Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Frankfurt Okulu ve Eleştirisi

Tom Bottomore

Frankfurt Okulu ve Eleştirisi Gönderileri

Frankfurt Okulu ve Eleştirisi kitaplarını, Frankfurt Okulu ve Eleştirisi sözleri ve alıntılarını, Frankfurt Okulu ve Eleştirisi yazarlarını, Frankfurt Okulu ve Eleştirisi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bilimin olguları ve bilimin kendisi toplumun yaşam sürecinin bir parçasıdır.
Pozitivizm, yalnızca verili olanı olduğu gibi kabul eden değil, ayni zamanda ona olumlu bakan bir tutumdur.
Reklam
Modern ampirizmin bütün sistemi, liberalizmin gelip geçici dünyasına aittir...
128 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Okulun kuruluşunda ki Adorno, Horkheimer, Marcuse, Pollock un geliştirdiği düşünceler ışığında Batı Marxciligi ve Pozitivizm eleştirilerinden sonra Son dönem okulun Profesörlerinden Habermas in frankfurt okulu düşünürlerinin tarihi ihmal edip disladiklarini, iktisadi çözümlemeyi de büyük ölçüde göz ardı ettiklerini kaleme almış Ingiliz Marxsist Sosyolog Tom Bottomore.
Frankfurt Okulu ve Eleştirisi
Frankfurt Okulu ve EleştirisiTom Bottomore · Say Yayınları · 201356 okunma
Lukács, Okul üyelerinin durumunu "Adorno dahil olmak üzere önde gelen Alman entelektüellerinin birçoğu, kendilerini bu 'Büyük Boşluk Oteli'ni başka bir yerde Schopenhauer'la bağlantılı olarak şöyle tanımlamıştır: [Otel] Her türlü modern konfora sahip olsa da, boşluğun, hiçliğin ve sacmanın kenarında durmaktadır. Mükemmel yemeklerin ve sanatsal eğlencelerin arasında boşluk üzerine gündelik derin düşünme yalnızca otel sakinlerinin bu en üst düzeydeki konfordan aldıkları hazzı artırabilir."
Sayfa 45
Reklam
128 syf.
6/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Batı Marksçılığı'nın betimleyicisi Frankfurt Okulu'nun doğuşu ve çöküşü Tom Bottomore tarafından bu kitapta anlatılmış. Kitap aynı zamanda eleştirel kuram'ın belli başlı önderlerinin de eleştirel bir değerlendirmesini içermekte.
Frankfurt Okulu ve Eleştirisi
Frankfurt Okulu ve EleştirisiTom Bottomore · Say Yayınları · 201356 okunma
1/10 puan verdi
eleştirisi üzerine Tom Bottomore'a genel hatlarıyla katılamadığım için pek sevemedim bu kitabı. habermas, adorno, horkheimer ve marcuse'u ampirik sonuçlarla ilgilenmemekten, tarihsel perspektiften kaçındıkları ve genel olarak felsefik analiz getiremedikleri için frankfurt okulunun çöküşünün yaşandığını iddia etmekte. ancak sorun şu ki bay bottomore okulun neo-marksisizm ya da marksizimi yeniden yapılandırmak için değil ''eleştirel kuramı'' insanlara anlatmak için ortaya çıktığını görememektedir. İDEOLOJİ YANLIŞ BİLİNÇTİR. frankfurt okulu gibi, birmingham okulu ve chicago okulunun da ana tezi budur. hemen her ideolojik tutumu birer saplantı olarak görür ve bilincin önündeki en büyük set olduğunu düşünürler. burada işin içine tarihsellik katmak pek de içerikle alakalı bir durum değil. keza tezler deneysel bilgiyle değil özgür bilinçle ortaya atıldığından herhangi bir varlık iddiası da yoktur. eleştirel kuramın bir ideoloji olarak varolması önce kendisiyle çelişmesi değil midir zaten. keza bu okullar kültür endüstrisini, aydınlanmanın diyalektiğini, müzikoloji ve sosyolojik açıdan marksizmin eksik kaldığı noktalarda aşmış bir boyutta seyretmektedir. eleştirel kuram önce kendini reddetmekle başlar.
Frankfurt Okulu ve Eleştirisi
Frankfurt Okulu ve EleştirisiTom Bottomore · Say Yayınları · 201356 okunma
128 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
7 günde okudu
Frankfurt Okulu ve Eleştirel Kuramı öz bir şekilde anlatan ve aynı zamanda eleştirel değerlendirmesini yapan güzel bir eser. Okuduğum Kitaplar: Tom Bottomore - Frankfurt Okulu ve Eleştirisi Kitapla ilgili özet: kitapokurum.blogspot.com/2019/02/tom-bot...
Frankfurt Okulu ve Eleştirisi
Frankfurt Okulu ve EleştirisiTom Bottomore · Say Yayınları · 201356 okunma
24 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.