Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Aşiretten Devlete - Osmanlı Tarihi 1

Alphonse de Lamartine

Aşiretten Devlete - Osmanlı Tarihi 1 Gönderileri

Aşiretten Devlete - Osmanlı Tarihi 1 kitaplarını, Aşiretten Devlete - Osmanlı Tarihi 1 sözleri ve alıntılarını, Aşiretten Devlete - Osmanlı Tarihi 1 yazarlarını, Aşiretten Devlete - Osmanlı Tarihi 1 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Hayatları ile beraber ödevleri de biten insanların rahatlığı içinde, ne hayattan şikayette bulundu ne de ölümden."
Haklı bir dava ile haksız bir dava arasında tarafsızlık söz konusu olamaz; çünkü insan tabiatında vicdan diye bir şey vardır.
Reklam
Timur
Kendisini Kur'an’ın, başına buyruk ve felsefî askeri yapmıştı. Hıristiyanlığı, Kur'an’ın saf kaynaklarından biri olduğu için sayardı. Eğer yaşlılık ve ölüm onu Çin yolunda durdurmasaydı, ve Konfüç'yus’un ruhçu (spiritualiste) düşüncelerini öğrenseydi, bir ihtimal, topraklan üzerinde, katılığını, ahlâkını ve medeniyetini aldığı üç dinin bir sentezini tatbik etmek isterdi.
mel'un-u melayin
Amme vicdanının isyanına makes olmuş...
Kendi ülkesinin iç rejimi hakkında antipati duymak veya tercih yapmak, takdir veya takbih etmek kişisel vicdanın hakları sayılabilir. Hükümetin meseleleri üzerinde bazen üzüntüyle bazen de vatan düşüncesiyle, hürriyetin az olduğu zamanlar susmak mümkün olabilir. Bu gibi şeyler, milliyet duygusunun temellerini sarsmadan, zihnimizi üzüntüye boğar.
Lisan bilgimizin kifayetsizliği...
Ne var ki, elimizin altındaki bu eserlerden çoğunlukla istifade edemeyiz. Çünkü devirler değişmelere yol açmış, dil değişmiş, yazı değişmiştir.
Reklam
Tarihimize mânâ, millî benliğimize güç katan kütüphaneler dolusu birbirinden seçme eserlere sahip bulunuyoruz.
"Kendisini karşı kurulan yeni ittifakı haber alan I. Mehmed, hemen savaşçı ordusunu topladı, Bizans gemileri ile Boğaz'ı aşarak Bursa'nın imdadına koştu ve babasından kalan Asya topraklarını kurtarmaya karar verdi."
416 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Türk dostu olarak bilinir. Osmanlı hayranlığını kuruluşundan tanıklık ettiği son Osmanlı padişahının dönemine kadar olan olayları (bazı yerlerde kitabın redaktörü tarafından yapılan ince düzeltmeler ile) yalın bir dille anlatmaya çalışmış. Bugünkü anlam da bilimsel bir tarih kitabı olmaktan ziyade edebi bir eser olarak değerlendirmek daha doğru olur.
Aşiretten Devlete - Osmanlı Tarihi 1
Aşiretten Devlete - Osmanlı Tarihi 1Alphonse de Lamartine · Bilge Kültür Sanat · 200539 okunma
Türkler ve Müslümanlara bakış
Türkler dostumuzdur, Müslümanlar ise hatıralarımızın eski düşmanlarıdır
Sayfa 9 - Bilge Kültür SanatKitabı okuyacak
Reklam
Osmanlı ile Avrupalıların felsefesi
Osmanlıların elindeki İslamiyet inanmak ve itaat altına almaktan başka bir şey bilmezken, Hıristiyanlık yaptığı fetihlerde eritme ve hükmetmeyi uyguluyordu
Sayfa 9 - Alphonse de LamartineKitabı okuyacak
Temur ve Yıldırım Bayezid Savaşı
«Ne düşünerek bu kadar servete sahip oldun? Hâ­zineni Hükümdarın için harcayarak, benim hiddetimden topraklarınızı koruyabilirdiniz. Servet sahibi olan kumandanlar ve vezirler imparatorlukların çökmesine sebep olurlar.»
Sayfa 230 - Tercüman 1001 Temel EserKitabı okudu
İslam kanunu yirmi yaşını doldurmamış olan düşmanın öldürülmesine karşı idi.
Sayfa 181 - Tercüman 1001 Temel EserKitabı okudu
“ Ya Hz. Muhammed Tanrının sahte elçisidir ya da sen gerçek peygamberin kötü bir yoldaşısın.”
Sayfa 177 - Tercüman 1001 Temel EserKitabı okudu
Halbuki Türklerin tek taktikleri korkunç cesaretleri ve imanları idi.
Sayfa 172 - Tercüman 1001 Temel EserKitabı okudu
45 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.