Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Biz Tanrılar

Bernard Werber

Biz Tanrılar Hakkında

Biz Tanrılar konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

“Tanrı olsaydınız, neler yapardınız?” Uzakta, çok uzakta bir yerlerde, sakinlerinin Aeden diye adlandırdığı bir ada. Orada, yüksek bir yaylanın üzerinde kurulmuş bir şehir: Olympos. Şehrin tam kalbinde, tuhaf bir kurum; Tanrılar Okulu ve öğretmenleri: Yunan mitolojisinin on iki tanrısı... Görevleri öğrencilerine, kentler kursunlar, savaşsınlar, hayatta kalsınlar, dinler icat etsinler veya bilinç seviyelerini yükseltsinler diye, insan kitlelerini idare etme sanatını öğretmek. Halkları, peygamberleri, her biri kendine has ilahi tarzıyla, yaşadığımız dünyadaki ünlülerden seçilmiş (edebiyatçı, felsefeci, ressam, bilim adamı, aktrist, sihirbaz, mucit vb- Proudhon, Mata Hari, Marilyn Monroe vb gibi) 144 öğrenci-tanrı. Ama Aeden üzerinde hayat Cennet gibi değildir. Öğrencilerden biri sınıf arkadaşlarını öldürmeye çalışır; bir diğeri Aşk Tanrıçası Aphrodite'e deliler gibi aşık olur ve hepsi de kendi kendilerine, dağın tepesinde kendilerini izliyormuş gibi görünen ışığın neyin nesi olduğunu sorar... Karıncalar, Ölüm Kaşifleri ve Melekler İmparatorluğu'ndan (L'Empire des anges) sonra, Bernard Werber bizi inançların ve mitolojilerin keşfinde daha da uzaklara götürüyor. Maceranın, gerilimin ve mizahın birbirine karıştığı bu olağanüstü destanın sonunda siz de kendinize aynı soruyu soracaksınız: “Peki ya ben Tanrı olsaydım, neler yapardım?”
Tahmini Okuma Süresi: 10 sa. 39 dk.Sayfa Sayısı: 376Basım Tarihi: 2008Yayınevi: Galata YayıncılıkOrijinal Adı: Nous Les Dieux
ISBN: 9789753224963Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 49.0
Erkek% 51.0
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Bernard Werber
Bernard WerberYazar · 11 kitap
Bernard Werber (Doğum: 18 Eylül 1961, Toulouse), 90'lı yıllardan beri aktif biçimde bilim kurgu yazarlığı yapmaktadır. Daha çok "Karıncalar" üçlemesiyle tanınmaktadır. Bernard Werber'in kitapları 30'dan fazla dile çevrilmiştir. Eserlerinde felsefe, maneviyat, bilim kurgu, gerilim, bilim, biyoloji, mitoloji, bilinç ve daha birçok konuyu bir araya getirmiştir. Yazı stili Bernard Werber "Salon du livre de Paris" de Mart 2012 . Werber'in yazım tarzı, saga, bilim kurgu ve farklı felsefi fikirleri içerisinde bulundurur. Romanlarının çoğunda aynı yapıyı kullanır. Ansiklopedik bilgi ve düzyazı arasında geçişler yapar. Ansiklopedik bölümleri düzyazı üzerinde biçimlendirir ve büyütür. Romanlarının çoğu ortak karakter, hikaye örgüsü ve temaya dayanır. Örnek olarak karakter Edmond Wells, hem "Karıncalar" üçlemesinde hem de "Meleklerin İmparatorluğu" romanında görülür. 3 Ekim kitap çıkarımları Birkaç yıl önce, Werber, her 3 Ekim'de bir kitap çıkarmaya karar verdi. Amacı, "prix Goncourt" dışında kamuya yeni yazılar vermek idi. Sahne ve ekran 2007 yılında yayımlanan filmi Nos amis les Terriens'e (Dünyalı Arkadaşlarımız), ek olarak Werber, kısa bir filmde çekti La Reine De Nacre (İnci Kraliçesinin Annesi) ve Nos Amis Les Humains'ı (Arkadaşlarımız, İnsanlar) yazdı ve oynadı. Edebi Teması Werber'in kitaplarında, yunus, sıçan ve karınca gibi hayvanlar, akıllı yaratıklar olarak sunulmaktadır. "Ruhun evrim aşaması" nı yansıtmak için sembolik figürler kullanır. Werber kitaplarında "dünya polisi" görevini gören kollektivist küresel hükümeti savunur ve doğum kontrolünü empoze eder. Olağanüstü Olaylar Weber, INREES üyesidir, Olağanüstü Deneyimleri Araştırma Enstitüsü , olağanüstü ve olağandışı olayları araştırmaktadır. Weber'in bazı romanlarına paranormal ve maneviyat önemli konular olarak yansır. Örnek olarak , yakın ölüm deneyimleri ve ahireti Thanatonautes'de (Thanatonauts) spiritualist bir şekilde aktarmıştır. L'Empire des Anges (Meleklerin İmparatorluğu) and Le Mystère des Dieux (Tanrılan Gizemi), ruhlar, melekler ve tanrılar arasındaki bir tür bağlantıyı anlatılır ve Nos Amis Les Terriens'da (Dünyalı Arkadaşlarımız) Uzaylıların dünyalıları kaçırmasını anlatır.