Doğu ve Batı Arasında Şehir

Görgün Özcan

Doğu ve Batı Arasında Şehir Gönderileri

Doğu ve Batı Arasında Şehir kitaplarını, Doğu ve Batı Arasında Şehir sözleri ve alıntılarını, Doğu ve Batı Arasında Şehir yazarlarını, Doğu ve Batı Arasında Şehir yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Şehirler, kalabalık ve örgütlü bir nüfusun, uzmanlaşma ve iş bölümü içinde organik ilişkiler kurarak genelde tarım dışı faaliyetler yürüttüğü, görece sınırlı bir alana sahip mekânsal yerleşim birimleridir.
Sayfa 33 - Yeditepe Yayınevi, 1. Baskı Eylül 2018Kitabı okudu
Karl Marx, Alexis Tocquavelli, Emile Durkheim, Max Weber
Yukarıda sayılan isimler belli düşünce mahfillerindeki yerleşik kabule göre modern sosyolojinin kurucu babaları olarak kabul edilse de, tarihsel sosyolojinin gerçek öncüsü İbn-i Haldun'dur.
Sayfa 30 - Yeditepe Yayınevi, 1. Baskı Eylül 2018Kitabı okudu
Reklam
Burjuvazi
"Tıpkı köylüleri kentlere bağımlı kıldığı gibi, barbar ve yarı-barbar ülkeleri uygar ülkelere, köylü ulusları burjuva uluslara, Doğu'yu da Batı'ya bağımlı kılmıştır."
Sayfa 21 - Yeditepe Yayınevi, 1. Baskı Eylül 2018Kitabı okudu
Kırsal alanlar veya köyler üretim araçları olarak toprak mülkiyetinin ve tarımsal iş gücünün bulunduğu mekanlardır. Şehirler ise ticaret veya endüstrileşme yoluyla sermaye birikiminin gerçekleştiği yerdir.
Sayfa 20 - Yeditepe Yayınevi, 1. Baskı Eylül 2018Kitabı okudu
Özgürlük
bir Alman atasözü "şehir havası insanı özgür kılar" diyor.
Sayfa 14 - Yeditepe Yayınevi, 1 Baskı Eylül 2018Kitabı okudu
"Weber şehrin temel paradigmaları olarak; ticarete dayalı olmak, özerk hukuki-toplumsal-yönetsel yapılar içermek gibi özellikleri sayarken, şehir kuramının yapısal temellerini Batı şehri üzerinden kurgulamıştır."
Sayfa 8 - Yeditepe Yayınevi
Reklam
17 öğeden 11 ile 17 arasındakiler gösteriliyor.