Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kendini Tanıma Rehberi

Erol Özmen

Kendini Tanıma Rehberi Hakkında

Kendini Tanıma Rehberi konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Kendini tanıma, bir yanıyla basit, bir yanıyla da büyülü bir ifadedir. İlk bakışta insanın kendini tanımayacağı düşünülemez bile. Fakat üzerinde biraz düşündüğünde insan kendini bir anda büyülü bir çekim alanı içinde bulur. Kendini tanıma, insanın iç dünyasıyla, başka bir deyişle kendisiyle iletişime geçmesidir. İnsanın korkulardan arınmış bir şekilde kendisiyle iletişime geçmesi sanıldığından zor bir süreçtir. Bu süreç insanın yaşadığı duyguları, aklından geçen düşünceleri, canlı ve cansız her türlü varlığa gösterdiği tutum ve davranışlarını yargılamadan gözlemesini ve çözümlemesini gerektirmektedir. İnsanın yaşamında mutlu ve başarılı olmasının önkoşulu kendini iyi tanımasıdır. İnsanın kendini iyi tanıması, iyi ve kötü yönlerini bilmesi, günlük yaşam içinde neyi yapıp yapamayacağını, yaşadıkları karşısında neler hissedeceğini, neler düşüneceğini ve neler yapacağını öngörebilmesi, içindeki istek ve gereksinimlerini görebilmesi ile yakından ilişkilidir. Bu kitap kendini daha iyi tanımak isteyenlere kafalarındaki soru işaretlerine cevaplar bulmasına yardımcı olmayı ve kendini tanıma yolculuğunda mesafe almasını sağlamayı amaçlamaktadır. (Tanıtım Bülteninden)
Tahmini Okuma Süresi: 3 sa. 7 dk.Sayfa Sayısı: 110Basım Tarihi: Mart 2011Yayınevi: Turkuaz Bilişim Bilgisayar ve Yayıncılık
ISBN: 9789750112638Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 61.5
Erkek% 38.5
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Erol Özmen
Erol ÖzmenYazar · 3 kitap
Kendi dilinden; 1962 yılında Polatlı’nın Sakarya Köyü’nde doğdum. İlköğrenimimi Polatlı’da, ortaöğrenimimi Eskişehir Anadolu Lisesinde tamamladım. 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldum. Psikiyatri uzmanlığı eğitimimi İzmir Devlet Hastanesinde yaptım. 1995 yılında yardımcı doçent, 1996 yılında doçent, 2001 yılında profesör unvanını aldım. Mesleki ilgi alanlarım arasında sağlık hizmetlerinde iletişim, sosyal psikiyatri ve psikodinamik psikiyatri bulunmaktadır. Bugüne kadar Celal Bayar Üniversitesi Hastanesinde ve Tıp Fakültesinde çok değişik idari görevler üstlendim. Başhekim yardımcılığı, döner sermaye işletme müdürlüğü, dâhili tıp bilimleri bölüm başkan yardımcılığı, dekan yardımcılığı yanında 2004-2007 yılları arasında Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı görevini yürüttüm. İki dönem Manisa Tabip Odası Onur Kurulu üyeliği ve bir dönem büyük kongre delegeliği yaptım. Yurt içinde ve yurt dışında yayımlanan birçok makalemin yanı sıra meslektaşlarıma yönelik “Organik Mental Bozukluklar”, “Geriatrik Psikiyatri”, “Genel Tıpta Psikiyatrik Sendromlar” ve “Genel Tıp ve Ruhsal Bozukluklar” adlı kitapların yazarları arasında yer aldım. Ayrıca, halka yönelik yayımlanmış dört kitabım bulunmaktadır. Diğer yandan kişisel gelişim ve popüler psikiyatri alanlarında çeşitli dergilerde ve gazetelerde birçok yazım yayımlandı. 2005 yılından beri Medimagazin’in yazarları arasında yer almaktayım. Ayrıca psikoloji-psikiyatri.com adlı web sitesinde halka yönelik çok sayıda yazım yayımlanmaktadır. Evliyim ve bir çocuğum var.