Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gayri Resmi Yakın Tarih

Mustafa Akyol

Gayri Resmi Yakın Tarih Gönderileri

Gayri Resmi Yakın Tarih kitaplarını, Gayri Resmi Yakın Tarih sözleri ve alıntılarını, Gayri Resmi Yakın Tarih yazarlarını, Gayri Resmi Yakın Tarih yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kendisinden korkmamız gereken tek şey, korkudur!
208 syf.
·
Puan vermedi
·
25 günde okudu
Kitap 2013 yılında yazılmış, ders kitaplarında öğretilenlerin aksine yakın tarihimizi objektif ve gerçek kaynaklarla gözler önüne sermiştir. Yazar sık sık Türkiye' deki laiklik ile diğer ülkelerdeki laikliği mukayese etmiş, Tek parti döneminde yaşanan problemlere ve dayatmalara, Kurtuluş Savaşı'nda büyük fedakarlık yapan Kürtlere ve sonrasında Kürtlerin yok sayılmaya çalışılmasından , şeyh Said'in kıyamına ve Bediüzzaman'ın misyonuna kadar bir çok önemli olaya değinmiştir. Şahsen Tarihe ve kendi tarihine çok meraklı olmam hasebiyle Kitabı çok beğendim. Yakın tarihini merak eden herkese tavsiye ederim.
Gayri Resmi Yakın Tarih
Gayri Resmi Yakın TarihMustafa Akyol · Etkileşim Yayınları · 201164 okunma
Reklam
Laik bir ülkede isteyen şeyh olur, isteyen de mürid. Bunları engellemeye kalkmak, laik devletin haddine değildir.
Altı çizilmesi gereken bir nokta İslam öncesi Türklerin "medenileşme" süreci ile "islamlaşma" sürecinin el ele gitmiş olmasıdır.
İslam milleti bilinci kazandıran unsur kur'an-ı kerimdir. Dahası Kur'an, Hristiyanlık ve yahudiliği de meşru dinler olarak kabul ederek, bu " kitap ehli " inançların İslam çatısı altında yaşayabileceğini garanti etmiştir.
Bir başka deyişle İslam, her şeyi yıkıp baştan yaratmaya kalktığı için değil, aksine İslami olmayan kültürlerin zenginliğinden de yararlandığı için yükselmiştir.
Reklam
Askerin yönden çok güçlü olup da yerleşik kültür yönünden zayıf olan medeniyetler, fazla uzun ömürlü olmazlar.
Siyonist tarihçi Martin kramer'in ifadesiyle " eğer binli yıllarda Nobel ödülleri dağıtılıyor olsaydı, neredeyse tümünü Müslümanlar alırdı."
Türklerin İslam öncesinde kayda değer bir medeniyeti yoktur. İslam öncesi dönemde Türk sanatı, Türk mimaris,i Türk biliminden söz edilemez. Orhun anıtları haricinde kayda değer bir Türk edebiyatı da yoktur.
Reklam
Sevr Antlaşması'nı protesto edenlerin arasında Kürtler ön saftaydı....
Kürtler tüm bu savaşlarda, resmi dili Türkçe olan Osmanlı devleti adına savaşmıştı. Peki, bu sadakat nereden geliyordu? Mcdowall'a göre, en önemli faktör Müslüman kimliğiydi.
Trablusgarp, Yemen ve Balkan savaşları ile Birinci Dünya savaşı'nda bir çok Kürt, Osmanlı ordusunda görev aldı.
1514 tarihli çaldıran savaşı ile Yavuz , Safevi tehlikesini önemli ölçüde püskürttü. O zamana kadar Safevilerden rahatsız olan Sünni Kürt ve Türkmen aşiret beyleri , bu savaşta Osmanlı ordusuna büyük destek verdi.r
Eğitim sistemi, Türkiye sınırları içinde Kürt kimlikli vatandaşların da yaşadığı, bunların özgün bir dilleri ve kültürleri olduğu konusunda bize hiçbir bilgi vermiyor. Liseden mezun olan bir Türk vatandaşı bu gerçek hakkında hiç bir şey öğrenmiyor.
41 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.