Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sırlı Alemlere Keşifler

Fütuhu'l - Gayb

Abdülkadir Geylani

Fütuhu'l - Gayb Gönderileri

Fütuhu'l - Gayb kitaplarını, Fütuhu'l - Gayb sözleri ve alıntılarını, Fütuhu'l - Gayb yazarlarını, Fütuhu'l - Gayb yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Varlığın Allah’a ait olunca bütünün Allah’a ait olur…
Hz. Peygamber (s.a.v) bir hadis-i şerifte; “Dinin direği takvadır, yok oluşu ise tamahkârlıktır. Koruluğun çevresinde dolaşanın içine düşmesi yakındır. Nitekim ekin tarlasının kenarında otlayan hayvanın da ağzını ekine uzatması an meselesi olup, ondan kurtulması çok zordur.” buyurur.
Reklam
“Allah Teâlâ buyurur ki: “Ey iman edenler! Allah’ın size helal kıldığı temiz şeyleri haram kılıp haddi aşmayın. Muhakkak ki Allah haddi aşanları sevmez” (Maide/87).”
“Tevazu, şefkat ve korku kapısıdır. Kişinin yanında bulundurmasına en layık olan ve kullar üzerinde kalacak son şeydir.”
“Başarıya ulaştıran ve yardım eden Allah’tır. Yüce ve büyük olan Allah’ın yardımı olmadan ne güç ne derman vardır.”
“Eûzübillâhi’s-semî’i’l-alîmi mineşşeytanirracim” diyerek Allah’a sığın.
Reklam
“Tasavvufun sekiz esası vardır: Cömertlik Hz. İbrahim’e aittir. Rıza Hz. İshak’a aittir. Sabır Hz. Eyyûb’a aittir. İşaret (ederek konuşmak) Hz. Zekeriyâ’ya aittir. Gurbet Hz. Yahya’ya aittir. Yün giysiler giyinmek Hz. Musa’ya aittir. Seyahat (yolculuk) Hz. İsa’ya aittir. Fakr (fakirlik) Efendimiz ve Peygamberimiz Hz. Muhammed’e aittir. Allah O’na, diğer peygamber kardeşlerine ve hepsinin ailesi ve arkadaşlarına salât ü selâm etsin.”
“Tasavvuf, öncekilerin söylediği sözleri öğrenip ezberlemek değildir. Tasavvuf aç kalmaktır, alışkanlıkları ve beğenilen şeyleri terk etmektir.”
Teslimiyet..
“Ömer İbnü’l-Hattâb’ın şöyle dediği nakledilmiştir: “İster hoşuma giden bir hâlde olayım, ister olmayayım; hangi hâlde olduğuma hiç aldırış etmem. Çünkü ben hangi hâlin benim için daha yararlı olduğunu bilemem.”
“Hz. Peygamber (s.a.v.) de “Kabul edileceğine inanarak dua edin” buyurmuştur.”
Reklam
“Bir gün içim daraldı ve nefsimde bir hareketlenme oldu. Ne istiyorsun? dediler. Hayatsız bir ölüm ve ölümsüz bir hayat istiyorum, dedim. Hayatsız ölüm ve ölümsüz hayat nedir? diye sordular. Hayatsız ölüm, insanlardan sıyrılmam ve zararda ve yararda onları görmememdir; nefsimden, hevâ ve hevesimden, irademden, dünyevi ve uhrevi kuruntularımdan kurtulmamdır. Bunu bir türlü başaramıyorum. Ölümsüz hayat ise kendi varlığım olmaksızın Rabbimin fiiliyle yaşamamdır. Buradaki ölüm Rabbimle birlikte olmamdır. Bu irade (istek) aklımın erdiği günden bu yana sahip olduğum en değerli iradedir.”
“Hz. Peygamber (s.a.v.) “Dünyaya değer vermemek kalbi ve bedeni rahata erdirir” buyurmaktadır.”
“Sahih bir hadiste Hz. Peygamber (s.a.v.) “Kul, kıyamet günü amel defterinde hiç bilmediği iyilikler bulur. Ona “Bunlar, dünyada sana verilmesi takdir edilmemiş olan dualarının karşılığıdır denir.” buyurmuştur”
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.