Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hastalar Risalesi

Bediüzzaman Said Nursî

Hastalar Risalesi Sözleri ve Alıntıları

Hastalar Risalesi sözleri ve alıntılarını, Hastalar Risalesi kitap alıntılarını, Hastalar Risalesi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Evet bir mümin gözüne perde çekilse ve gözü kapalı kabre girse, derecesine göre, ehl-i kuburdan çok ziyâde o âlem-i nuru temâşâ edebilir. *ehl-i kubur: kabirdekiler *temaşa: seyretme
Sayfa 42 - Şahdamar Yayınları
Senin elin kırık ise, kesilmiş ellere bak! Bir gözün yoksa, iki gözü de olmayan a'malara bak! Allah'a şükret. Evet nimette kendinden yukarıya bakıp şekva etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Ve musibette herkesin hakkı, kendinden musibet noktasında daha yukarı olanlara bakmaktır ki şükretsin.
Reklam
 "Herşey zıddıyla bilinir." Meselâ, karanlık olmazsa ışık bilinmez, lezzetsiz kalır. Soğuk olmazsa hararet anlaşılmaz, zevksiz kalır. Açlık olmazsa yemek lezzet vermez. Mide harareti olmazsa, su içmesi zevk vermez. İllet olmazsa âfiyet zevksizdir. Maraz olmazsa sıhhat lezzetsizdir..
Bugün virüs ile herkes ölümü düşündüğü için gafleti dağılmış
Madem ecel vakti muayyen değil; Cenab-ı Hak, insanı ye's-i mutlak(tam ümitsizlik) ve gaflet-i mutlaktan kurtarmak için, havf(korku) ve reca(ümit) ortasında ve hem dünya ve hem âhireti muhafaza etmek noktasında tutmak için, hikmetiyle eceli gizlemiş.
Evet, hastalık bu mânâyı bize ihtar edip der ki: "Senin vücûdun taştan, demirden değildir. Belki, daima ayrılmaya müsait, muhtelif maddelerden terkib edilmiştir. Gururu bırak, aczini anla, mâlikini tanı, vazifeni bil, dünyaya ne için geldiğini öğren." kalbin kulağına gizli ihtar ediyor.
Bu da geçer yahu!” de, şekva yerinde şükret. Bediüzzaman Said Nursî Hastalar Risalesi
Reklam
İnsan, hayatın en mükemmeli en yükseği ve cihazatça en zengini belki hayatların sultanı hükmünde iken, geçmiş lezzetleri ve gelecek belaları düşünmek vasıtasıyla, hayvana nisbeten en edna bir derecede ancak kederli, meşakatli bir hayat geçiyor.
Tedavi için ilâçları almak, istimal etmek meşrudur. Fakat tesiri ve şifayı, Cenab-ı Hak'tan bilmek gerektir. Dermanı o verdiği gibi, şifayı da o veriyor. Hâzık mütedeyyin hekimlerin tavsiyelerini tutmak, ehemmiyetli bir ilâçtır. Çünki ekser hastalıklar sû'-i istimalâttan, perhizsizlikten ve israftan ve hatiattan ve sefahetten ve dikkatsizlikten geliyor.
"Bu hastalık senin başında veya elinde veya midende olmasaydı; sen, başın, elin, midenin sıhhatindeki lezzetli, zevkli nimet-i İlahiyeyi hissedip şükreder miydin? Elbette şükür değil, belki düşünmeyecektin; şuursuz o sıhhatı gafletle belki sefahete sarfederdin."
Gururu bırak, seni yaratanı düşün, kabre gideceğini bil, öyle hazırlan.
Geri199
1.000 öğeden 991 ile 1.000 arasındakiler gösteriliyor.