Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Duruş Sözleri ve Alıntıları

Duruş sözleri ve alıntılarını, Duruş kitap alıntılarını, Duruş en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Doğru karar olay mahallinde verilir. Olay mahallinde bulunmak emek ister, cesaret ister, fedakârlık ister. Gazi Mustafa Kemal bunları yapmış birisidir.
Sayfa 7 - ÖnsözKitabı okudu
"Cumhuriyet rejiminde, hazine yararına demek; kanunun hazine lehine tespit ettiği hak ile, kanunun yükümlüyü karşılaştırdığı vazifeyi gayet denk bir halde elde tutmak demek olduğunu bir an hatırdan uzak tutmamak önemli prensibimizdir."
Sayfa 245 - Atatürk'ün son meclis konuşmasından.Kitabı okudu
Reklam
- Ben paşam, Çanakkale Musevileri’nden Avram Palto. - Sizi kim kovuyor? Hükümet mi? Kanun mu? Polis mi? Jandarma mı? Bana söyle. Bu Musevi vatandaş durakladı, şaşaladı. Biraz sonra kendini toparlayarak cevap verdi: - Hayır paşam, halk kovuyor. Atatürk, bu adamın yüzüne dikkatle baktı, gülümsedi. “Halk isterse beni de kovar,” dedi ve yürüdü.
“Bir milletin yüzü gülüyorsa o ulus mutludur. Bir memlekette yüzü gülmeyen insanlar çoğunlukta ise, o ülkenin yöneticilerini değiştirmek gerekli olmuş demektir!”
Sayfa 178Kitabı okudu
“Burası vatan toprağıdır, kaderine terk edemeyiz.”
Sayfa 148Kitabı okudu
Atatürk cevaben “Kemalettin bunlar biz Türkleri hâlâ tanımadılar. Adam beni Arap emirlerinden biri zannediyor, aklınca şaşaalı program yapıp beni kandırmaya çalışıyor. Böyle törenlere ne gerek var. Kimin donanmasını kimin emrine gönderiyorsun? Olacak şey mi? Biz bu abartılara düşkün biri miyiz?” der.
Reklam
İngiltere Başbakanı David Lloyd George 1922 yılında Mustafa Kemal için şunları söylemiştir: “Yüzyıllar nadir olarak dahi yetiştirir. Şu talihimize bakın ki, o büyük dahi çağımızda Türk milletine nasip olmuştur.”
Sayfa 105Kitabı okudu
Halk, Atatürk’ün geldiğini gördükçe neşe içinde olurdu. Bulunduğu yerde neşe ve şevki susturan ikiyüzlü bir Şark zorbası değil; şenlik içine katılan, halk sevincini içine sindiren, içenle içen, oynayanla oynayan, konuşanla konuşan bir insandı.
Sayfa 179Kitabı okudu
1933 yılında Yugoslavya Kralı ve eşi Türkiye’yi ziyarete gelirler. İstanbul’da Dolmabahçe Sarayı’nda Atatürk şereflerine akşam yemeği verir. Yemekten sonra kahve içme esnasında Kral, Atatürk’ün gözlerinin içine bakarak şöyle der: - Size bir gerçeği söylemek isterim. - Memnun olurum, buyurun anlatın. - 1919 senesinde İngilizler Yunanlardan önce Ege Bölgenizin işgal edilmesini bize teklif ettiler. Ben Türkleri sevdiğim için kabul etmedim. Atatürk ayağa kalkar. Elini tokalaşmak için uzatır. Bu hareket karşısında Kral da elini uzatır. Tokalaşırlar. Atatürk’ün “Teşekkür ederim” yerine cevabı, “Geçmiş olsun majeste!” olur.
Erzurum Kongresi
- Kongre yaparsanız zor kullanır dağıtırız. - O zaman biz de kuvvete kuvvetle karşı koyar, milletin isteğini yerine getiririz. Ne pahasına olursa olsun bu kongre açılacaktır!
Sayfa 16 - Mustafa Kemal'in, İngiliz Albay Rawlinson ile olan görüşmesi.Kitabı okudu
49 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.