Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İletişimde Ustalaşmak

Saim Koç

İletişimde Ustalaşmak Gönderileri

İletişimde Ustalaşmak kitaplarını, İletişimde Ustalaşmak sözleri ve alıntılarını, İletişimde Ustalaşmak yazarlarını, İletişimde Ustalaşmak yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Tepkisel değil etkisel
Etkisel İnsan: • Manipülasyonlara düşmeyen, • Yerinde ve zamanında empati ve sempatiyi kullanabilen, • Duygu, düşünce ve davranış tutarlılığı içinde olan • En az kendisi kadar başkalarını da düşünen, • Kendisine olduğu kadar içinde yaşadığı dünyaya da yararlı olabilen, • Her türlü eşitsizliğe, adaletsizliğe ve sömürüye karşı durabilen, • Üretken, • Yaratıcı, • "İyi ki varsın" dedirten, • İz bırakan, • Kendisine nasıl davranacaklarını başkalarına öğreten kişidir.
Sayfa 118Kitabı okudu
Kendimizi başımıza gelenlerin yüzde yüz sorumlusu olarak görmedikçe hayatımızda bir değişiklik yaratamayız.
Reklam
Etkisel İnsan, Tepkisel İnsan
Etkisel insan duygularının sorumluluğunu üstlenmiştir. Başına gelen olaylardan dolayı başkalarını suçlamaz. Yaşamının kendi seçimlerinin sonucu olduğunu, her durumda ikiden fazla seçenek bulunduğunu bilir. Beğenmediği durumlarla karşılaştığında etrafta suçlayacak birilerini aramaz, sorunu nasıl aşacağına odaklanır; bir başka deyişle çözüme odaklanır.
Sayfa 49 - Kuraldışı
Gelişimin (ve Değişimin) Basamakları
Saygısız sevgi; sevgi değil, ihtiyaç ya da bağımlılık ilişkisidir.
Sayfa 39 - Kuraldışı
Eleştirilerimizi(ister olumlu ister olumsuz), duygularımızın yüzde yüz sorumluluğunu üstlenerek yöneltmeliyiz.
Eğer köleyle efendi arasındaki ilişki kölenin bütün sızlanmalarına rağmen devam ediyorsa, bu ancak her iki tarafın da onayı olduğu içindir.
Reklam
giriş
İletişim kazaları tıpkı trafik kazalarına benzer ve emin olun kaza her zaman "Geliyorum!" der. Duygularınızı sağlıklı bir şekilde nasıl ifade edeceğinizi, daha da önemlisi duygularınızı nasıl yöneteceğinizi bilmiyorsanız her türlü ilişkinizin bir sonraki dönemecinde sizi yeni bir iletişim kazasının bekliyor olması çok muhtemeldir.
Sayfa 8 - Kuraldışı
giriş
Yine de kendimizle ve başkalarıyla kurduğumuz iletişimi sağlıklı hale getirmek için emek harcamaya pek gönüllü değiliz. Sıkça "kolay" yolu seçiyoruz; ya duygularımızı bastırıyor ya da duygusal patlamalar yaşıyoruz.
Sayfa 8 - Kuraldışı
giriş
İşin daha da üzücü yanı iletişim kurmayı bilmediğimizi bilmiyoruz. İletişim kurmayı bilmediğimizi inkar ediyoruz, sonra da sıkça yanlış anlaşılmaktan şikayet ediyoruz.
Sayfa 7 - Kuraldışı
Bize nasıl davranacaklarını başkalarına biz öğretiriz.
Sayfa 118 - Kuraldışı yayınevi
Reklam
Biz seçimlerimizi sorgulamak yerine koşulları ve başkalarını suçlamakla geçiriyoruz hayatımızı. Ruhumuzun aslanlara yem olduğunu fark etmiyoruz bile. Duygularımız ölüyor,yaşam sevincimiz elimizden kayıyor. Mutsuz ve doyumsuz bir hayata mahkum ediyoruz kendimizi. Ve yaşadığımızı zannediyoruz. Oysa sadece var oluyoruz."Bak bir varmış bir yokmuş " hayatlar sürdürüyoruz.
Sayfa 32 - Kuraldışı yayınevi
Öğrenme süreci: 1. Bilinçsiz yetersizlik 2. Bilinçli yetersizlik 3. Bilinçli yeterlilik 4. Bilinçsiz yeterlilik
Sayfa 21 - Kuraldışı yayınevi
Özgüven mi ? Kendine güven mi? Özgüven özümüze duyduğumuz güvendir .İç dünyamızı tanıyarak,kendimizi tanıyarak kazandığımız özgüven, içinde özsaygıyı, özdeğeri , özfarkindaliği , özsevgiyi , özsorumluluğu da barındırır. Kendine güven belirli alanlarda, örneğin iş dünyasında duyduğumuz güven bir şeyleri iyi yaparak kazandığımız dışsal güvendir.
Sayfa 19 - Kuraldışı yayınevi
"Sen beni incitmeden önce ben kendimi incinemez hale getiririm."
Sayfa 15 - Kuraldışı yayınevi
“Kazanma sözcüğünü kavrayabilmemiz için kaybetme sözcüğüne ihtiyaç vardır. Kaybetmeyi göze alamıyorsak kazanmayı da hiç düşünmeyelim. Kaybetmek istemeyen bir atlet bunu tek bir şekilde garantiye alabilir: Yarışa katılmayarak.” Evet kazanmak istiyorsak kaybetme riskini göze almak zorundayız. Yani yarışa, yani hayata katılmak zorundayız. Kaybetsek de bu hayatın sonu değil. Çünkü hayat tek bir yarıştan ibaret değil; önümüzde daha koşacağımız birçok yarış var.”
149 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.