Bölüğün Muharebe Eğitimi

Mustafa Kemal Atatürk

Bölüğün Muharebe Eğitimi Gönderileri

Bölüğün Muharebe Eğitimi kitaplarını, Bölüğün Muharebe Eğitimi sözleri ve alıntılarını, Bölüğün Muharebe Eğitimi yazarlarını, Bölüğün Muharebe Eğitimi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Bölük Muharebe Eğitimi" olarak yayımlanan eser, meskûn yerlerde muharebe, savunma ve taarruz konularını kapsamaktadır. Meskûn yerlerin sınırlayıcı durumlarının muharebeye etkisi, savunma mevzisinin seçimi, savunma mevzisinin hazırlanması, ateş sahalarının temizlenmesi, ateş taksimi, ateş tutmayan ölü bölgelerin kapatılması ve mevzinin işgali gibi savunmanın esasını oluşturan konular işlenmiştir. Ayrıca taarruzda birliğin aldığı tertip ve düzen, ilerleme, ateş üstünlüğü, ihtiyatların kullanılması gibi taarruz harekâtında her zaman karşılaşılacak konular ele alınmıştır.
Mustafa Kemal ATATÜRK, özellikle II. Meşrutiyet’in (23 Temmuz 1908) ilanından sonra tüm dikkat ve çalışmasını askerlik üzerine yoğunlaştırmıştır. O, özellikle subayların değişen koşullara uygun olarak mesleki bilgilerini artıracak yayımların yapılmasını gerekli görüyordu. Bu amaçla mesleğinin ilk yıllarından itibaren askerlikle ilgili birikimlerini aşağıda isimleri belirtilen kitaplarda toplamıştır a. Takımın Muharebe Talimi b. Cumalı Ordugâhı c. Tabiye Tatbikat ve Seyahati d. Bölüğün Muharebe Talimi e. Zabit ve Kumandan ile Hasbihal f. Tabiye Meselesinin Halli ve Emirlerin Sureti Tahririne Dair Nesayih.
Reklam
105 syf.
10/10 puan verdi
“Subay ordunun ruhudur”
“Subay ordunun ruhudur.” Kelimesinin altını dolduran Gazi paşa taktik ve idari anlamda bölüğün birliğin en önemli parçasını oluşturduğunu ve sevk idaresinde görev alacak subayların sevk idare,muhakeme yeteneklerini geliştirmeleri ve eksiklerini görmeleri için verilecek tatbikatlarla arazi,düşman ve dost birliğin önemini muharebe alanına ön hazırlık anlamında kendilerini geliştirmenin önemini vurguladığı,bakış açısı kazandırdığı değerli bir eser.
Bölüğün Muharebe Eğitimi
Bölüğün Muharebe EğitimiMustafa Kemal Atatürk · Genel Kurmay Basımevi · 2009137 okunma
“Daha, Harp Okulu öğrencisiyken bile ülke sorunlarıyla ilgilenen ve bu sorunlara çözüm üretmeye çalışan Kurmay Önyüzbaşı Mustafa Kemal, yaklaşan savaş felaketinden ülkesini ancak iyi eğitilmiş ve donatılmış disiplinli bir ordunun koruyacağının bilincindeydi.”
Sayfa 8 - Açıklama
105 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
12 saatte okudu
Bir kitap düşünelim ki baskısını bizzat Genelkurmay Başkanlığı yapıyor olsun. Güncelliğini hala koruyan bir kitap olması da bir o kadar önemli aslında. Bir insan düşünün ki yazdıkları hala güncelliğini korurken aynı zamanda yol göstericiliği, bakış açısı ve okunan satırları yaşıyormuş gibi hissettirsin. Bu gerçekten önemli. Bu insanlar da bu sebeple büyük insanlar. Meşrutiyet sonrası Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dikkat ve çalışması askerlik üzerine oluyor. Sağlam bir askeri eğitim aldığını kabul ediyor ve aksi bir görüş belirtmiyoruz. Subaylık eğitiminin ne kadar hassas olduğunu da gösteriyor aslında bizlere. Takımın Muharebe Talimi, Cumalı Ordugahı, Tabiye Tatbikat ve Seyahati, Bölüğün Muharebe Talimi, Zabıt ve Kumandan ile Hasbıhal kitapları da bu görüşü destekler nitelikte. Eğitim ve Talim ise bu kitapta kendine yer bulan yazılar arasında. Çok komplike bir eser ve bu eseri düzenleyerek sunmak bence büyük başarı. Hem Osmanlıca hem Türkçe (günümüzde kullanılan yapay dil) çevirisi mevcut. Aynı zamanda Almanca çeviri. Orijinal çeviri Afet İnan tarafından yapılırken 1959 yılında da İş Bankası tarafından “Atatürk’ün Askerliğe Dair Eserleri’ adıyla yayımlanmış. Son olarak da naçizane isteğim şudur. Bazen askerlere bizde okurduk, askerlikle alakalı kuralları kaideleri anlatmanın yanında bu ve benzer eserler okutularak bir farkındalık yapılabilir. Faydası olacaksa bu tarz yazıların olacağı kanaatindeyim. Mutlak surette de çok faydalı olacağına inanıyorum. İyi okumalar dilerim..
Bölüğün Muharebe Eğitimi
Bölüğün Muharebe EğitimiMustafa Kemal Atatürk · Genel Kurmay Basımevi · 2009137 okunma
"En esaslı bir surette talime ihtiyaç gösteren husus, cenahları müstenit bir kıtanın muharebesidir."
Sayfa 100Kitabı okudu
Reklam
105 syf.
8/10 puan verdi
·
17 günde okudu
Berlin Askerî Akademisi eski müdürlerinden Alman Generali Litzmann'ın yazdığı "Bölük Muharebe Eğitimi" adlı eser, Kurmay Önyüzbaşı Mustafa Kemal tarafından Türkçe'ye çevirilip, kitabın içindeki bilgileri bölüklere uygulatıp eğitim verilmesini anlatıyor.
Bölüğün Muharebe Eğitimi
Bölüğün Muharebe EğitimiMustafa Kemal Atatürk · Genel Kurmay Basımevi · 2009137 okunma
Daha, Harp Okulu öğrencisiyken bile ülke sorunlarıyla ilgilenen ve bu sorunlara çözüm üretmeye çalışan Kurmay Önyüzbaşı Mustafa Kemal, yaklaşan savaş felaketinden ülkesini ancak iyi eğitilmiş ve donatılmış disiplinli bir ordunun koruyacağının bilincindeydi.
Tatbikatın yapılışı anında gereksiz müdahaleden kaçınılmalı, eleştiriler zorunlu kalınmadıkça yapılmamalıdır.
44 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.