Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Kan Gruplarına Göre Beslenme Tablolu

Can Boğazdan Çıkar

Mehmet Ali Bulut

Can Boğazdan Çıkar Sözleri ve Alıntıları

Can Boğazdan Çıkar sözleri ve alıntılarını, Can Boğazdan Çıkar kitap alıntılarını, Can Boğazdan Çıkar en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İnsanoğlu midesinden daha zararlı bir kap doldurmamıştır. Hz. Muhammed (s.a.v)
İnsanın damağına yerleştirilmiş O bir bir buçuk santimetre karelik alanda Cenabı Hak yüz bin çeşit gıdanın tadını ve çeşidini ayırt edebilecek kadar muazzam bir düzenek koymuş.
Reklam
Yemekle birlikte içilen su, yemeğin hemen üzerine yenilen meyve, midede hazım sırasını beklerken fermente olur ve alkole dönüşür. Bu da alkol almadan siroz olmaya neden olur.
Bir bünye için en kıymetli meyve ve sebze, kişinin yaşadığı iklimde veya yaşadığı şehirde yetişen meyve ve sebzelerdir.
Sayfa 289Kitabı okudu
Ayrıca ağzımızın içinde, belinin enerji kaynakları ile doğrudan bağlantılı acil kanallar mevcuttur. Acil durumlarda dil altı hapının kullanılması mantığı da bu düzenin varlığı sayesindedir.
Sayfa 122Kitabı okudu
Süt tüketirken unutulmaması gereken bir diğer mühim husus ise sütün "içecek" kategorisinde değil, "yiyecek" sınıfından bir besin olduğudur.
Sayfa 277Kitabı okudu
Reklam
Etli yemek yapılacaksa, o yemeği o etin yağıyla pişirmek en iyisidir. Çünkü her et ancak kendi yağı ile kolay piştiği gibi yine kendi yağı ile rahatça hazmedilir.
Ayçiçeği veya mısır yağı diye satılan yağların hemen hemen yüzde seksenine yakını -belki daha fazla- daha ucuz olan kanola ve benzeri yağlarla ayçiçeği yağının oluşturduğu karışımlardan meydana geliyor. Yoksa o yağların da tıpkı zeytinyağı gibi hammaddesi ile orantılı bir fiyatının olması gerekirdi.
Yoğurt ile et arasına en az sekiz saat mesafe koymak gerekiyor.
Nitekim eski tabipler ısrarla “ Büyük abdestinizi yapmadan asla bir sonraki öğünü yemeyin!" demişlerdir.
Reklam
Doktor hayretle Resulullah (sav)'in yüzüne bakar, "Nasıl yani?" der gibi. Peygamber Efendimiz onun merakını gidermek için açıklamada bulunur: "Biz hasta olmayız. Çünkü biz asla acıkmadan yemek yemeyiz. Yemek yediğimizde de sofradan soymadan kalkarız ve senede bir hacamat yaptırırız"
"İnsana ancak kendi yaptığının karşılığı verilir." (Necm, 39)
İbni Sina, et ile ekmeği birlikte yemenin, hastalan­mak için tek başına yeterli sebep olduğu ikazını yapar.
Eski İslam tababet kitaplarında “Mü­min , günde bir öğün, insan günde iki öğün, hayvan günde üç öğün yer." diye bir hüküm sık sık vurgulanır.
Yediklerimiz ve içtiklerimiz bizden doğacak eylem ve fikirleri de etkiliyor. Hakikaten de insan başına gelenler ve akıbetler konusunda sık sık dönüp yediklerine içtiklerini bakmalı ki başına gelenlerin keyfi bir takdir değil bir hak ediş meselesi olduğunu kavrayabilsin.
552 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.