Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Dört Halife Dönemi

Hulefa-yı Raşidin Devri

Mustafa Fayda

Hulefa-yı Raşidin Devri Gönderileri

Hulefa-yı Raşidin Devri kitaplarını, Hulefa-yı Raşidin Devri sözleri ve alıntılarını, Hulefa-yı Raşidin Devri yazarlarını, Hulefa-yı Raşidin Devri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
akîdeleri ile zafere ulaşmak isteyenlerin, mahâret ve kudret sahibi kimseler olarak, hem dinlerine inanmaları hem de düşmana nasıl galip geleceklerini çok iyi bilmeleri ve bunu uygulanabilmeleri gerekir.
Sayfa 153Kitabı okudu
Hulefa-yı Raşidin dönemi İslam fetihleri, Sasani ve Bizans imparatorluklarına karşı Irak ve Suriye başkumandanlıkları adıyla iki ayrı cepheye sevk edilen ordularla gerçekleştirilmiştir. Hz. Ebubekir, Halid b. Velid'i başkumandan olarak Irak cephesine önce göndermiş, bir kaç ay sonra da Suriye cephesine ordular sevketmiştir.
Sayfa 155 - KubbealtıKitabı yarım bıraktı
Reklam
Cizye ödemek şartıyla zimmi olmayı kabul edenlere, vicdan ve iman hürriyeti tanınmış, kendi dinlerinde kalmalarına izin verilmiş, mabetlerine dokunulmamış, ibadetlerine karışılmamıştır.
Sayfa 143 - KubbealtıKitabı yarım bıraktı
Hristiyan batıyı ortaçağın karanlıklarından kurtaran Rönesans ve Reform hareketleri, Avrupa'nın üzerine doğan İslam güneşi sayesinde gelişebildi.
Sayfa 142 - KubbealtıKitabı yarım bıraktı
Oğuz Destanında Türk milletine hedef gösterilen büyük nehirler ve büyük denizlere varmak şeklindeki eski Türk Kızıl Elması bu milletin müslüman olmasından ve fütuhat nöbetini Araplardan devralmasından sonra yeni bir şekle dönüştü ve Türkün ebedi Kızıl Elması İla-yı Kelimetullah aşkı oldu.
Sayfa 141 - KubbealtıKitabı yarım bıraktı
Bizans ve İslam devletleri arasında Toroslar, tabii bir hudud teşkil etmiştir. Ancak Anadolu'nun muhtelif bölgelerine tertip edilmiş olan akınlar ile İstanbul'un fetih teşebbüsleri ve üç defa muhasara edilmiş olması sayesinde Müslümanlar, bir taraftan Suriye'yi emniyet altına almışlar diğer taraftan da Suriye'ye, Mısıra, Kuzey Afrika'ya deniz yoluyla gelebilecek Bizans hücumlarını önlemişlerdir.
Sayfa 140 - KubbealtıKitabı yarım bıraktı
Reklam
Hicri 21 yılında İranlılarla yapılan Nihavend Savaşı, Sasani İmparatorluğunun sonu oldu. Bu büyük savaşa İslam tarihinde Fethül Fütuh denir ki gerçekten bu zafer İran'ın tamamının Müslümanların hakimiyetine geçişinin başlangıcı oldu.
Sayfa 139 - KubbealtıKitabı yarım bıraktı
Halife, Yemame'de Müseylimetülkezzab'ı Akraba Savaşında ortadan kaldırdıktan sonra Seyfullah Halid b. Velid'i bir emir ile Sasani İmparatorluğuyla savaşmakta olan Müsenna b. Hariseye yardım etmesi için Irak'a gönderdi. Bu emir ile Halife, yalnızca İslam tarihinin değil bütün insanlık tarihinin görüp geçirdiği en büyük ve geniş süratli ve tesirli ama asıl bariz vasfı devamlı ve kalıcı olan Arap yarımadası dışındaki fütuhat hareketlerini başlatmış oldu.
Sayfa 138 - KubbealtıKitabı yarım bıraktı
Yemâme'de vuku bulan Akraba Savaşında şehit olanlar arasında bazı Kuran hafızı sahabilerin bulunması Hz. Ömer'i telaşlandırarak harekete geçirmiş ve Halife Hz. Ebubekir'e Kuran'ın toplanması fikrini açmıştır.
Sayfa 136 - KubbealtıKitabı yarım bıraktı
Hz. Peygamberin vefatı ardından Hz. Ebubekir’in yaptığı konuşma
Biliniz ki aranızda kim Muhammed’e kulluk ediyorsa Muhammed ölmüştür. Ama kim Allah’a kulluk ediyorsa Allah diridir, asla ölmez!
Sayfa 110 - KubbealtıKitabı yarım bıraktı
42 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.