Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hadis Kaynaklarının Dili

Cemal Ağırman

Hadis Kaynaklarının Dili Gönderileri

Hadis Kaynaklarının Dili kitaplarını, Hadis Kaynaklarının Dili sözleri ve alıntılarını, Hadis Kaynaklarının Dili yazarlarını, Hadis Kaynaklarının Dili yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
136 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Kitabın yazarı Prof. Dr. Cemal Ağırman,Marmara İlâhiyat Fakültesi mezunu. Yüksek lisansını ve doktorasını aynı üniversiteye bağlı SBE'de yapmış. 1985'de Diyanet İşleri'nde imam hatip, 1992'de vaiz olmuş. 1995'ten itibaren Cumhuriyet Üniversitesi Temel İslâm Bilimleri Bölümü Hadis Ana Bilim Dalında öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdüren kendisi de benim kıymetli hocamdır. Kitapta kısa ama bir o kadar da öz nitelikli bilgiler verilmiş.Bir hadis okurken neye göre ele alınmış, hangi süzgeçlerden geçmiş ve Ravisinin tarzı nedir bunları öğretici nitelikte olmuş.Buhari'nin tarzı nedir,Müslim'in,Tirmizi'nin tarzı nedir öğrenmiş oldum.Hadis metinlerinde geçen bir kelimenin dahi hangi manalara geldiğini öğrendim. Bu kitap hayatımın belirli zamanlarında başvuracağım bir başucu kitabı niteliğinde olacaktır. Okuyacaklara engin kavrayışlar dilerim.
Hadis Kaynaklarının Dili
Hadis Kaynaklarının DiliCemal Ağırman · Rağbet Yayınları · 09 okunma
Hz. Peygamber'i gören ve beraber yaşayan bir nesil olarak, onun ne demek istediğini neyi nasıl yaptığını, en iyi gören tatbik eden yorumlayan sahâbedir.Dolayısıyla sahâbe sözü ve uygulamalarını, merfû nitelikli hadislerin bir nevi yorumlanmış, pratiğe dönüştürülmüş şekli olarak kabul etmek mümkündür.
Sayfa 44
Reklam
Zayıf hadisle amel etmek konusunda alimlerin üç farklı tutum sergiledikleri görülür: Kimileri, muhtevasının ne olursa olsun-ister ahkâm ister fedâil-hiçbir konuda zayıf hadisle amel edilemeyeceği görüşündedir. Yahya b. Maîn,Buhâri,Müslim,Ebû Bekr b. Arabî,İbn Hazm evet daha başkalarının da bu görüşte olduğu belirtilir. Kimileri tam tersi her konuda yani ister ahkâm ister fedâil konularında olsun, mutlak manada zayıf hadisle amel edilebileceği görüşündedir. Kimileri de ahkâm konularında değil de fedâil konularında bazı şartlar dahilinde zayıf hadisle amel edilebileceği görüşündedir.
Sayfa 19
136 syf.
·
Puan vermedi
Sonuç ve Değerlendirme Bilindiği üzere alimlerce muteber kabul edilen bazı hadis kaynaklarında zayıf hadislerin yer alması sorun olmuş, değişik kesimlerce tartışılarak tenkitler yöneltilmiştir. Bazı tenkitlerin yerinde ve haklı olduğunu kabul etmekle beraber, bir kamsının, hadis kaynaklarını yanlış ya da farklı okuma yönteminden kaynaklandığı
Hadis Kaynaklarının Dili
Hadis Kaynaklarının DiliCemal Ağırman · Rağbet Yayınları · 09 okunma