İslam Ülkelerinin Ekonomik, Politik, Sosyal Gelişimi

İslam Ülkeleri Neden Geri Kaldı?

İsmail Tokalak

İslam Ülkeleri Neden Geri Kaldı? Gönderileri

İslam Ülkeleri Neden Geri Kaldı? kitaplarını, İslam Ülkeleri Neden Geri Kaldı? sözleri ve alıntılarını, İslam Ülkeleri Neden Geri Kaldı? yazarlarını, İslam Ülkeleri Neden Geri Kaldı? yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
%43 (163/376)
6/10 puan verdi
Yazar inanılmaz tekrara gitmiş. Her olumsuzluğu İslam'a bağlaması objektif düşünmeyi etkiliyor. Ben okurken, yazarın görüşlerini ön yargılı olarak algıladım.
İslam Ülkeleri Neden Geri Kaldı?
İslam Ülkeleri Neden Geri Kaldı?İsmail Tokalak · Gülerboy Yayınları · 20119 okunma
Müslüman ülkelerin aralarında, belirli bir ekonomik ve politik güç elde edecek, birliği sağlamasına yarayacak ticari ilişkileride yoktur. 57 Müslüman ülkenin aralarında, birbirlerine olan ihracatlarının toplamı 103 milyar dolar, dünya ihracat rakamının %1.5'i bile değildir.
Sayfa 25
Reklam
İspanyolcaya yılda 10 bin kitap çevrilirken, bugün 300 milyonluk nüfusa ulaşan Arap ülkelerinde son bin yıldır Arapçaya çevrilen kitap sayısı 10 bin rakamının altındadır. Evet, son bin yıldır Arap ülkelerinin kültürel durumu budur. İslam ülkeleri içindeki laik ve demokratik Türkiye'de, Türkçeye çevrilen kitap sayısı yılda ortalama 3 bin civarındadır.
Sayfa 25
376 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
12 günde okudu
Kitap ile alakalı ilk yorumum şudur: İslam inancına sahip herkesin okuması gerektiği. Evet belki muhafazakar arkadaşlar okuduklarından hoşlanmayacaklar ama çuvaldızı kendimize batırmazsak bir adım ileri gidemeyiz. Emperyalist güçlerin oyuncağı olmaya devam ederiz. Kitap adından da anlaşılacağı gibi İslam Ülkelerinin neden geri kaldığının sebeplerini araştırıyor. Tabi bu geri kalmışlığın tek bir sebebi yok. Şeriat baskısı, cihad anlayışı, kader inancı, kadınların geri planda tutulması ve bence en büyük sebep olan eğitimsizlik. Kitap içinde detaylı bir şekilde anlatılmış. Bazen tekrara girse de bu okuru rahatsız etmiyor. Kitapta ayrıca bazı ek okumalar var ki bence bunlar da gayet faydalı bilgiler içeriyor. Mesela Japon- İslam Ülkeleri karşılaştırması. Her iki toplumda gelenekçi olmasına rağmen biri bilimde büyük bir ilerleme kaydederken diğeri neden yerinde saydı. Sonuç olarak yazılanların gerçekliği canınızı sıkabilecek olsa da okunması gereken bir kitap. İsmail Tokalak'a yazdığı bu kitap sebebiyle teşekkürler. Ancak yayınevinin daha dikkatli bir şekilde editörlük yapması lazım. Kitapta çok fazla yazın yanlışlıkları ve imla hataları var.
İslam Ülkeleri Neden Geri Kaldı?
İslam Ülkeleri Neden Geri Kaldı?İsmail Tokalak · DOĞU Kitabevi · 20199 okunma
"....Dr.J.Göbels:"Yalan söyleyin, mutlaka inananlar çıkar" diyordu. Sizi yönetmek ve kontrol altına almak isteyenler, size amaçlarının çok iyi niyetli olduğuna, sizi inandırmaya çalışacaklardır. Siz, onların gerçek niyetlerini anlayacak kapasite, bilgi birikimi ve küresel farkındalığa sahip değilseniz, sizi hükümetinizin koruması da mümkün değildir"
Sayfa 344Kitabı okudu
Saray ve iktidardaki hanedan için aşırı lüks masraf, halkın eğitimi için sadaka miktarında harcama yapmak, İslam ülkelerinin neredeyse genel politikası olmuştur.
Sayfa 308Kitabı okudu
Reklam
İslam ülkeleri kapitalizmin üretim şeklini değil, daha çok kendine tüketim şeklini model almaktadır.
Sayfa 245Kitabı okudu
Geçmişten günümüze kadar, dini kullanarak çok büyük çıkarlar ve ayrıcalıklar sağlama yanında, büyük gelirler elde etmek de mümkün olmuştur.
Sayfa 239Kitabı okudu
Bilim, kaynak olarak bir din kitabının sınırlarına sıkıştırılamaz. Bilimin Yahudi'si, Hristiyan'ı, İslam'ı olmaz.
Sayfa 218Kitabı okudu
Müslüman halk, her baskiya ve sömürüye, kötü sartlarda yasamaya dayanabiliyordu fakat örf ve adetlerine, inançlarina yabancilasmaya basladiklarini hissettiklerinde, kaçilmaz bir sekilde tepki gösteriyorlardi.
Sayfa 209Kitabı okudu
27 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.