Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İnsanlık Tarihi Birinci Kısım İnsan Uygarlığı Kökenler ve Tekamül

Ramtha

İnsanlık Tarihi Birinci Kısım İnsan Uygarlığı Kökenler ve Tekamül Gönderileri

İnsanlık Tarihi Birinci Kısım İnsan Uygarlığı Kökenler ve Tekamül kitaplarını, İnsanlık Tarihi Birinci Kısım İnsan Uygarlığı Kökenler ve Tekamül sözleri ve alıntılarını, İnsanlık Tarihi Birinci Kısım İnsan Uygarlığı Kökenler ve Tekamül yazarlarını, İnsanlık Tarihi Birinci Kısım İnsan Uygarlığı Kökenler ve Tekamül yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
...Başka bir deyişle, tanrısal-olanı deneyim­lemek için insan kimliğimizden tamamen vazgeçmemiz gereki­ yordu. Avilalı Teresa, kutsal esrime hali içinde şu sözleri şiir­sel bir biçimde haykırmıştı: "Ben kendi içimde yaşamadan yaşarım ve beni bekleyen hayat o kadar yücedir ki ben ölürüm, çünkü ölmem."
Teolojinin kla­sik tanımı ortaçağ filozofu Aziz Anselm'in "Anlama arayışında­ki iman " (Fides quaerens intellectum) sözlerinde bulunur. Bu ta­nım, çok daha önce Aziz Augustine tarafından yapılmış bir be­yanı yansıtır: "Ben anlamak için (önce) inanırım" (Credo ut in­telligam).
Reklam
318 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
30 saatte okudu
Uzun zamandır Ramtha’nın bir kitabını okumak istiyordum. İlk bu kitabıyla başlamış oldum. Bu kitabını okuduktan sonra başka kitaplarını da okuyacağım. Gelelim Ramtha’ya. Kimdir bu Ramtha? Ramtha, Atlantisliler zamanında Lemurya soyundan gelen, o zamanki tufandan kurtulanlardan ve kendini aydınlanmaya veren sanırım siyahi, iki metreden uzun,
Halkları kontrol altında tutmak isteyenler böyle bir bilginin yüzeye çıkmasına izin veremezlerdi, çünkü çok fazla bilgiye sahip olan insanlar tehlikeli olurlardı. Onların gerçekte kastettikleri şey, aydınlanmış insanların kontrol altına alınamayacakları ve esir edilemeyecekleriydi.
Sayfa 270 - AkaşaKitabı okudu
Bir varlık sorular sormaya başladığında siz aydınlanmanın ortaya çıkmaya çalıştığını, bilginin ortaya çıkmaya çalıştığını bilirsiniz. Ama o bastırılır ve ona, “asla sorgulama, sadece kabullen, asla soru sorma” denilir.
Sayfa 269 - AkaşaKitabı okudu
“Bu Tanrı sözüdür” lafı, insanlığa verilmiş olan en kanlı, en şiddetli cezadır.
Sayfa 267 - AkaşaKitabı okudu
Reklam
Din insanların aydınlanmaları için hiçbir şey yapmamış, tam tersine onların bilincini çökertmek için her şeyi yapmıştır.
Sayfa 266 - AkaşaKitabı okudu
Siz hala dini bir rejimin verdiği suçluluk duygusuyla yaşıyorsanız, bu tanrısallık değil, köleliktir.
Sayfa 213 - AkaşaKitabı okudu
Benim daha da ironik bulduğum şey, beyaz derili insanların bronzlaşmak için ekvator bölgesine gitmeleri, ancak siyah derili insanlara karşı önyargılı olmalarıdır.
Sayfa 191 - AkaşaKitabı okudu
47 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.