Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Antik Dünya

Susan Wise Bauer

Antik Dünya Gönderileri

Antik Dünya kitaplarını, Antik Dünya sözleri ve alıntılarını, Antik Dünya yazarlarını, Antik Dünya yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
880 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
42 günde okudu
Antik dünya susan wise bauer
Genel de tarih kitapları sıkıcı oluyor, belli bir yerden sonra karma karışık bir hal alır bu kitap tam tersine sürekli heyecan duyarak devam ediyor.kalınlığı gözünüzü korkutmasın çok akıcı bir şekilde ilerliyor.sümerlerin yazıyı bulması ile başlayan tarih yazar tarafından o kadar güzel hikayeleştirilmiş ki kitap ayrı bir tat bırakıyor.mısır Yunan Mezopotamya çin Hindistan bir sürü yerde paralel zamanda olanlar dan bahsediyor. Ne kadar çok savaş ne kadar çok entrika dolu bir tarih spoiler vermek istemiyorum okunması gereken bir kitap efsane, kesinlikle tavsiye ediyorum
Antik Dünya
Antik DünyaSusan Wise Bauer · Alfa Yayıncılık · 202098 okunma
Kısa Süreli Bir İmparatorluk
Komşularının muhayyilesinde işgal ettiği yere karşın, Babil çok kısa bir süre için bir imparatorluğun merkezi olmuştu. Hammurabi ilk büyük kralıydı; ilk Nabukadnezar ikincisi ve II. Nabukadnezar da yalnızca üçüncü ve sonuncusu. Babil imparatorlara alışık değildi.
Sayfa 479Kitabı okudu
Reklam
880 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Antik Çağ
Susan Wise’ın bundan önce okuduğum kitaplarından sonra bu seriyi aldım.Anlatım dili çok yalın ve basit,böylece tarihsel sıralamayla Sümer’lerden başlayan tüm antik tarihi çok net bir şekilde anlaşılır kılıyor.Aşırı detaylar beklemeyin,çünkü eğer öyle olsaydı eminim sayfa sayısı çok daha fazla olurdu,belki de okuyucu yormamak içindir.Önemli olan tüm imparatorlukların nasıl kurulduğunu,nasıl geliştiğini,neden yıkıldığını aynı anda ayırarak tarihsel bir sıralamayla anlatıyor olması.Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.
Antik Dünya
Antik DünyaSusan Wise Bauer · Alfa Yayıncılık · 202098 okunma
880 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
16 günde okudu
Antik Çağ Tarihi
Tarih okuma serüvenime
Herodotos
Herodotos
’un
Tarih
Tarih
kitabı ile başlangıç yaptıktan sonra 2. olarak bu kitabı okuma kararı aldım. Kitap kısaca ufak bir mitoloji ile başlangıç yaptıktan sonra sırasıyla Pers-Yunan savaşlarına, Peloponez savaşlarına, Büyük İskender’e ve son olarak da Antik Roma’ya değiniyor. Aralarda da tarihsel olarak hangi tarihte hangi uygarlıkta neler olduğunu cevaplıyor. Yazar bunu yaparken siz kendinizi bir anda coğrafi olarak İtalya yarımadasından Çin’de bulabiliyorsunuz. Alıştıktan sonra bu durum o kadar da sıkıntı yaratmıyor ama özellikle Çin tarihi anlatmaya başlanan yerlerde sıkılıp geçmek istediğim çok oldu. Bunlar dışında kitapla ilgili söyleyebileceğim bir diğer şey de
Susan Wise Bauer
Susan Wise Bauer
’in kitapta çok fazla referansa yer vermesi ve ilgi duyduğunuz herhangi bir medeniyet, karakter ya da olayla ilgili ileri okumalar yapmak isterseniz diye birkaç kitap önermesi. Bu özellikleri ile Antik Çağ ile ilgili çok iyi bir başlangıç kitabı olmuş durumda benim gözümde.
Antik Dünya
Antik DünyaSusan Wise Bauer · Alfa Yayıncılık · 202098 okunma
Kısa Süreli Bir İmparatorluk
Yüzyıllar önce kralını tanrının iradesine aykırı olarak seçmiş olan bir ulusta doğan Daniel, öyküyü toparlayacak dinbilimsel yorumu da sağlar: İnsan krallıktan korkar, çünkü her insan güç arzular ve arzulayarak da onun tarafından yok edilir.
Sayfa 479Kitabı okudu
Gutiler
Ellerinden hiç kimse kaçamadı.(Antik dünya, sayfa 143 ) Yaklaşık yarım yüzyıl boyunca, Guti "barbarlar" tüm Mezopotamya ovası boyunca at koşturdular. Arkalarında, kendilerine özgü bir kültür ge- liştirdiklerine dair pek bir şey bırakmadılar: Ne yazı, ne yazıt veya heykel ya da tapınma yeri. Guti istilası, var olan uygarlığı, yerine yeni bir şey dikmeden sona erdirdi.
Sayfa 143
Reklam
Sonunda Hindistan' a kadar inecek olan Arilerden bir grup, güne- ye doğru göçleri başlamadan önce ayrılıp batıya, Mezopotamya'ya doğru ilerledi. Hurriler tarafından hoş karşılanan bu grup, yalnızca yerleşip, on- larla evlilik yoluyla kanşmakla kalmadı, onları zorlayıp Hurrilerin yöne- tici sınıfı haline de geldi: Maryannular. Maryannularla Hurriler birlikte çevredeki hükümdarlar tarafından "Mitanni" adı verilen krallığın üst ve alt tabakalarını oluşturdular.
Sayfa 238
Her ne kadar özgür de olsalar, tam anlamıyla da özgür değiller.
Sayfa 450 - Spartalı DemaratosKitabı okudu
. Sudan çıkarılan Sargon, edindiği baba- nın kişiliğini aldı. Onu kurtaran adam, Akki, bir Sami adı taşır; Sargon da Sami olmuştur. Akki, Kiş kralının sarayında çalışır, evlat edindiği oğlunu kralın bahçıvanı olarak yetişti
Sayfa 117
Sargon bir yokluklar ve kayboluşlar adamıydı. Doğumunu tarihleyen yazıtta, Sargon'un sesi konuşur: Annemyön değiştirmiş biriydi, babamı hiç tanımadım, Babamın erkek kardeşi tepeleri severdi, Evim tepelerde, otların büyüdüğü yerlerdeydi. · Annem bana gizlice gebe kaldı, beni gizlice doğurdu. Beni sazdan bir sepete koydu, Kapağını ziftle kapattı. ' Beni nehre attı, ama sular beni yutmadı, Sular beni su çekici Akki'ye götürdü, Damacasını suya sokarken, beni sudan çekip çıkardı, Beni oğlu olarak kabul etti, beni yetiştirdi, Beni bahçıvanı yaptı.'
Sayfa 116
Reklam
Doksanlı yaşlarının sonuna doğru öldüğünde, II. Ramses Mısır tarihinde ikinci en uzun hükümdarlık süresine sahipti. Tüm Mısır'da izlerini bırakmıştı; Amon ve diğer tanrılara adanmış tapınakları, anıtları ve heykelleri, kentleri ve yazıtları her yerdeydi.
Sayfa 277Kitabı okudu
İlk yasa koyucu Hammurabi değildi -bu konuda Ur-Nammu onu geçer- ama onun yasaları eski zamanlardan kalanlar arasında en eksiksiz olanlardır ve şaşırtıcı bir konu çeşitliliği gösterirler.
Sayfa 195Kitabı okudu
Kimse kendine barbar demez. Bu sana düşmanlarının taktığı addır.
Sayfa 141 - David McCulloughKitabı okudu
267 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.