Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Atinalıların Devleti

Aristoteles

Atinalıların Devleti Gönderileri

Atinalıların Devleti kitaplarını, Atinalıların Devleti sözleri ve alıntılarını, Atinalıların Devleti yazarlarını, Atinalıların Devleti yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
aristoteles on yedi yaşında platon'un atina'daki akademeiasına girerek öğrencisi oldu. kısa sürede zekası ve çalışkanlığıyla hocasının gözüne girdi. Platon ona "νοῦς τῆς διατριβῆς - tez üreten akıl" evine de "οἴκος άναγνώστου - okuyucunun evi" adını takmıştı.
peisistratos bir şeyler ekmeye çalışan çiftçiyi görünce ona kölesini göndererek böyle çorak bir toprağa neler ektiğini sormuş, tiranla konuştuğunu bilmeyen köylü; "sadece zahmet ve acı ekiyorum. bu ektiklerimin onda biri de peisistratos'a gitmeli!" diye yanıt vermiş.
Reklam
"bütün nimetlere doymuş olan sizler yüreğinizdeki taşkınlığı dizginleyerek kibrinize gem vurun."
geceleri yatağında kitap okurken sol elinde bakır bir gülle tuttuğu altına da bir leğen koyduğu söylenir. uykuya daldığında güllenin leğene düşmesiyle çıkan gürültüden uyanıyor okumaya devam ediyordu..
Halk yığınları aldatıldıkları zaman kendilerini kötü şeyler yapmaya özendirenlere karşı kin besler.
Sayfa 33 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Atina'lı devlet adamı ve şair Solon
Solon kökeni ve halk nezdindeki saygınlığı açısından kentin ileri gelenlerinden sayılıyordu, serveti ve konumu açısından ise orta sınıfa mensuptu. Durumunun böyle olduğunu başkaları da anlattığı gibi, zenginlere açgözlülük etmemelerini öğütlediği aşağıdaki dizelerinde kendisi de dile getirir: "Bütün nimetlere fazlasıyla doymuş olan sizler yüreğinizdeki taşkınlığı dizginleyerek kibrinize gem vurun. Çünkü her isteğinizi kabul etmeyeceğiz ve bu işlerin sonu sizin için iyi olmayacak."
Sayfa 7 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Halk yığınları aldatıldıkları zaman kendilerini kötü şeyler yapmaya özendirenlere karşı kin besler.
Sayfa 33 - PdfKitabı okudu
Aristoteles on yedi yaşında Platon'un Atina'daki Akademeia'sına girerek öğrencisi oldu. Kısa sürede zekâsı ve çalışkanlığıyla hocasının gözüne girdi. Platon ona “νοῦς τῆς διατριβῆς = tez üreten akıl," evine de “οἴκος άναγνώστου = okuyucunun evi” adını takmıştı. Geceleri yatağında kitap okurken sol elinde bakır bir gülle tuttuğu, altına da bir leğen koyduğu söylenir. Uykuya daldığında güllenin leğene düşmesiyle çıkan gürültüden uyanıyor, okumaya devam ediyordu.
Sayfa 7 - PdfKitabı okudu
Bütün nimetlere fazlasıyla doymuş olan sizler yüreğinizdeki taşkınlığı dizginleyerek kibrinize gem vurun.
Sayfa 7 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
750 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.