Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bilim Tanrı'yı Gösteriyor Ama Bazı Bilim adamları Bunu İtirafa Hazır Değil!

Aramızda Kalsın Tanrı Var

John C. Lennox

Aramızda Kalsın Tanrı Var Sözleri ve Alıntıları

Aramızda Kalsın Tanrı Var sözleri ve alıntılarını, Aramızda Kalsın Tanrı Var kitap alıntılarını, Aramızda Kalsın Tanrı Var en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Tanrıyla, tanrılar arasında büyük bir fark vardır. Yaratıcı tek tanrı inancıyla kainatın kendisi olan bir tanrı inancı arasında daha büyük bir fark vardır.
"Tanrı bize kendini tanıtmak için iki kitap sunmuştur ; kainat kitabı ve kutsal kitap. "
Francis BaconKitabı okudu
Reklam
Genetikçi Steve Jones önemli bir uyarıda bulunur Bir şempanzenin DNA’sının %98’i bizimkine benzeyebilir fakat bu onun %98 insan olduğunu göstermez: Elbette o bir insan değil, bir şempanzedir. İnsanın bir fare ile ya da bir muzla ortak genlerinin olması onun yapısı hakkında bir şey ifade eder mi? Bazıları genlerin bizim gerçekten ne olduğumuzu söyleyeceklerini iddia ederler. Bu görüş son derece mantıksızdır.”
Sayfa 237Kitabı okudu
Bilim bize bir şiirin kötü bir şiir ya da deha ürünü olup olmadığını nasıl söyleyebilir? Kelimelerin uzunluğunu ölçerek ya da onları oluşturan harflerin hangi sıklıkla yazıldığını tespit ederek mi? Bilimin, bir resmin ustalık eseri ya da karışık bir renk bulamacı olup olmadığını söyleyebilmesi mümkün müdür? Tuvalin ya da resmin kimyasal analizini yaparak bu konuda bir şey söylemek mümkün olmazdı herhalde. Aynı şekilde ahlaki değerlerin öğrenilmesi de bilimin alanı dışında kalır. Bilim size, birinin içece­ğine sitrikinin koyduğunuzda onun öleceğini söyleyebilir. Fakat bilim, mirasına konmak için büyük annenizin içeceğine sitrikinin koymanın etik olarak doğru olup olmayacağını söyleyemez
"Boşlukların Evrimi"
Bu tenkitler elbette ciddiye alınmalıdır (ne de olsa bir teistin düşünce tembelliği yapıp "bunu ben açıklayamıyorum, öyleyse Tanrı yapmış" demesi hiç rastlanılmayan bir husus değildir). Bu konuda dikkatli olmak lazım gelir. Fakat birinin en ufak bir fikri olmadığı ya da bir delille ispatlayamadığı bir durum karşısında da, spekülatif ve yanlışlanamaz bir hikaye oluşturup "evrim böyle yaptı" demesi de aynı şekilde gayet kolaydır. Gerçekten daha önce de gördüğümüz gibi materyalist bir kişi, tabi süreçlerin her şeyden sorumlu olduklarını söylemek zorundadır çünkü onun kitabında geçerli olan başka bir alternatifi yoktur.
Sayfa 215Kitabı okudu
Stephen Meyer ortak atadan gelme hipotezinin metodolojik olarak ortak tasarım tezine benzediğini ve birinin bilimsel olup olmadığının sorgulanabileceği gibi diğerinin de sorgulanabileceğini ileri sürer. Örneğin, gözlemlenemeyen bir Tasarımcı olduğunu varsaymak gözlemlenemeyen makro evrim adımları olduğunu varsaymaktan daha az bilimsel değildir. Şu gayet açık ve nettir ki 'boşlukların evrimi' en az 'boşlukların tanrısı' kadar yaygın bir inanç türüdür.
Sayfa 163Kitabı okudu
Reklam
Fred Hoyle, matematiksel tezlerinden çıkardığı yorumlarda genellikle lafını sakınmaz: "Evet, sağduyumuzun da söyleyeceği gibi, Darwin teorisi küçük ölçekte geçerli olabilir ama büyük ölçekte doğru değildir. Tavşanlar biraz farklı olan diğer tavşanlardan geliyorlar, ilkel bir çorba ya da patatesten değil. İlk olarak nerede ortaya çıktıkları ise hala cevaplanmamış bir soru olarak öylece duruyor, evrensel çaptaki diğer pek çok soru gibi. "
Sayfa 153Kitabı okudu
Bilimciliği esas tahrip eden şey, bünyesindeki çelişkinin düzeltilemez kusurlarıdır. Bilimciliği dışsal bir argümanla çürütmeye gerek yok; o zaten kendi kendini yıkıyor. Bu yönüyle, geçmişte mantıksal pozitivist felsefenin kalbinde yer alan doğrulama prensibi ile aynı kaderi paylaşıyor. Çünkü gerçeğe ancak bilim götürebilir ifadesi bilimden çıkarılmış bir ifade değildir. Bilimsel değildir, sadece 'bilim hakkında' bir ifadedir, yani meta bilimsel bir ifadedir. Dolaysıyla bilimciliğin temel prensibi doğru ise, bilimciliği ne olduğunu ifade eden söylem yanlış olmalıdır. Yani bilimcilik kendi kendini çürütür. Bu yüzden de tutarsızdır.
Mesela, bazı müzisyenlerin militan ateist olmaları müziğin kendisinin Tanrı’yla savaşta olduğu anlamına mı gelir? Hayır, elbette gelmez. Bu nokta şöyle de ifade edilebilir: Bilim adamlarının beyanları, bilimin beyanatı olmak zorunda değildir. Ayrıca, bilimin prestijinden dolayı genellikle öyle kabul edilse bile, bu tarz beyanatlar her zaman doğru olmak zorunda da değildirler.
Sayfa 24 - Ufuk YayınlarıKitabı okudu
16. yy'da bazı insanlar, Tanrı'ya inancı tehlikeye soktuğu için bilimsel gelişmelere karşı direnmişlerdi; 20. yy'da ise Tanrı'ya inancın akla yatkınlığını güçlendirme tehdidinden dolayı bilimsel başlangıç (Big Bang) fikrine karşı çıkılması oldukça ironik bir durumdur.
Reklam
Expelled (Nisan 2008) filmini seyrettiğimizde Richard Dawkins'in bizzat kendisinin de, bilimsel olarak hayatın kaynağının sadece doğal süreçlerin bir yansıması mı yoksa dışsal bir akıllı kayna­ ğın müdahalesinin bir sonucu mu olduğu sorusunun araştırılabileceğini kabullendiğini görürüz.
Yaratıcı'ya olan inançları sayesinde daha ileri düzeyde bilim yapma gayreti taşımış pek çok bilim adamının varlığı bu iddiaların adilce olmadığının delilidir. Bilimin öncülerine göre de, evrenin bilim tarafından aydınlatılan karanlık köşeleri, Tanrı'nın daha iyi bilinmesini sağ­lamıştır.
Eğer böyle bir çatışma olsaydı, temel mantık gereği, bütün bilim adamlarının ateist ve sadece bilim adamı olmayanların imanlı olması lazım gelirdi İd, önceden de gördüğümüz gibi, durum hiç de böyle de­ ğildir. Hayır, gerçek çatışma birbiriyle taban tabana zıt iki dünya görüşü arasındadır: Natüralizm ve teizm arasında. Onlar kaçınılmaz bir şekil­ de birbiriyle çatışırlar.
Sayfa 37 - Ufuk YayınlarıKitabı okudu
Evrendeki düzenin nasıl çalıştığının bilinmesi, bu düzenin tasarlanmadığı anlamına gelmez. Bu konuda Sir John Houghton şöyle der: “Nasıl ki bir saatin parçalarını bir araya getirme sürecini kavramak, bu süreç ne kadar otomatik görünürse görünsün, o saatin ustası olmadığı anlamına gelmez ise aynı şekilde evrenin veya canlı sistemlerin çalışma mekanizmalarından bazılarını anlamak bir tasarımcının varlığını mümkün olmaktan çıkarmaz.”
Sayfa 122Kitabı okudu
Galileo (1564-1642), Kepler (1571-1630), Pascal (1623-62), Boyle (1627-91), Newton (1642-1727), Faraday (1791-1867), Babbage (1791-1871), Mendel (1822-84), Pasteur (1822-95), Kelvin (1824-1907) ve Clerk Maxwell (183179) gibi bilim adamlarının hepsi Tanrı'ya inanmaktadırlar. Onların Tanrı'ya inanmaları, bilim yapmalarına engel olmamış bilakis bu inanç onların ana ilham kaynakları olmuştur.
180 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.