Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ailenin Özel Mülkiyetin ve Devletin Kökeni

Friedrich Engels

Ailenin Özel Mülkiyetin ve Devletin Kökeni Sözleri ve Alıntıları

Ailenin Özel Mülkiyetin ve Devletin Kökeni sözleri ve alıntılarını, Ailenin Özel Mülkiyetin ve Devletin Kökeni kitap alıntılarını, Ailenin Özel Mülkiyetin ve Devletin Kökeni en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
ve işte yüceltilen o evlilik kavramının tanımı ;
Kadının sadakatini, aynı zamanda çocukların babasını kesinleştirmek için, kadın mutlak olarak erkeğin tahakkümüne teslim edilir.
Modern uygar yasa sistemleri, birincisi, evliliğin geçerli olabilmesi için her iki tarafın da özgür iradeleriyle katıldıkları bir sözleşme olması gerektiğini, ve ikincisi, evlilik boyunca her iki tarafın da birbirlerinin eşit haklara ve yükümlülüklere sahip olarak durmaları gerektiğini gitgide daha çok kabul ediyorlar. Bu iki gereklilik tutarlılıkla yerine getirilseydi, kadınlar isteyebilecekleri her şeye sahip olurlardı.
Sayfa 60 - Hangi modern uygar yasa sistemleri?
Reklam
Kadının özellikle Yunanların Kahramanlar Çağı'nda ve daha çok klasik dönemde öne çıkan bu alçaltılmış konumu, zamanla sevimlileştirilmiş ve maskelenmiş, yer yer daha yumuşak bir biçime büründürülmüş ama hiçbir şekilde ortadan kalkmamıştır.
Sayfa 44
Tüm Doğu'da bugün bile bu böyledir; çokkarılılık zenginlerin ve seçkinlerin bir ayrıcalığıdır ve esas olarak köle kadınların satın alınmasından beslenir; halk kitlesi tekeşli yaşar.
Sayfa 48
Analık hukukunun yıkılması, kadın cinsinin dünya tarihindeki yenilgisiydi. Erkek evde de kumandayı eline aldı, kadın değersizleştirildi, köleleştirildi, erkeğin zevkinin kölesi ve salt bir çocuk üretimi aracı kılındı.
Sayfa 44
Analık hukukunun yıkılması, kadın cinsinin dünya tari­hindeki yenilgisiydi. Erkek evde de kumandayı eline aldı, ka­dın değersizleştirildi, köleleştirildi, erkeğin zevkinin kölesi ve salt bir çocuk üretimi aracı kılındı.
Reklam
Toplumun başlangıcında kadının erkeğin kölesi olduğu, 18. yüzyıl aydınlanmasından günümüze kalmış en saçma dü­şüncelerden biridir. Tüm yabanıllarda, alt ve orta aşamalar­daki tüm barbarlarda, kısmen de üst aşamadaki barbarlarda kadının yalnızca özgür değil, son derece saygın bir konumu vardır.
Karılarına karşı herhangi bir aşk duygusunu ifşa etmeye utanan bu kocalar, kibar fahişelerle her türlü aşk serüvenini yaşayarak eğleniyorlardı; ne var ki kadınların onursuzlaştırılmasının acısı erkeklerden çıktı ve erkekler oğlancılığın nahoşluklarına batınca onları da onursuzlaştırdı(...)
Sayfa 52 - Antik Yunan
Bir zıtlık, karşı kutup olmadan var olamaz; tıpkı bir elmanın yarısını yedikten sonra elde artık bütün bir elma kalmaması gibi.
İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Bilinen tüm aile biçimleri arasında, modern cinsel aşkın gelişebildiği yegane biçim tekeşlilik ise, bu modern cinsel aşkın yalnızca ya da ağırlıklı olarak tekeşlilikte, evli çiftlerin birbirlerine aşkı olarak geliştiği anlamına gelmez. Erkek egemenliği altındaki sabit tekeşli doğası bunu dışlar.
Sayfa 57 - ?
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.