Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tefsir -Akaid - Siyer - İlmihal - Sahabe Hayatı

Asr-ı Saadet Dersleri 1

Necmeddin Salihoğlu

Asr-ı Saadet Dersleri 1 Sözleri ve Alıntıları

Asr-ı Saadet Dersleri 1 sözleri ve alıntılarını, Asr-ı Saadet Dersleri 1 kitap alıntılarını, Asr-ı Saadet Dersleri 1 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hz. İsmail büyüdü. Hz. İbrahim (as) ilerlemiş yaşında hem de çocuğunun olmasından ümidini kestiği bir anda sahip olduğu biricik oğlunu kurban ettiğini rüyasında görüyordu. Diğer insanlardan farklı olarak peygamberlerin rüyası haktır. Dolayısıyla bu, Allah'tan gelen bir emirdir. Allah Teâlâ ondan çok sevdiği oğlunu kurban etmesini istemişti. Bu bir imtihandı. İsmail henüz koşma çağında idi. Babasına kendi rızası ile teslim oldu. Bunun üzerine Allah Teâlâ ona bedel büyük bir kurbanlık gönderdi. Çünkü Allah Teâlâ onun, Allah'a davette babasının yardımcısı olmasını ve son Nebinin ve üstün Rasulün, onun soyundan olmasını istiyordu.
Sayfa 23 - Pdf değil.
Adnan, İsmail (as)'in torunlarından biri idi. Onun zürriyetinden Fihr b. Malik, onun da evladından Kusay b. Kilab yetişti. Kusay, Mekke'nin emiri oldu ve Kâbe'nin bütün işlerini kendisinde topladı.
Sayfa 23 - Pdf değil
Reklam
Kur'an-ı Kerim'in Arapça dışında bir yazı ile yazılması ve okunması haramdır. Gerek Ashab-ı Kiram ve gerekse onlardan sonra zamanımıza kadar gelen ehl-i İslâm, Kur'an'ın Arapça harfler ile yazılmasını gerekli görmüşlerdir. Bundan da anlaşıldığı gibi Kur'an-ı Azim'in Latin harfleriyle yazılması caiz değildir.
Sayfa 9 - Ravza yayınları
"Sizden hiçbir kimse yoktur ki, abdestini alır ve abdestin hakkını verir, sonra da: 'Eşhedü enlâ ilâhe illallâhü vahdehü lâ şerike leh ve Eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resûlüh' derse, sekiz cennetin kapısı o kişiye açılır, hangisinden isterse girer."
İlim öğrenmek ibâdettir. İlmin müzâkeresi tesbihtir. İlimden bahsetmek cihâttır. Bilmeyene öğretmek sadakadır.
"Yine eğitimde tedricilik büyük önem arz etmektedir. Herhangi bir alanda kendini yetiştirmek isteyenler, ilgilendikleri konuda tedricen bilgilenmeye ihtiyaç duyarlar. Tedricenden kastımız; kolaydan zora, azdan çoğa ilerlemektir."
Sayfa 5 - Ravza yayınları
Reklam
Kur'an şefaat edicidir, şefaati kabul edenlerindir. Kim onu önder edinirse onu cennete götürür. Kim de onu arkasına atacak olursa dünyada da ahirette de rezil bir hayat sürer. Kim Kur'an'a saygı gösterirse Allah Teâlâ'ya saygı göstermiş olur. Resûlullah (sav) Efendimiz Veda haccı esnasında okuduğu hutbesinde şöyle buyurmuştur; "EY MÜ'MİNLER! SİZE GÜN GİBİ AÇIK VE AŞİKÂR BİR EMANET BIRAKIYORUM. ONA SIMSIKI SARILDIKÇA ASLA SAPIKLIĞA DÜŞMEZSİNİZ. BU ALLAH'IN KİTABI (KUR'AN-I KERİM) DİR."
Sayfa 10
İnsanlar, öteki dünyada hesaba çekilecekleri zaman, kendilerine doğruları anlatmadığımız için bizi Allah'(cc)a şikayet edecektir. İşte bu yüzden bütün Müslümanların öğrenmek ve bildiklerini insanlara anlatmak (Tebliğ ve Davet) mecburiyetleri vardır. Çünkü İslami eğitimlerden amaç, sadece bilgilenmek değil, aynı zamanda bilgilerin yaşanmasıdır. Ssdece bilgilenmek amaçlı okuyan bilgi sahiplerini için ayet-i kerimede 'Onlar kitap yüklü merkeplerdir' ifadesi kullanılmıştır.
Sayfa 7 - Ravza yayınları
Mecusiler kendilerini ateşe tapmaya verdiler. Ateşe tapıyorlar ve onun için birtakım heykeller ve tapınaklar inşa ediyorlardı. Tapınak dışında ise tamamen hürdüler. Heva ve heveslerine göre hareket ediyorlardı. Mecusiler dinsizler ve ahlaksızlar arasında hal, hareket ve ahlak yönünden hiçbir fark yoktu.
Sayfa 20
Kur'an-ı Kerim, kendinden önceki kitapları neshetmiş, yürürlükten kaldırmıştır. Bundan dolayı Tevrat ve İncil'in hiçbir hükmü kalmamıştır.
Sayfa 11 - Ravza yayınları
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.