Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Din Psikolojisi

Hüseyin Peker

Din Psikolojisi Sözleri ve Alıntıları

Din Psikolojisi sözleri ve alıntılarını, Din Psikolojisi kitap alıntılarını, Din Psikolojisi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Allah insanlara fıtri olarak Allah' ı bilme, ona inanma duygusu vermiştir.
Bekarlarda evlilere oranla ruh hastalıkları daha çok görülmektedir. Çünkü evli insanlar bir bakıma güven içindedirler ve bir takım sorumlulukları vardır. Yaşamlarının bir anlamı, bir amacı vardır. Bekarlık hayatında ise çoğunlukla düzenli bir hayat görülmektedir.
Sayfa 239Kitabı okudu
Reklam
" Namaz, mutlaka kötü ve iğrenç şeylerden men eder. " (Ankebut, 45)
Sayfa 120Kitabı okudu
Tasavvuf psikolojisi insandaki nefs-ruh arasındaki ilişki ve mücadeleye ve bu mücadele sonunda kalbin kazandığı özelliklere dayanmaktadır diyebiliriz.
Sayfa 186Kitabı okudu
Namaz günde beş kere bireye Allah'ı, ölümü, ahireti hatırlatır. Böylece dünyaya olan hırsı, ihtirası azaltır.
Sayfa 121Kitabı okudu
Reklam
Allah'tan hiçbir zaman ümit kesilmez inancı kalplere rahatlık getirir. Zira insan kendisini güçsüz, iradesini zayıf hissettiği anda teselli ve himaye arayacaktır. Bu durumda dua, ümit veren bir hayati unsur, bir yardımcıdır.
Sayfa 129 - duanın psikoloji üzerindeki etkileriKitabı okudu
İnsanın ümitvar olmasının ruh ve beden sağlığı açısından önemi büyüktür. Ümitsizlik insanı perişan eden bir duygudur. Dua eden insan Rabbinden daima ümitlidir. Hayra ve iyiliğe ait ümit ve dileklerinin gerçekleşeceğine inanır. Ümitsizliğe kapılıp hal ve istikbali karanlık görmez. Ruh sükuneti, güven ve huzur içerisinde yaşar. Hayata karşı iyimserliği artar, karamsar duygulardan uzak kalır.
Sayfa 130Kitabı okudu
Arapça'dan dilimize geçmiş olan ruh kelimesinin, rüzgar anlamına gelen "rîh" kelimesiyle ve koku anlamına gelen "rayiha" kelimesiyle ilişkisi vardır. Bütün bunlar, ruhun hayat veren bir kuvvet olarak anlaşıldığını göstermektedir.
Sayfa 16 - Çamlıca yayınları, 18, baskıKitabı okudu
Psikanalizcilere göre rüyalar, şuuraltına itilmiş arzuların sembollerle ifadesi olduğu için, rüyaların yorumu ile kişide çatışma meydana getiren olaylar, dürtü ve ilişkiler anlaşılır.
Reklam
Bebeklik döneminde çocukta, dinî bir belirti söz konusu değildir. Ancak, onun ruhunda dinî inancın tohumları mevcuttur. O Allah'ın varlığına inanmaya ve dini kabul etmeye hazır durumdadır.
Sayfa 166 - üçüncü bölüm, insan hayatının belirgin dönemleri ve dinKitabı okudu
Freud dindarlığı bir çeşit nevroz olarak görürken, Jung dîni, nevrozlu hastaların tedavisinde bir şifa olarak görür, Jung nevrozlu olup da dîne inanmayan hastalarda, inanmamanın verdiği ruhsal boşlukta, ruh hastalıklarının daha çok yayıldığını tespit etmiştir. O, özellikle aklın gücüne güvenenlerin güveni sarsılmaya başlayınca, bunların ruhsal bunalımlara ve nevrozlara daha kolay düştüklerini görmüştür.
Sayfa 54 - Çamlıca yayınları, 18, baskı, din psikolojisinin incelediği konularKitabı okudu
Geniş anlamda bakıldığında İslam dinine göre, Allah' ın rızasını kazanmak için yapılan her hareket ibadet hükmündedir.
Sayfa 117Kitabı okudu
İslam'a göre dünyadaki maddi şeyler birer araçtır. Eğer amaç haline gelirse insanın zihni hep onlarla meşgul olur, kalbi katılaşır, ruh sağlığı bozulur.
Din duygusundaki korkunun özelliği, kişiyi korktuğu ilahi varlığa yaklaştırması ve ona teslimiyete götürmesidir. Diğer korkulardan ayrılan en önemli yönü de budur. Çünkü korkuda uzaklaşmak, kaçmak, nefret etmek gibi eğilimler vardır. Din duygusundaki korkuda ise sığınmak, sokulmak, umitlenmek gibi eğilimler bulunur. Yani Allah korkusun dan yine Allah'a sığınılmakta, ona teslimiyet ve bağlılık gösterilmektedir.
Sayfa 110Kitabı okudu
322 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.