Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İslam Kültürünün Garbı Medenileştirmesi

Ahmet Gürkan

İslam Kültürünün Garbı Medenileştirmesi Sözleri ve Alıntıları

İslam Kültürünün Garbı Medenileştirmesi sözleri ve alıntılarını, İslam Kültürünün Garbı Medenileştirmesi kitap alıntılarını, İslam Kültürünün Garbı Medenileştirmesi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Türkleri mahvetmenin tek yolu ahlak ve maneviyatlarını yıkmaktır.
Sayfa 309 - Nur YayınlarıKitabı okudu
Eğer biz, dini kültürümüzde saklı bulunan medeniyet definesinden istifade yolunu takip etseydik, şüphesiz garptan daha çok evvel ve halkın da direnme gücüyle karşılaşmadan dünyada, medeniyetin kaynağı bir millet olacaktık. Çünkü o hazinede mevcut olmayan, yahut arandığı zaman bulunmayan hiçbir şey yoktur.
Sayfa 20 - Nur YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Milletleri Ayakta Tutan ve Çökerten Unsurlar
Hiçbir galibin göstermediği müsamahayı, eşitliği ve huzuru esirgemeyen, bu yolda da hiçbir fedakarlıktan çekinmeyen Türklerin bu asilane idaresine karşı Bizans'lı Rumlar, cibilli ihanetlerini tarih boyunca eksik etmediler, efendilerini arkadan vurma fırsatlarını aramaktan hiçbir zaman fariğ olamadılar.
Sayfa 17 - Nur YayınlarıKitabı okudu
"Türkler umumiyet itibariyle boylu poslu, güzel yapılı adamlardır. Hıristiyan Avrupa'nın tek bir şehrinde bile bütün Osmanlı İmparatorluğundan daha çok sakat ve biçimsiz adama rast gelinir. Fazla olarak Türkler, güçlü kuvvetli oldukları için pek çok yaşarlar. Herhalde bunun en tabi sebebi gayet sıhhi ve iyi gıdalar kullanmalarında ve mideyi bozmak suretiyle ciğerlere, kalbe ve dimağa ekseriya zarar veren lezzetli ve çeşitli yemeklere ehemmiyet vermemelerinde aramalıdır. Bizlerin daima tutulduğumuz taş, kum, damla ve saire gibi hastalıklar onlarda hemen hiç görülmez. Bu sıhhi vaziyetlerini bir taraftan yiyip içmedikleri kanaatkarlarına, bir tarattan da ifrata kaçmak şartıyla hamamda yıkanıp temizlenme adetlerine borçludurlar. "
Sayfa 178
İnsan hiçbir zaman İslamiyetten daha ulvi bir gayeyi gerçekleştirmeye teşebbüs edemedi. Bu gaye ulvi idi. Çünkü insan üstü bir gaye idi. Yaratan ile yaratılan arasına giren hurafeleri yıkmak, Allah'ı insana ve insanı Allah'a kavuşturmak, putperestliğin maddi ve çirkin tanrılarının yarattığı bir hercümerç içinde makul ve mukaddes uluhiyet fikrini tesis etmek...
Sayfa 369 - Nur YayınlarıKitabı okudu
"... Türkiye'de çocuklar yetişip adam oldukları zaman analarıyla babalarını yanlarında bulundurmakla iftihar ettikleri ve küçükken onlardan gördükleri şefkate mukabele etmekle bahtiyar oldukları halde, başka memleketlerde çok defa çocuklar olgunluk çağına girer girmez analarıyla babalarından ayrılmakta, mali menfaatleri hususunda onlarla çekişe çekişe münakaşa etmekte ve hatta bazen kendileri refah içinde yaşadıkları halde onların sefalete yakın bir hayat içinde bırakmakta ve zavallılara karşı adeta yabancılaşmaktadırlar. "
Sayfa 157
Reklam
"Bu azametli ve ciddi millette ne benlik edası, ne dedikodu arzusu vardır. Her şeyde Allah'ın takdirine tabi olan Osmanlı Türkü, başka memleketlerde daimi bir teessür veya alay mevzuu şeyleri tevekkülle sineye çekerler."
Sayfa 154
"Senenin hiçbir mevsiminde bu milletin ülkesinde ne balo maskeleri, ne sokak dansları, ne karnaval eğlenceleri ve ne de başka memleketlerde daima tesadüf edilen gürültülü halk şenlikleri görülebilir. Osmanlı Türklerinin milli seciyesini teşkil eden vekarın, ağırbaşlılığın, durgunluğun tasviri kolay değildir. Dünyada huzur ve sükuna bunlardan daha müptela millet yoktur. "
Sayfa 153
Hukuk ilmi, İslamdan evvel mevcut değildi. Çinlilerin, Babillilerin, Hinduların, Yunanlıların ve Romalıların veya diğerlerinin ancak kanunları vardı, fakat hatt-ı hareket kaidelerinin üstünde mücerret ilimleri yoktu.
Sayfa 81 - Nur YayınlarıKitabı okudu
İnsandaki kötü tecessünün doğurduğu kötü fenalıklar, dünya kadar eskidir. Nasıl deniz sularının med ve cezir halleri, geceleri bizleri aydınlatan yıldızların tesiriyle oluyorsa, namus ve ahlakımızın akıbeti de, ilim ve sanatların tekamülüne bağlıdır.
Sayfa 238 - Nur YayınlarıKitabı okudu
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.