Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Hüzün Hastalığı

Kemal Sayar

Hüzün Hastalığı Gönderileri

Hüzün Hastalığı kitaplarını, Hüzün Hastalığı sözleri ve alıntılarını, Hüzün Hastalığı yazarlarını, Hüzün Hastalığı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ve biz bu dünyadaki varoluşumuzu bir futbol takımına taraftar olmanın hafifliğinde yaşıyoruz. Modernizmden en çok bahsedenlerimiz onun kurallarına en çabuk uyum sağlayanlarımız oluyor
Sayfa 119
Sorun ahlak sorunudur. Çünkü kutsal olan ne varsa dünyevileşiyor. Hilm, tevazu ve sadakat gibi duygu ve tutumlar modern ahlakın ortasında tuzla buz oluyor
Reklam
Bize, sihirli sözcükler fısıldayan insanlar değil, fazilet sahibi önderler gerek.
Her şeye yetişmek isterken hiçbir şeye yetişememek, her şeye sahip olmak isterken aslında hiçbir şeye sahip olmamak ...
Sayfa 115
Uslu çocuk olmanın ve· evdeki emniyetin kefaretini, yüzümde terleyen sakalıma sevdalandığım günlerde, fazlasıyla ödedim.
Halbuki barbarlar bizim icadımızdır. Öteki, bizim icadımızdır. Onu biz icad ettik, ama bunu kendimize bile fısıldamak istemiyoruz. Çünkü o, bizim sorunlarımıza bir çeşit çözüm.
Sayfa 107
Reklam
Ve insanlar dediler: Haydi, öyle bir kule yapalım ki, ucu cennete erişsin ve şanımız alsın yürüsün
Sayfa 96
"Ölümü beyin ölümü olarak tanımlarken hiç kuşkuya kapılmayanlar, ınsan soyunun modern uygarlığı kurup bütün diğer , canlılara hakim olmasını sağlayan bilim ve teknolojinin gücüne boyun eğmektedirler yalnızca.'
Hiçbir tünelin ucunda, hiçbir zaman bir ışık göremeyeceğimiz ve böyle bir ışık varsa bile bunun asla bize kısmet olmayacağı düşüncesi yaygın bir düşünce halini alırsa, artık hayatla boğuşmaktan bıkarız, vazgeçeriz.
Sayfa 28
Sanırım bu ülkede ruh hekimlerinin ofislerinden dışarı çıkma zamanı gelmiştir
Reklam
"Psikiyatri kuramı da, diğer kuramlar gibi, tarihin, toplumun ve politikanın izlerini taşır. Psikiyatride yeşeren yeni bilinç kendi eleştirisini de yapabilmelidir. Tıp biliminin doğal dünyası ile sosyal bilimin insani doğası metodolojik zeminde birbirinden nasıl ayrılamıyorsa, psikiyatri her ikisini bünyesinde dengeleyen ve anlam sorununu merkeze yerleştiren bir bilim olmayı becerebilmelidir..."
"hastalar paylaştıkları bulgu ve belirtilere göre sınıflandırılabilirler. Bu batılı bir düşünce. Doğu düşüncesi her bir hastanın biricikliğine, bireyliğine ve dolayısıyla sınıflanamazlığına vurgu yapıyor."
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.