Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Dijital Çağa Nasıl Uyum Sağlarız

Tom Chatfield

Dijital Çağa Nasıl Uyum Sağlarız Sözleri ve Alıntıları

Dijital Çağa Nasıl Uyum Sağlarız sözleri ve alıntılarını, Dijital Çağa Nasıl Uyum Sağlarız kitap alıntılarını, Dijital Çağa Nasıl Uyum Sağlarız en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İnternet sayfalarının sayısı şimdiden galaksimizdeki yıldızlarınkini aşmış durumda
Sayfa 26 - SAY YAYINCILIK Birinci Baskı: Ocak 2013Kitabı okudu
Aynı bizimki gibi değişken bir doğaya sahip olan dijital teknoloji, hayatlarımızda farklı bir çok rol oynayabilir:kolaylaştırıcı, kütüphane, arkadaş, baştan çıkartıcı, konfor, hapishane..
Sayfa 15 - SAY YAYINCILIK Birinci Baskı: Ocak 2013Kitabı okudu
Reklam
Entelektüel, toplumsal ve hukuki açıdan günümüz gerçeklerinin yıllarca, hatta belki de on yıllarca gerisine düşmüş durumdayız.
Sayfa 12 - SAY YAYINCILIK Birinci Baskı: Ocak 2013Kitabı okudu
Eğer bundan yirmi yıl önce mantıklı ve eğitimli insanlardan oluşan bir dinleyici topluluğunu, yirmi yıl içinde dünyanın çeşitli yerlerinden birçok şehrin caddelerinin görün­tülerini içeren sokak ve uydu haritalarına cep telefonlarımızla bedava erişebileceğimize ikna etmek için para alsaydım, bunu beceremezdim. .
Sayfa 11 - SAY YAYINCILIK Birinci Baskı: Ocak 2013Kitabı okudu
"Şahsen söylemeyeceğin hiçbir şeyi internette söyleme."
Tim O'Reilly
Yaşam için alıştırma yapmak amacıyla oynarız, çünkü yaşamın kendisi asla bir alıştırma değildir. Gerçek dünyada, anlar ve olanaklar ancak bir kez karşımıza çıkar; Çek yazar Milan Kundera'nın sözleri ile "varolmanın dayanılmaz hafifliği."
rest in peace
Reklam
Zaman, dünyanın tüm teknolojisinin bir parçacığını dahi yaratamayacağı yegane nicelik.
Aynı bizimki gibi değişken bir doğaya sahip olan dijital teknoloji, hayatlarımızda farklı birçok rol oynayabilir: kolaylaştırıcı, kütüphane, arkadaş, baştan çıkartıcı, konfor, hapishane. Nihayetinde, hareketli ekranları, aynı zamanda, kendimizi ve diğer insanları daha önce hiç olmadığı bir biçimde görme olanağına sahip olduğumuz birer ayna. Ancak, elbette gözlerimizi başka bir yere çevirmeyi de seçebiliriz.
Kaiser Family Foundation'ın 8- 1 8 yaş aralığındaki iki binden fazla Amerikalı ile yaptığı ankete göre; söz konusu yaş grubu, 1999 yılında günde altı saat yirmi dakika iletişim araçlarını kullanıyordu. Araştırma, genç insanların yaşamının 'doyum noktasına' yaklaştığını belirtiyordu; yani anketin sonuçlarını yorumlayanlar, iletişim araçlarını daha uzun süre kullanmanın neredeyse mümkün olmadığı düşüncesindeydi. İnsanlık, günün uyanık geçirilen saatlerinde kaç saat iletişim araçla­rını kullanabileceği konusunda aşılamayacak bir seviyeye ulaşıyormuş gibi duruyordu; bu kanaat, anket aynı yaş grubuyla 2004 yılında tekrarlandığında günlük kullanımda yalnızca iki dakikalık bir artış olmasıyla da desteklendi. Kaiser Family Foundation, aynı anketi 2009 yılında bir kez daha yaptı ve 8- 18 yaşlarındaki insanlarda günlük toplam medya kullanımı­nın şaşırtıcı biçimde yüzde 20'den fazla artış göstererek yedi saat kırk dakikaya çıktığı sonucuna ulaştı. Aynı anda birden çok aletin kullanıl­ ması hesaba katıldığında; toplam medya kullanımı, günde yaklaşık on saat kırk beş dakikaya ulaşıyordu.
Reklam
Ormana gittim, çünkü inadına yaşamak, yalnızca hayatın temel gerçekleriyle karşı karşıya olmak ve ölüme ulaştığımda yaşamamış olduğumu keşfetmek yerine, hayatın öğreteceklerini öğrenip öğrenemeyeceğimi görmek istiyordum. Hayat çok değerlidir, ne yaşam olmayan bir şeyi yaşamak istiyordum ne de bütünüyle kaçınılmaz olmadıkça teslimiyet göstermek. Derin yaşamak ve hayatın özünü tamamıyla emmek istiyordum...
Henry David Thoreau-Walden
Zaman, dünyanın tüm teknolojisinin bir parçacığını dâhi yaratamayacağı yegâne nicelik.
Paylaşmak, Uzmanlık ve Otoritenin Sonu
Konu gelişim olduğundaysa; dijital alem, hem düşük hem de yüksek seviyedekiler için bereketini zaten fazlasıyla kanıtlamış durumda. Bunlar deneyimli profesyoneller ve medya üretimi için zor zamanlar olabilir ; ancak, kesinliklerin az olmasına rağmen olanaklar hevesli amatörler ve yeni ortaya çıkan yetenekler için hiç bu kadar büyük olmamıştı.
Oyun, insanın aklını öyle dolduruyordu ki, geri kalan zamanlarda hissettiğim huzursuz ve derin düşüncelere yer kalmıyordu. Bu, muazzam bir lütuftu."
Sayfa 122
Seçim süreci,günümüzde artık bir şey dünyaya sunulmadan önce gerçekleşen bir durum değil.daha çok,sürekli dışarı devredilen bir iş.şimde nerdeyse herşey dünyanın gözleri önünde,yetkililerin değil, toplumun zevk eleğinden geçiriliyor.aslında,bu çoğu dijital işletme modelinin kalbini oluşturuyor.önce seçip,sonra yayımlamaktansa,önce yayımlıyor ve sonra dünyanın kendi seçimlerine cevap veriyorsunuz:durmak bilmeden izleyici kazanan şeyleri artırıyor,kazanmayanlara ise pek emek harcamıyorsunuz.
25 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.