Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İslamda İçki

Arif Tekin

İslamda İçki Sözleri ve Alıntıları

İslamda İçki sözleri ve alıntılarını, İslamda İçki kitap alıntılarını, İslamda İçki en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İçki konusu Kur’an’da öyle işlenmiştir ki, bir Müslüman Kur’an içinde kalarak bir sonuca varmak isterse ve hele eğer içme taraftarıysa şunu rahatlıkla söyleyebilir: Madem ki Kur’an’a göre içkinin faydası değil de; çoğul olarak faydaları vardır deniliyor, o zaman ben faydalarını neden kaçırayım, içerim diyebilir. Yine mademki sarhoş olarak namaza yaklaşmayın deniliyor, o zaman ben uygun bir saatte içerim ki namaza da engel olmasın.
“Eğer insanlar sadece cezalandırılmaktan korktukları ya da ödüllendirileceğini umut ettikleri için iyi kalpli iseler, o zaman vay insanlık haline!"
Reklam
“Bir çağa ait olan bir din, sonraki çağlar için ancak bir eğ­lence olur.”
“Bir çağa ait olan bir din, sonraki çağlar için ancak bir eğ­lence olur.”
... İşte bu örnekler aslında İslamiyet’in neden yayıldığının ve desteklendiğinin açık bir yanıtıdır... Henüz savaşa gitmeden elalemin kız ve kadınlarını pazarlık konusu yapmak ne demek? Temel felsefesi, “Savaş hiledir” olan bir görüşten iyilik adına ne beklenebilir? Bu son cümle de hadistir ve Buhari ile Müslim’de ortak olarak işlenmiştir.
ilim ve bilimsellikten uzak bu gibi mitolojik konularda sayı çokluğu bir ölçü değildir.
Reklam
Hıristiyanlar 15. asra kadar bugünkü Müslümanlar gibi değişime kapalıydı. Sonuçta Martin Luther, Giordano Bruno gibileri start verdi ve Avrupa din cenderesinden kurtuldu.
“Din, sıradan insanları pasif ve sessiz tutmak için bulunmaz bir nimettir.” Napolyon
İbni Habib (h.245.ö) iki kaynağında Muhammed peygamberliğini ilan etmeden önce içkiye yasak getiren Mekkelilerden geniş bir liste sunmaktadır. Bunların bir kısmı ayrıca zinayı yasaklayan, putlar için kesilen kurbanların etinden yemeyen kişiler diye bilgi verir. Bazı kaynaklarda İslamiyet’ten önce Kureyş kabilesinden önde gelenlerin çoğunun, belli bir yaştan sonra içkiyi bıraktıkları bilgisi de var. a-İbni Habib, Muhabber, s. 515, Munammak, s.422 b-Bağdadi, Hazanet-ül Edep 2/169 c-İbni Ebi Dünya, Zemmü-1 Müskir, s. 59-60- no: 46-47, sayfa 62, no: 48
Sayfa 17 - Berfin YayınlarıKitabı okudu
“Sizi saçmalıklara inandırabilenler, size katliam da yaptırabilirler.”
Reklam
Dünyayı idare edenler, geri kalmış İslam ülkelerinde değişim olsun istemiyorlar. Amaçları demokrasinin gelişmesi olsaydı ilkin Suudi’den başlamaları gerekirdi. Niyetleri farklı. Diyelim ki bütün İslam ülkelerine demokrasi geldi ve hepsi Avrupa gibi oldular; peki o zaman dünyanın hâkimleri durumundaki güçler silahlarını, topyekûn icatlarını kime satsınlar, kimi sömürsünler?
Yorumcular, içki ile ilgili ayetleri değerlendirirken, insanların yavaş yavaş içki yasağına alışabilmesi amacıyla, tanrının yasak ayetlerini birden göndermediğini, uygun ortam beklediğini öne sürmüşlerdir. İslami kesim, “Tanrı, insanlara zor gelmesin diye kamuoyunun nabzına göre ayetlerini indirmiştir” yakıştırmasında bulunmuştur. Bunu hem akıl kabul etmiyor, hem de tarihi gerçeklere ters düşüyor. Benzer yorumlara, ayetlere yapılan itirazları hafifletmek için bilerek başvurulmuştur.
Her şeye rağmen daha güzel bir dünya için mücadeleye devam.
“Din, cahiller için görkemli, siyasiler için kullanışlı, filo­zoflar için saçmadır.”
Hangi ayetin, hatta hangi surenin (ayetlerden oluşan büyük bölüm ki Kur’an’da bunların sayısı 114’tür) nerede, ne zaman, hatta Mekke’de mi, yoksa Medine’de mi indiği (oluştuğu) belirsiz. Hele Hz. Muhammed zamanında Kur’an diye bir kitap zaten ortalıkta yoktu. Hz. Muhammed vefat edince, zaman içinde onun halifeleri derleme şeklinde bir Kur’an ortaya çıkardılar.
55 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.