Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Eğitim Psikolojisi

Hasan Bacanlı

Eğitim Psikolojisi Gönderileri

Eğitim Psikolojisi kitaplarını, Eğitim Psikolojisi sözleri ve alıntılarını, Eğitim Psikolojisi yazarlarını, Eğitim Psikolojisi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
acilen pdf'sini bulmam gerekiyor. yardımcı olursanız sevinirim
Eğitim Psikolojisi
Eğitim Psikolojisi
,
Hasan Bacanlı
Hasan Bacanlı
368 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Neill
Ders çalışmayan ya da öğretmenin hızına ayak uyduramayan çocuklara tembel etiketi yapıştırılır .Çocuğun davranışları altında türlü medenler varmış kimin umrunda ! Üstelik çocuğa duyura duyura tembel denir . Çocuğun incineceğini, minik kalbinin nefretle dolacağını, öğrenilmiş çaresizlik yaşayacağını düşünmeden . Tembellik neden değil ,sonuçtur. Eğitim bilimci Neill’in dediği gibi “Tembel çocuk yoktur.Çocuğuyla ilgilenmeyen tembel yetişkinler vardır.” Ne kadar doğru !
Eğitim Psikolojisi
Eğitim PsikolojisiHasan Bacanlı · Pegem Akademi Yayıncılık · 201842 okunma
Reklam
Freud der ki : “
“İnsan ,karşılaştığı kişilerin kalıntısıdır. “ Bazı insanlar ruhumuzda çiçek açtırır, bazıları ise bizi karanlığa iter…( bazılarıda hiç olmamış gibi çıkıp gider .)
Sevgi
İnsanları değil . Onların bize hissettirdiği duyguları seviyoruz. Sevgimiz bile bencil .
En alışılmış örneği ile annelik içgüdü değil, içgüdüsel davranıştır. Çünkü yapılan bir araştırmada, üç hafta süreyle yeni doğmuş bebeklerle bir arada kalan bayanların prolaktin salgıladıkları görülmüştür. Bu salgı, bir erkeğe enjekte edildiğinde, erkeğin de annelik davranışı göstermeye başladığı görülmüştür. Bu durum gösteriyor ki, annelik davranışı biyo-kimyasal, yani kimyasal maddelerin etkisinde gösterilen bir davranıştır. Bu yüzden, içgüdü değil, içgüdüseldir.
Sayfa 189Kitabı okudu
Reklam
Animizm, kısaca doğadaki cansız nesnelere de canlı imiş gibi davranmak olarak tanımlanabilir. Bu dönemde çocuk bebeğiyle konuşur ve onun da konuştuğunu veya en azından onun konuştuklarını anladığını düşünür. ... Hayvanların canlı olduklarını ve canlarının acıyabileceğini düşünemez.
Bu dönemin sonunda çocuk bir şeyi arzu eder ve ona yönelik davranışta bulunur. Başlangıçta istemsiz kas hareketlerinden oluşan hareketler, bu dönemin sonunda belli bir amaca yönelir. Bilindiği gibi, ilk üç ayda bebeğin gülümsemesi istemsiz kas hareketidir, yoksa bebek etrafındaki kişilere gülmez, çünkü onların farkında değildir. Hatta bu yüzden "bebeklere meleklerin göründüğü" söylenir çünkü bizim göremediğimiz ve anlayamadığımız bir şeylere veya birilerine gülümsüyor gibidirler. Bu dönemin sonunda amaçlı ve bilinçli gülme ve iletişim gerçekleşir.
Kişinin zihnindeki bilgiler veya şemalar dengelenme eğilimindedirler. Dengelenme örgütleme işlevinin bir uzantısıdır. Bütünlüğün tutarlı ve dengeli olmasını ifade eder. Zihin dengelenme eğilimindedir ama zihin her zaman dengede duramaz. Yeni edinilen bilgiler onun dengesini bozar. Gündelik dildeki ifadeyle, kişinin bazen kafası karışır. "Benim kafam karıştı, biraz düşüneyim / bir hava alayım / biraz dinlenelim" diyen bir kişi (fiziksel yorgunluk bir yana bırakılırsa, zihinsel açıdan) Piaget'in terimiyle dengesiz bir durumdadır ve dengeye ulaşmaya çalışmaktadır. Dolayısıyla Piaget'ye göre zihin gelişimini, Denge- dengesizlik- (yeniden) denge süreci olarak tanımlamak mümkündür.
Ergenlik çağında bedensel yapı olarak baktığımızda erkeklerde kaslar ve omuzlar gelişirken, kızlarda kalça bölgesi ve yağ dokusu gelişmeye başlar. Ergenlerde bedensel büyümenin öncelikle eller ve ayaklardan başladığı ve kollara, bacaklara doğru geliştiği ve bedensel değişimlerin ortaya çıktığı görülmektedir. Bu bedensel değişiklikler sakarlıklara yol açabilmektedir.
39 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.