu ürkütecekmişiz korkusuyla tartışırdık; karşımızdaki yanlışa düşecek diye çekinerek tartışırdık; fakat sizler bilakis karşınızdakini mağlup etmek için tartışıyorsunuz."
Sayfa 479 - İz YayıncılıkKitabı okudu
Ekmeği bulamama telaşı, elbiseyi kaybetme korkusu, canları, ekmeğe elbiseye hizmetçi yaptı, köle yaptı, esir etti; halbuki ekmeğin canları hizmet etmesi gerekirdi, elbisenin canlara hizmet etmesi gerekirdi.
Sayfa 29
"Gönül vardır, fırın gibidir ekmek pişirir; gönül vardır, terzihanedir; gönül vardır, camidir; gönül vardır, meyhanedir; gönül vardır, doğrudan doğruya hayattır. Seninki hangisi?"
Sayfa 35 - İz YayıncılıkKitabı okudu
"Neresinden tutsak elimizde kalıyor, dedi Harun; modernistler bir tuhaf, gelenekçiler bir acayip."
Sayfa 23 - İz YayıncılıkKitabı okudu
Reklam
"Bunca çirkinlik var, kişi bu çirkinliklerden rahatsızlık duymayacak kadar ölü. Nezle olan hani yemeği tatsız buluyor da, hiç tadı yok diyor ya; aslında kendi tat alma duygusu bozulmuş. Mazluma el uzatmayanın da ruhu hastalanmış, ruhunun tat alma duygusu bozulmuş."
Sayfa 25 - İz YayıncılıkKitabı okudu
"Oğuz Atay, diye araya girdi Harun; Tutunamayanlar'da ne diyordu: 'O kadar kitap okudum yine de manavın beni aldatmasına engel olamıyorum.' "
Sayfa 261 - İz YayıncılıkKitabı okudu
Hata yapmak değil, hatayı normal kabul etmek ruhu kirletir.
Bu ruhların böyle ölçüsüz yaşamalarının sonu karanlıktır,helaktir
Sayfa 387Kitabı okudu
139 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.