Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Diyar-ı Şuarâ Gaziantep 1

Şair’ül İslam Yunus Kokan

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
320 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Şair'ül İslam'ı tanımam bir tokat gibi oldu aslında. Youtube da kıymetli bir hocanın sohbetini dinlemiştim. Sohbetin içinde şöyle diyordu. Bugün neden Mevlana gibi Yunus Emre gibi ilahi aşkı anlatan insanlar çıkmıyor bu topraklardan. Bu soru zihnimi çok kurcalamıştı. Bu düşüncelerle facebookta gezinirken karşıma şu söz çıktı. Adın ana ana kendimden geçtim, Meşrepler içinde ben aşkı seçtim. Altında yazan isim Şairül İslam. Şair'ül İslam kim diye araştırınca birbirinden güzel sözlerle karşılaştım. Hepsi ilahi aşk ve tasavvufla ilgiliydi. Sözü çok uzatmadan internetten okuduğum onca sözün ardından bu Şair'ül İslam'ın okuduğum ilk kitabı oldu. Hocaların anlattığı bir şey vardır. İnkar imandan önce gelir. Şairül İslam da bu kitapta tamda bunu kullanıyor sanırım. Öncelikle Gaziantepin baklava fıstık gastronomi şehri olduğunu inkâr ediyor. Yani bu sıfatların memleketi için çok basit olduğunu savunuyor. Sonra ise bir proje niteliğinde Gaziantepin şairler diyarı olarak anılmasını doğru bulduğunu söylüyor. Kitapta çok şiir var. Ben şu şiiri paylaşmak istiyorum. Kömür içinde elmas gibidir her veli İnsanlar içinde binler hikmetle gizli Hor görünür, gülünür sanılır bir deli. Bazı şiirler çok garip olduğundan hiç anlamasam da genel itibariyle beğendiğim bir kitap oldu. İncelememi kitabın son sayfasındaki şu şiirle bitiriyorum. Elimde bir kitap sayfaları yırtık Vuslat meleğini gözlüyorum artık.
Diyar-ı Şuarâ Gaziantep 1
Diyar-ı Şuarâ Gaziantep 1Şair’ül İslam Yunus Kokan ·  Kutlu Yayınevi · 2021903 okunma
Reklam
320 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
8 günde okudu
Şair'ül İslam... Ne söylesem eksik kalacak, ne söylesem yarım biliyorum. Böyle güzel bir şairin böyle duygu ve aşk dolu şiirlerine yorum yapmanın kolay olmadığını biliyorum. O yüzden kitabın isminden bahsederek bir şiiriyle bitirmek istiyorum. Şair'ül İslam Yunus Kokan bir düşünce insanı her şeyden önce. Madem bu evren tüm yaratılanlar insanın hizmetine sunulmuş. İnsanın da bu nimetler karşısında şükretmesi gerekmez mi düşüncesi oluşturuyor insanda. Daha sonra sözü şehirlerimiz neden baklavasıyla, pastırmasıyla, fıstığıyla, fındığıyla anılıyor sözüne getiriyor. Bunlar zaten Allah'ın insanlara bir ikramı. Mühim olan şehirlerin yetiştirdiği ilim ve fikir adamlarıdır diyor. Dolayısıyla doğru olan şehirlerin yetiştirdiği insanlarla anılmasıdır diyor. Eserine de bu yüzden Şairler Diyarı ismini verdiğini anlatıyor. Kimi şiirleri uzun kimileri ise kısa. Ama hepsinde ortak bir şey var Allah sevgisi ve ilahi aşk. Ben şiirlerinden yaptığım şu alıntıyla incelememi bitiriyorum. Dost Dost’undan, Hiç olur mu ayrı? Ey Rabbim! Dost yoktur Sen’den gayrı.
Diyar-ı Şuarâ Gaziantep 1
Diyar-ı Şuarâ Gaziantep 1Şair’ül İslam Yunus Kokan ·  Kutlu Yayınevi · 2021903 okunma
320 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
13 saatte okudu
Kitap 320 sayfa. Uzun şiirlerden ve beyitlerden oluşuyor. şair kitabın ön sözünde kendi memleketi olan gaziantep'in fıstığı ve baklavasıyla anılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiriyor. Şehirlerin yiyecek ve içecekleriyle değil yetiştirdiği ilim ve fikir adamlarıyla anılması gerektiğini savunuyor. Bu nedenlekitabına şairler diyarı ismini vermiş. şiirleri daha çok tasavvuf ve ilahi aşk ağırlıklı
Diyar-ı Şuarâ Gaziantep 1
Diyar-ı Şuarâ Gaziantep 1Şair’ül İslam Yunus Kokan ·  Kutlu Yayınevi · 2021903 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.