Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kadınlara Mahsus

Marilyn French

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Ve onun boşluğu, kendi dünyamın boşluğundan daha öldürücü olur.
Reklam
“ Evliyken sık sık yalnızlık çekmiyor muydun peki? Ve yalnızlık bazen iyi gelmiyor mu sana? Ve bazen, yalnız olduğun zaman hüzünlenmen, toplumun sana yalnızlığın doğru bir şey olmadığını söylemesinden ileri gelmiyor mu acaba? O zaman birinin, yüreğindeki her duyguyu, kafandaki her düşünceyi anlayacak birinin yanında olmasını diliyorsun. Oysa yanında biri olsa bile -ama kadın, ama erkek- senin beklediğini yapamayacak belki. O daha kötüdür. Orada olan birinin, aslında orada olmaması. Bana kalırsa, yapacak iyi bir işi ve birkaç iyi dostu olan insan yalnızlık çekmez. Yalnızlık kavramını imge yaratıcıları ortaya atmıştır bence. Romantik masalın bir parçası. Öbür parçasını bilirsin tabii: Düşlerindeki kişiyi bulursan bir daha asla ayrılmazsın. Bu da palavradır işte. “
Sayfa 332Kitabı okudu
“ Bana korkunç gelen, hayatlarımızı planlayabileceklerini sanmak gibi bir kendini beğenmişliğe kapılan kişilerin, yaşamanın ne olduğunu bilmeyen kişilerin arasından çıkmaları. “
Sayfa 587Kitabı okudu
İnsan bir kere kuşkuya kapılırsa, şu noktada yanlış bir karara varmışım diye düşünmeye başlarsa... Her şey birden yıkılıyor çünkü birden fark ediyorsun ki geçen hafta yaptığın yanlış bir hareket on beş yıl önce verdiğin bir kararın sonucudur ve o zaman her şeyden, her davranıştan kuşkulanmaya başlıyorsun.
Sayfa 521Kitabı okudu
“ En üstteki insanları görebiliyoruz. Çağdaş toplumlarda da, eski toplumlarda da. Ünlüleri, güçlüleri, zenginleri tanıyoruz. Kuralları koyan onlardır, onların standartları, davranışları benimsenir, modayı onlar yaratırlar. Bitkinin üretmesi gereken çiçektir onlar. Bu bitki yalnızca bu çiçeği var etmek için yaratılmıştır sanki. Oysa çiçek, bitkinin varoluş sürecinde tek bir dönemdir aslında. Bitkinin asıl amaçlı yaşamak ve üretmektir. Çiçeğin açması bu sürecin bir aşamasıdır. Bitkinin sapı, masanın alt destekleri, yaşamın temel direkleri de gereklidir bütünün ayakta durması için. Kökler de, masanın ayakları da, bodrum duvarları da. Bunlar toplumun alt sınıflarıdır. Gereklidirler ama pek ilgi çekmezler. Göze güzel görünmezler genellikle. O nasıl olsa oradadır deyip geçeriz. Ancak kübik resimde her şey önemlidir, her şeye dikkat edilir. Masanın alt yanına da, çekmecelerin içlerine de, masanın çevresindeki boşluğa da. Her şey gösterilir, her şey temel olarak, temel özellikleriyle gösterilir ve her birine, varolacak yer sağlanır. Resimde baskın olan masanın üstü ya da çiçek değil, bütündür. Bütünün tasarımı. Eh, toplum da böyle olabilir sanırım. Yasalar hazırlanırken mülkiyet değil de insanlar dikkate alınsa, egemen olan bir baş, bir hükümdara gerek duymadan da var olabilir hükümetler. Kübik resimde tabloya egemen olan belirli bir öge yoktur ama bütünlük vardır. Her topluluğa, her kişiye kendi yeri verilebilir belki. Temellerin, masanın üstü kadar önemli olduğu kabul edilebilir. “
Sayfa 416Kitabı okudu
Reklam
Masal ülkesinde kötü kalpli kral yoktur; ünleri pek iyi olmayan birkaç dev bulunabilir olsa olsa ancak kötü üvey analar, yaşlı cadılar çok boldur.
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.