İslam Ülkelerinin Ekonomik, Politik, Sosyal Gelişimi

İslam Ülkeleri Neden Geri Kaldı?

İsmail Tokalak

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Her cemaatin İslam anlayışı ve yorumu belli farklılıklar gösterir. Bundan dolayı birbirlerini sevmedikleri gibi kendi dışındakileri de düşman olarak görürler
Sayfa 151Kitabı okudu
İslam devleti gücünü halktan değil şeriattan almıştır. Durum böyle olunca, adalet, adil düzen, Allah'ın düzenini uyguluyoruz diye başa geçenler, en çok siyasete katılım şansı elinden alınmış, susturulmuş, pasifleştirilmiş halkı kolayca sömürmüşlerdir ve bunu Allah adına yaptıklarını iddia etmişlerdir. Halkın çoğunluğu İslam'ın temel prensiplerinden biri olan kaderlerinin, alınyazılarının böyle olduğuna inanıp bunları Allah'ın bir takdiri olarak görmüşler ve olayları kabul etmişlerdir.
Reklam
Bi’at kültürü muhafazakarligin, tutuculugun, asiri dindarligin, cemaatlerin, tarikatlarin temel olgusudur.
Sayfa 148Kitabı okudu
“...kapitalizme giden yolu adalet degil, kitlerin sömürüsü üzerine kurulan adaletsizlik belirledi”
Müslüman halk, her baskiya ve sömürüye, kötü sartlarda yasamaya dayanabiliyordu fakat örf ve adetlerine, inançlarina yabancilasmaya basladiklarini hissettiklerinde, kaçilmaz bir sekilde tepki gösteriyorlardi.
Sayfa 209Kitabı okudu
Saray ve iktidardaki hanedan için aşırı lüks masraf, halkın eğitimi için sadaka miktarında harcama yapmak, İslam ülkelerinin neredeyse genel politikası olmuştur.
Sayfa 308Kitabı okudu
Reklam
Dinler ile korkunun bir arada olmasi, insanin binlerce yillik dogal yasamindaki korku kavraminin yansimasidir
Sayfa 204Kitabı okudu
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.