Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Aptalı Tanımak

Celal Şengör

Aptalı Tanımak Gönderileri

Aptalı Tanımak kitaplarını, Aptalı Tanımak sözleri ve alıntılarını, Aptalı Tanımak yazarlarını, Aptalı Tanımak yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Toplum olma, yani bir yerde insan olma birinci gitmişse, o toplumdan geriye ancak bir insanlık harabesi kalır.
Sayfa 19 - EpubKitabı okuyor
Filistinliye karşı İsrail’i savunanlara hemen “ırkçı” damgası yapıştırılıyor (en son BBC’de bir programda sözüm ona saygın gazeteciler arasında yapılan bir tartışmada bu oldu). Halbuki İsrailli Yahudi de, Filistinli Arap da Sâmi ırkından gelirler. Yani aynı ırkın mensubudurlar. Birbirlerine olan nefretin sebebi dinleridir.
Reklam
Bir şeyi ortadan kaldırırken yaptığınızı başkaları fark etmesin isterseniz en iyi yol, yok etmek istediğiniz nesneyi sulandırarak çoğaltmaktır. Şu anda üniversiteler böyle bir tehditle karşı karşıyadır.
Kaşınıyor muyum nee :)
Ama Tayyip Bey’in işlediği insanlık suçlarının en büyüğü kadın haklarını ayaklar altına almak değildir; insanlığın yaşam hakkına saldırıdır.
Reklam
Aklımızı başımıza alalım, yoksa içinde ve uğrunda o aklımızı kullanabileceğimiz bir vatanımız ve bir ulusumuz kalmayacaktır!  
Şans her zaman önemli bir faktördür evrende.
Reklam
Silivri'den korkuyoz diye, doğruları demeyek mii :))
Türkiye’de kişi özgürlüğü yoktur. Hele İslâmcı AKP yönetimiyle kişi özgürlüğü daha çok daralmıştır.
Peki sorun ne? Sorun bütün dünyada insanlığın kendi beka, rahat ve emniyetini doğa ile doğrudan diyalogda aramak yerine, doğadan (çeşitli sosyal etkenler nedeniyle) yüzgeri edip, yaşamını kendi ^kafası içine, yani tamamen sübjektif bir dünyaya dönerek düzenlemeye kalkışmasıdır.
Mecburî öğretim 12 yıla çıkarılabilirse (ki çıkarılmalıdır), bu eleme lise son sınıf ile üniversite birinci sınıf sonunda yapılabilir. Böyle elemeler diplomalı işsizler sorununa bir çare olacağı gibi, diplomalı cahiller sorununu da büyük ölçüde ortadan kaldıracaktır.
Bilim de, adalet de önce gerçeği arar. Burada birleşirler. Adaleti bilimden ayıran, onun matematik gibi aksiyomatik bir sistem olmasıdır. Aksiyomların nasıl seçilmesi gerektiği, bilimin parçası değildir; ama aksiyomların neler olduğu, gerçeği değiştiremez. Gerçeğin aranmadığı yerde nesnellik olamaz. Nesnelliğin olmadığı yerde ise iletişim ortadan kaybolur. İnsanı insan yapan ise, iletişimi kullanarak tartışma ve eleştiri ortamı yaratması ve tartışma ve eleştiri sonucu gerçeğe yaklaşmayı denemesidir.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.